Powiem Ci że fajna sprawa, jak poczuje jakieś zapachy nawet od płynu to zamyka Ci obieg powietrza.
Jak powietrze jest oki to otwiera.
Printable View
Dzisiaj dostałem przesyłkę z ramkami alfaholików i dzisiaj zostały zamontowane na aucie.
W przyszłym tygodniu planuje wymienić wariator , olej silnikowy valvoline 10w40 max life, odrazu przy rozbiórce dochodzi wymiana uszczelki zaworów no i filtr oleju :) i to by było na tyle z planów na ten miesiąc.
Sprawdzone ciśnienie w kołach i trochę dopompowane.
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Zatankowałem do 1.9 JTD ON BP Ultimate za 100 pln, a niech ma staruszka ;)
Naprawiłem ABS/VDC, który umarł mi po sobotniej naprawie tylnego zawieszenia (wahacze wzdłużne VEMY). Nowy czujnik prędkości koła firmy BOSCH i system ożył. Nie powiem, ale milej się jedzie jak ASR i VDC działają :D.
Zmodyfikowałem przedni zderzak i błotnik przy wyjeździe z garażu. Teraz wiem, że zderzak pod spodem jest czarny :/
Wczoraj wymienione siłowniki tylnej klapy :) już nie spada na głowę :D
Nie dziś ale w tym tygodniu wymieniony dwumas i sprżęgło, amortyzatory i sprężyny (od Brava JTD, chciałem miększą Alfe i jest ale wcale nie dużo - dla mnie bomba), uszczelniacze półosi i wałka od strony skrzyni, wyczyściłem przepływomierz bo półtora roku temu kupowałem a dzisiaj odmówił współpracy - teraz zapierdziela jak oszalała. Koszt drugiej takiej Alfy, przez 3 lata to bym kupił 4-5 takich. I na koniec uciechy jak wszystko ładnie działa jak nic felgi pogiąłem. Porażka...