to czekamy na foty.
Żeby nie było OT, dziś były małe przygotowania do zimy, czyli drobne zaprawki: Brunox, a w weekend konserwacja.
Printable View
Zamontowałem tempomat :D:D:D
Dzisiaj:
- wymiana oleju
- wymiana filtra oleju
- wymiana filtra powietrza
No a w sobotę czeka mnie:
- wymiana filtr pyłkowego
- ku mojemu zdziwieniu i zaskoczeniu, wymiana filtra paliwa (nie wiem gdzie go zamontuje chyba sobie do du... A może we Włoszech w serwisach też czasem dodatkowo montują filtry paliwa. Jak w Niemczech...)
w 166 okleilem folią carbon słupki drzwi z których schodził mi lakier a dla kontrastu plastiki kolo lusterek i maskownice kolo klamek drzwi z tylu wyszło rewelacyjnie
Odstawiłem Funię na wymianę sprzęgła, lewego przedniego wahacza, lewego tylnego łożyska, oleju w skrzyni, naprawę prawego tylnego wahacza oraz zbieżność. Do tego Maździwo taty na sztukowanie tłumika i klocki.
Wczoraj wymienione wycieraczki oraz wlany nowy płyn do spryskiwaczy.
W środę wymiana wahaczy góra/dół przód plus ogólny rzut oka na resztę podzespołów.
Spotkanie z mechanikiem.
Przejażdżka podczas której zlecił wymianę przegubu wewnętrznego(!).
Przegub zamówiony w przyszłym tygodniu wymiana.
Pozdrawiam.
- Rafał
dziś ciąg dalszy konserwacji i dolanie płynu do spryskiwaczy, bo była pustynia :)
zabrałem z warsztatu i przejechałem się troszkę
Wymiana uszczelki pod głowicą. Uruchomienie nagrzewnicy dodatkowej (uszkodzony czujnik temperatury) Przypadkowo trafiłem na tą nagrzewnicę przeglądając schemat. Teraz szybko się grzeje a w połączeniu z webasto to już rewelacja