Nie ma możliwości aby auto było w trybie awaryjnym i na kompie nie było żadnego błędu. Odepnij wtyczkę od przepływomierza i się przejedź z odpiętą. Albo EGR masz nieszczelny
Printable View
Nie ma możliwości aby auto było w trybie awaryjnym i na kompie nie było żadnego błędu. Odepnij wtyczkę od przepływomierza i się przejedź z odpiętą. Albo EGR masz nieszczelny
Może to nie tryb awaryjny, tylko niewykryta przez komputer awaria. Przepływomierz, EGR, overboost i wężyki podciśnienowe, zatarte sterowanie zmienną geometrią. Lista spraw do sprawdzenia.
Wszystko to zostalo sprawdzone i jest w najlepszym porzadku . Stąd mój post. Termostat, overboost, egr, turbina ok. Tak jak pisalem problem pojawil się nagle po zmianie felg.
Witam ponownie. Wczoraj wrocilem z trasy z Niemczech. I stalo się cos ciekawego. Mianowicie wyjeżdżając z Wroclawia 2 tyg temu mialem 1/3 baku i dotankowalem do pelna na lotosie , wczesniej tez tam zawsze tankowalem, po dojechaniu na miejsce mi alem trochę ponad pol baku wiec wczoraj znów dotankowalem do pelna na niemieckim Aralu. I co ciekawe po tym tankowaniu auto z każdym kilometrem odzyskiwalo moc i jakieś 50 km przed Wroclawiem moc calkowicie wrocila. We wroclawiu zatankowalem znów do pelna na orlenie diesel verva zrobilem dodatkowo 150 km i auto znów jeździ normalnie. Moc wrocila wszystko jest ok. Droga dedukcji mialem w baku lipne paliwo.
I teraz pytanie co robić dalej żeby oczyscic silnik z tego syfu co tam byl?
Wlej jakiegoś czyściciela do wtrysków. Kupisz na każdej stacji.
Witam
jestem tu prawie nowy (z 4 lata temu kupiłem alfę więc się zarejestrowałem ale nic się nie psuło i nie pamiętam jaki nick miałem)
do rzeczy.
ostatnim czasem małżonce pokazał się komunikat MCSF podczas odpalana zimnego silnika tak z 3 razy po chwili komunikat gasł, podjechałem na komputer, z diagnozy wyszło że DPF zatkany w stopniu 105%, oraz rozbieżności dawki korekcyjnej wtryskiwaczy, 1: -1,5; 2: +1,5; 3 i 4 bliskie +-0,5, na wolnych obrotach zimny, ciepły, na wyższych obrotach wszystkie wtryskiwacze w normie.
po kilku dniach nie pojawia się komunikat MCSF ale pojawia się komunikat ENGINE OIL CHANGE, olej wymieniam co rok czyli mniej więcej co 10KKM, w menu service dystans do wymiany to trochę ponad 10KKM, byłem u mechanika na szybką poradę, stwierdził że może to oznaczać niskie ciśnienie oleju, stan na bagnecie jest na połowie skali, olej czyściutki, klarowny.
HELP
wlałem środek do czyszczenia wtrysków valvoline, może to coś da z tymi wtryskami, czy raczej myśleć o regeneracji? czy tak zapchany DPF będę w stanie przepalić w trasie? i co z tym olejem??
samochód na ten moment na 113000 KM przebiegu (faktyczny)
pozdrawiam
Komunikat ENGINE OIL CHANGE oznacza konieczność wymiany oleju, bo utracił swoje właściwości smarne - prawdopodobnie próby wypalenia DPFa, albo przeprowadzona próba wymuszonego wypalenia są tego przyczyną - olej jest rozcieńczony paliwem
Witajcie, czy wyswietlenie tej kontrolki moze spowodowac zwarcie i brak ladowania akumulatora ? bo ja jak jedze sobie spokojnie to jest ok ale jak dalem w palnik na autostradzie to po zjechaniu na stacje benzynowa akumulator to bylo dno, na kablach zapalilem i przejechalem moze z 4 km i za kolejnym razem zapalila.
Witam,
czy poradzi mi ktoś jakiegoś DOBREGO mechanika który poradzi sobie z ową awarią (prawdopodobnie turbo umiera, lecz pewnosci nie ma, wchodzi w blad od 4- tego biegu przy deptaniu, przed wyskoczeniem błędu mocy nie brakuje 1.9 jtd 140km) w wojewodztwie ZACHODNIOPOMORSKIM, najlepiej koszalin, kołobrzeg, ewentualnie kawałek dalej, borykam się już z tym sporo czasu, i nie wiem do kogo mam się udać, może ktoś z kolegów z nad morza ma namiary na jakiegoś magika :)
Jeśli przed wyskoczeniem błędu była moc to turbina dmucha jak należy - idź na pierwszą stronę tego tematu - masz kłopoty ze zmienną geometrią