Co możecie polecić do Giulietty 1.4? Auto głównie eksploatowane w mieście.
Temat ma 1250 stron. Pewnie już ktoś o to pytał, ale nie umiem znaleźć.
Printable View
Co możecie polecić do Giulietty 1.4? Auto głównie eksploatowane w mieście.
Temat ma 1250 stron. Pewnie już ktoś o to pytał, ale nie umiem znaleźć.
Panowie czy różnica pomiędzy 15w50 a 10w50 używanym tylko i wyłącznie w warunkach plus 20 stopni będzie miała jakiekolwiek znaczenie czy to kwestia pomijalna?
[MENTION=76197]ernest84[/MENTION]
Z reguły 15W... to oleje mineralne, lub z dużą zawartością tego typu baz - są niższej jakości, tracą szybciej swoje właściwości fizyko-chemiczne, zostawiają więcej szlamu i td. Pytanie jest co konkretnie wlałeś i do czego.
np. FUCHS AGRIFARM MOT 15W50 - to syntetyk, czy raczej nie? po cenie zgaduję, że nie - ale do składu nie zaglądałem
kolejny PLATINUM ULTOR DIESEL 15W-50 też zdaje się na dobrych bazach nie jest.
Jeżeli jakieś konkretne były wymieniane wcześniej w temacie to pisałem ogólnie, dlatego dodałem że to zależy co konkretnie wlał.
Jasne, że są też oleje jak 15W50 Amsoil Dominator do szczególnych zastosowań i ludzie którzy mają 6 litrowe V8 z mocą 500+ takich używają. (i te oczywiście są bardzo wysokiej jakości)
ale masz rację, w tej lepkości więcej jest tych do 'aut sportowych' niż byle g. do autobusów
Czyli nie zwracać uwagi czy to 15w50 czy 10w50? Sprzęt tylko na tor i tylko w ciepłe dni. Olej jeden i drugi z wysokiej półki.
Jak tylko na tor to po pierwsze syntetyk jednoznacznie. A co do lepkości to po wskaznikach ciśnienia w wozie trzeba wnioskować i wg zaleceń składającego silnik. I znać ciśnienie otwierania zaworu przelewowego w pompie oleju. Żeby nie było sytuacji że podczas jazdy ogniem tylko część oleju idzie na silnik.
Ja się pytam o różnice pomiędzy 15w50 i 10w50. Oba oleje z tej samej stajni. Oba syntetyczne. Tylko lato.