Auto Świat pisze o 4C w samych zachwytach
nawet na okladke dali.
Printable View
Auto Świat pisze o 4C w samych zachwytach
nawet na okladke dali.
Radosuaf to autor testu porownywal 4c do m.in. Gt86 nie ja... Po za tym miedzy 4c a gt86 nie ma tak duzej przepasci jak miedzy m6 a wspomnianym hyundaiem. Swoja droga jak powstanie brz sti... To kto wie.
Mysle ze przez ta liczna konkurencje dla 4c sergiusz zdecydowal sie tak mocno limitowac produkcje, to co limitowane zawsze wzbudza wieksze porzadanie, a bogatych ludzi nie brakuje na swiecie. Mam nadzieje ze kiedys bedzie mi dane chociaz sie przejechac 4c chociaz mysle ze reaktywowany gtv moze bedzie bardziej realny do osiagniecia tym bardziej ze ma bazowac na spiderze a ten znowu ma byc w mariazu z mx5 :)
Sent from my iPhone
Jeśli nowe GTV ma wyglądać tak jak niby prototyp pokazane w którejś gazecie (która była wrzucona) to dla mnie 11/10, już mogę zacząć się ślinić :)
U nas zaczyna się od 220k zł. Więc nie jest źle.
Co do cen w Holandii: chyba każdy będzie jeździł do sąsiadów (chociażby do DE,BE) po to auto, bo cena naprawde z kosmosu...
Konkurencja dla niego to Cayman S i może Lotus. GT86 to nie ta liga (na pewno super auto do zabawy, ale innego rodzaju). Myślę, że 4C dobrze sie wpasowal - nie tak surowo jak Lotus, ale tez nie tak elksuzywnie jak Porsche.
Tez jestem ciekaw jak sie przyjmie auto i jaka bedzie sprzedaz, ale jestem raczej optymistycznie nastawiony. Niech sie tylko zaczna na ulicy pokazywac :)
Produkcja jest limitowana przez carbonowy monokok który wytwarzany jest ręcznie w fabryce Maserati. To i tak daje ponad 10 sztuk dziennie, niezły wynik ;)
Mało kto z was zauważa jak wielkim przełomem jest to auto w kwestii technologii.
To nie jest standardowe autko przerobione i puszczone w obieg. To coś zaprojektowane zupełnie od podstaw, w technologii którą spotykamy w kilkukrotnie droższych autach.
Poczekajcie aż ktoś zrobi z tego 1750 jakieś 300-350koni, wtedy zacznie się zabawa :)
Sam jestem pewien, że jak bym miał dziś wybrać auto do 250kpln to właśnie ta Alfa...
Po niemiecku i angielsku - http://www.pogea-racing.com/blog/?p=368 - 400 koni :)
Ostatniej niedzieli w niemieckim programie motoryzacyjnym GRIP ( RTL 2),kierowca testujący 4C był zachwycony i zaskoczony wrażeniami z jazdy choć na początku poddawał w wątpliwość czy silnik 1,8 może dostarczyć tyle emocji na ile obiecuje wygląd.Po chwili jazdy wątpliwości już nie miał... Oceniał układy: jezdny,kierowniczy, hamulcowy,wyposażenie i wszystko wyplusował na max.Nie mógł w to uwierzyć więc postanowił poszukać jakościowych niedoróbek wew i zew. auta. Nie znalał i był w ciężkim szoku.
Ten program oglądam od lat bo ma dość ciekawą formułę jednak dość łatwo było zauważyć ,że w porównaniach aut preferowali te niemieckie.Tym milej było widzieć jego zachwyt 4C.
no autko wymiata, nie ma co...