Kupując używane przez internet dolicz ok 300-400 zł na prostowanie kompletu - nastaw się, że wszystkie felgi są krzywe...
Kupując używane przez internet dolicz ok 300-400 zł na prostowanie kompletu - nastaw się, że wszystkie felgi są krzywe...
albo ok 250 w mojej okolicy za prostowanie kpl 17-18"ale to nie jest tragediaja już nie wierzę jak ktoś pisze że jeździł na 17 + i twierdzi że są prosteowszem kwadratowe nie muszą być ale na maszynie na 99,9% wyjdzie cośbardziej obawiam się spawania prostowanie to dla mnie nic złego
Masz dobrą cenę, ostatnio 320 w Poznaniu za komplet 17. Prostowanie się w pełni zgadzam, że to norma na naszych drogach.
Ale warto się nie nastawiać, że są w pełni proste ;)
A nawiasem wzór fajny, sam szukałem, ale 16 jest za mała w nadkole 156.
Mi się szprycha z GT podoba ale w 17/18 " . 16" ma srodek wypukły ( wyłazi bardziej niż rant z felgi ) przez co wygląda jak kołpak z daleka... A co do prostowania to mój ziomek mi robił moje byłe 4 x 17" - szlifowanie zdartych rantów od krawężników , prostowanie i poler rantów za 400pln...
PS. Nie róbcie znowu takiej tragedii z używanych felg bo zdarzają się proste:D...Moje 17 były kwadratowe ale obecne 18 sciągnąłem z Anglika do pewności pierw poszły na wyważarkę...Wulkanizator był w szoku na 2 nowych oponach -2 felgi bez odważników idealnie proste a na używkach po 2 malutkie odważniki....Czasem się trafi...
W sumie bocian mnie przekonałeś, że nie ma co się napalać tylko na 7J :) Te od Alfy Spider na 147 jak pokazał drift-r też ładnie wyglądają :) Poza tym do opony 205, felga 6.5J jest najbardziej wskazana... Oprócz tych dwóch wzorów, to też zbytnio nie widzę żadnych innych 16" do 147...może jeszcze na telefony bym się skusił. Najlepsze jest to, że niektóre felgi jak teraz patrzę na Allegro, są jeszcze od czasów gdy nie miałem Alfy...a już do niej alusów szukałem ;) Jedne dobrze pamiętam z początku tego roku i teraz są tańsze o 1/3 pierwotnej ceny:P No nic, wstrzymam się jakiś czas z zakupem, może na forum ktoś będzie miał coś fajnego...do wiosny jeszcze trochę jest :)
PS.
A co do zakupu alu przez neta, to akurat złych doświadczeń nie miałem:) Bodajże w marcu brałem 15 calowe od tego gościa http://moto.allegro.pl/blada-5x110-et40-r17-opel-vectra-astra-signum-i2772656016.html ,dokładnie ten sam wzór, tyle że 15" 5x98 ET38 6.5J i były proste, lakier prawie idealny (deczko w 2-3miejscach prawie niewidoczne obtarcia na rantach) i cena chyba 650zł... :) Jak je kiedyś zobaczę w 16", problem mam z głowy :cool:
Witam. Po nowym roku planuje kupić jakieś fajne 16'' do 156. Miały być telefony, ale wczoraj zobaczyłem takie. Są to 16'' firmy Racing Line. Pytanie czy warto. Firma amerykańska, ale czy nie są wytwarzane przypadkiem w Chinach. Ktoś z Was jeździ na alufelgach tej firmy? Po przejrzeniu neta w większości są ludzie zadowoleni.
Załącznik 78030
chińczyki...