Jak widac jakos paliwa duzo lepszy i korekty prawie wzorowe:)
Wystukano na Commodore c64
Printable View
Jak widac jakos paliwa duzo lepszy i korekty prawie wzorowe:)
Wystukano na Commodore c64
No właśnie nie wiem co mogło być przyczyną.. Paliwo? Bardzo prawdopodobne.. Bo z reguły ja użytkuje i ja tankuje.
Mam prośbę - szukam numeru końcówki wtrysku Boscha z silnika 8V. Znalazłem jakiś w googlarce, chcę się po prostu upewnić czy jest prawidłowy. Z góry dzięki za pomoc.
Wymieniasz jedną czy wszystkie?
Narazie jedną, od dłuższego czasu obserwuje korekty i pierwszy nieco za dużo polewa... Zobaczę jaki to przyniesie efekt i podejmę decyzję co do reszty :-)
Ty wymieniłeś wszystkie profilaktycznie czy był problem z większością?
Zdań relacje, czy udało Ci się wyrwać tego chwasta.. Mnie się ściągnąć wtrysku nie udało i odpuscilem. :/
Trzeba trochę cierpliwości i się uda.
Nie wiem czy wymiana końcówki pomoże na lejący wtrysk?
Ja już mam komplet końcówek, ale nie wiem jeszcze kiedy się do tego zabiorę. Chcę wymienić profilaktycznie, chociaż mam nadzieję, że poprawi to pracę układu ;)
Korekty na jałowym mam praktycznie idealne, ale jak dam w palnik to jeden ostatnio pokazał +1.7.
Kurde u mnie też przy dużym bucie podchodzi jeden pod taką wartość. Ale słyszałem ze jak nie przekracza 2 to jest ok
Wartość graniczna wg ASO to 1.5.
Na pewno dam znać czy wymiana wszystkich końcówek ma sens ;) Wg licznika auto ma nalatane 161 000 km. Na tą pracę wygospodaruję sobie jakiś dzień w przyszłym miesiącu dopiero.
To daj znać. Moja licznikowe 217 tys.Z czego około roku na programie