wydechu ja nie ruszalem , chuczy slychac jak ssa powietrze :) . a co ile wymieniac olej 15w50 motula ? dzis sporo pojezdzilem i nie bylo spadania obrotow
Printable View
wydechu ja nie ruszalem , chuczy slychac jak ssa powietrze :) . a co ile wymieniac olej 15w50 motula ? dzis sporo pojezdzilem i nie bylo spadania obrotow
No właśnie One takie są,u mnie w ZŁOMKU V6 zaciął się przepływomierz i nie chciała odpalić.po konsultacji z Andrzejem udało się uruchomić i dać ogniem po ulicy:o
Dobra jak nie znajdę wkładki za normalne piniędze,to montuje stożek i zobaczymy....:P
Motul 15W50 ja zmieniam co 5 tysi czyli powiedzmy raz w roku;)
palowane? co to znaczy ? :)
ja nie przekraczam 5500 obrotow a wracajac do falowania obrotow ( nie zawsze ) czy to moze byc filtr paliwa
Szanowni,
zna ktoś ten wóz?
=> http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...871628148.html
Przyznam, że podoba mi się ten konkretny egzemplarz, "pachnie" ze zdjęć. Nie rozważałem w zasadzie zakupu Alfy, ale choć jedną wypada w życiu mieć :)
Planuję zbadać nadwozie czujnikiem lakieru. Za wszelkie spostrzeżenia - dziękuję.
Pozdrawiam,
Marcin
Jedno jest pewne, pachnie to on plakiem, z zewnątrz też jest nieźle spryskany wszystkim co się da. No ale tak poza tym wygląda całkiem równo, nic nie odstaje kilka wgniotek z prawej. Człowiek poświęcił dużo czasu żeby go tak doczyścić :). Najważniejsza jest mechanika, ciśnienie oleju, kompresja i to TRZEBA sprawdzić tak to raczej w silniku nic się nie psuje, normalne rzeczy eksploatacyjne jak w każdym, a że to nie byle badziew składany na byle częściach masz 1 z brzegu przykład osłona przegubu padła mi po 208tkm (20lat) Lobro, duża część osprzętu jest starego Boscha, pewnie dlatego jeszcze działa, silniczki od klimatronica też. Zawieszenie można robić co roku "przednie" ale jest śmiesznie tanie więc nie boli, i o ile rzeczywiście jest w takim stanie jak na zdjęciu (mechanicznie) to byłby pan zadowolony :). Musisz sprawdzić silnik bo jakbym wydał 10tyś bez tego to bym nie spał w nocy :). A tak poza tym wkurza mnie że wszystkie które są wystawiane na sprzedaż nie mają zdjecia zegarów na zapalonym rozgrzanym silniku.
Bardzo dziękuję za odpowiedź, po ewentualnym zakupie i tak potraktuję Ją po swojemu :D
Dopisuję zatem kompresję do listy "do sprawdzenia".
Pozdrawiam,
Marcin