Cześć, piszę z prośbą o pomoc/opinię. Czy może ktoś z Forumowiczów oglądał ten egzemplarz GT i/lub może coś powiedzieć na podstawie samego ogłoszenia. otomoto.pl /oferta/alfa-romeo-gt-2-0jts-tylko-67tys-km-okazja-jak-nowa-ID6yvdlf.html#8813d9af3c
Printable View
Cześć, piszę z prośbą o pomoc/opinię. Czy może ktoś z Forumowiczów oglądał ten egzemplarz GT i/lub może coś powiedzieć na podstawie samego ogłoszenia. otomoto.pl /oferta/alfa-romeo-gt-2-0jts-tylko-67tys-km-okazja-jak-nowa-ID6yvdlf.html#8813d9af3c
Czy warto kupić GT?
Oczywiście, że warto. Byle nie-po-wypadkowy.
W Twoim budżecie pierwsze roczniki produkcji dostaniesz, ale też większe ryzyko trafienia na bubel.
Zobacz na dział Nasze Belle i białe GT, jakie kupił ostatnio Pafka. Można? Można. (Ale z pewnością drożej niż za 14 tyś zł).
Koszt utrzymania diesla nie jest stosunkowo duży, oczywiście zakładając dobry stan mechaniczny turbiny itd. Sam silnik jest świetny.
Jak na GT koszt części jest racjonalny.
- - - Updated - - -
Chodzi Ci o tę aukcję, prawda?
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#5930a1c54c
Jeśli opis jest zgodny ze stanem faktycznym (?), to warto.
10-latki można kupić taniej, ale za ten przebieg i stan "jak nowy" warto dopłacić.
Tak jak Kazik napisał, to może być egzemplarz wart uwagi. Jak na rocznik i wyposażenie cena jest dosyć wysoka. Z ważniejszych rzeczy, to mam wątpliwości co do stanu płynu w zbiorniczku wyrównawczym - zwróć na to szczególną uwagę, bo syf w zbiorniczku wróży spore wydatki. Ale to trzeba zobaczyć na żywo albo na lepszych zdjęciach.
Poproś sprzedawcę o lepsze zdjęcia pod maską, o vin (sprawdź sobie historię z ASO), i ewentualnie później zabieraj się za oględziny. No chyba, że masz blisko to od razu jedź oglądaj. Jeżeli masz do wydania koło 20 tys, to spokojnie znajdziesz coś w dobrym stanie - tylko pamiętaj, wyższa cena niestety nie zawsze oznacza lepszy stan auta.
Ja się tam nie znam ale jak dla mnie amatora 20 tys za JTSa (sam mam i nie narzekam póki co :-P) to dużo za dużo tym bardziej, że wyposażeniem też nie powala, za tą cenę podgrzewane fotele już bym chciał, prezentuje się na pewno fajnie widać po oponach i felgach jak jest odpicowana do sprzedaży przez handlarza... A takich głupich odbojników z tylnej półki już brak przy takim niskim przebiegu w który nie wierzę :-P
Dzięki za opinie. W tej kwocie też wolałbym z lepszym wyposażeniem, bo za ten "przebieg" faktycznie jest dość ryzykownie nadpłacać. A może znacie jakieś inne godne polecenia oferty czarnej GT z mazowieckiego i okolic?
tablice dorobione nieudolnie bez naklejek... amator
W zeszłym roku rozmawiałem z Włochem, który prowadzi komis samochodowy.
Pytałem go o GT.
Mówił, że jest zainteresowanie tym modelem i choćby przez to trudno znaleźć sztukę w dobrym stanie, a jak już jest, to cena idzie w górę. A mówimy tu o cenach na Zachodzie, a nie w Polsce.
Mówił też, że te auta mają nagminnie przekręcane liczniki (co podobno technicznie nie jest trudne do zrobienia).
Trzeba więc szczególnie uważać przy zakupie i robić to z dobrym specjalistą.
Witam Chciałbym zamienić moją GT 3.2 na coś innego (może Brera, 159 lub Mito). Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę pisać, w najbliższym czasie pojawi się ogłoszenie. Po nowym roku na pewno będzie mega drogo (akcyza).
Nie rob z ludzi debili.. kupujac auto juz w PL zarejestrowane nie placisz akcyzy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Chodzi o to że ceny mogą wzrosnąć niezależnie od tego czy jest sprowadzany czy nie, po prostu na te zarejestrowane w PL będzie większy popyt. Wedle jednego z projektów mialo to być około 9600 zł za samochód z tego rocznika i tej pojemności, nawet jeśli nie będzie tyle to i tak na pewno będzie drożej. Poza tym nie napisałem ile chcę za moją i w jakim jest stanie. Debili z ludzi to robi 'dojna zmiana'.