A co było z poprzednim nie tak?
Printable View
A co było z poprzednim nie tak?
Nie wiem czy to chodzi o akurat Twoją Alfę 155V6.
Wiem że gości który miał taką 155V6 czerwona miał też Alfę 75 Turbo, nie pamietam juz jak sie nazywał i jak miał na imie ten gostek który ode mnie kupił wał do silnika to było chyba w 2007 lub 2008 roku
Coś wspominał, że miał wcześniej Alfe 159, a tą kupił w Gdańsku i jeździł chyba 2 lata.
Na szczęscie mam kumpla co też jeździ vką, także mi pomoże w razie potrzeby, ale jak coś będę pisał. Fotki zrobię przy najbliżej okazji. Silnik chodzi bardzo dobrze, ustawiliśmy zawory, nowy olej i smiga aż miło. Jest twarda przez amortyzatory koni, ale za to trzyma się drogi. Dostałem do niej poliuretan na przód, trzeba będzie załozyc jak sie wybiją tuleje i wiele innych gadzetów. Jedynie co to pompa wspomagania zaczyna się odzywać, mam drugą ale ma luz więc narazie nie zmieniam.
Dbaj o te auto, mało tego już jeździ ale fajnie że jest dość spora grupa na naszym forum która kultywuje te auta i niekoniecznie z silnikiem V6 choc większość chciała by mieć taki silnik w swojej 155
Pewnie że warto ja nic nie mówię a tym bardziej nie żałuję, choć gdybym oddał do złożenia warsztatowi to pewnie byłoby różnie, a tak w środku czyściej niż na zewnątrz, wiem jak głowice są zrobione, że nie ma progu na tulejach aaa i najważniejsze radość że v6 człowiek sam rozpracował do ostatniej śrubki :D:D:D no i dobre pewnie ze 2tyś dodatkowo zaoszczędzone :):) na "mechaniku" jaki by nie był
Michu Masz Ty w swoim dawcy przewody klimy?