Normalka. Wcześniej czy później check się pojawi jeśli go nie wyłączysz programowo. 404-ka to standard.
Printable View
Wykasowałem i na razie spokój:)
Kompa i kabelek mam więc nie widzę problemu:)
Czyli tutaj gdzie wychodzi ta rurka do kolektora tylko przy samym egr?
Mam jeszcze jeden problem...mianowicie Alfa ładnie zbiera się do 2800obr...powyżej łapie muła...sprawdzałem węże łączące i są całe, zmieniłem też opaski na nowe...możliwe jest to że turbina zaczyna szwankować?
zaślepiłem dziś blaczką wylot egr koło kolektora , nie widzę różnicy?... więc nie piszcie że daje na przyśpieszniu czy na mocy.
czytać najwyraźniej nie potrafisz
Możiwa nieszczelność Ale nie koniecznie. Ja już mam problem podobny od prawie roku. I wiesz mi że powyieniałem dużo rzeczy. Egr na nowy, przepływka, filtry wszystkie, rozrząd , overboost, i przewody. Jak zroię przecierkę nak na 4 biegu do 4 tyś obrotw na AOW, to zaczyna przepięknie chodzić. Teraz jestem na etapie czyszczenia kolektora ssącego, ale podejrzewam turbo, zmienna geometria. Jakieś sugestie?? brak błędów, nic kompletnie.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
To znaczy się że jeździsz dużo po mieście i jak wyjedziesz na AOW to odmulasz silnik, dlatego czujesz różnicę.
wiesz co nie może aż tak się zamulać. Nie m takiej opcji.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Witam, posiadam słynną już na forum GT po totalnym karambolu :-)
Mam z nią problem, alfa jeździła wszystko fajnie, miała moc od 2 tyś, troszkę kopciła ale do rzeczy , od jakiegos miesiaca nie ma wgl mocy, turbina lekko gwiżdze, mocy dostaje od ok 3 tyś ... szkoda tak katować. Silnik to 1.9 JTD 16V 150 koni.
Czy winą może być brudny EGR? Czy zaślepienie częsciowe go zda jakiś egzamin? Czy będzie trzeba to wyłączać programowo?
Co taka podkładka wgl zmienia? Czy powróci mi ta moc :(?
http://allegro.pl/zaslepka-egr-jtd-1...243328654.html czy to coś da?
Z dziurami niewiele pomoże. Jak jesteś z Warszawy do wpadnij za kilka piwek dam ci pełną, to sobie sprawdzisz czy to egr był przyczyną.
Może również być to zmienna geometria.