Nie rozumiem czemu stale krytykujesz Cinsoft skoro twój tuner nie umiał sobie poradzić z pomiarem serii.
Printable View
Nie rozumiem czemu stale krytykujesz Cinsoft skoro twój tuner nie umiał sobie poradzić z pomiarem serii.
Zrobić remap by samochód służył lata i jednostka była bezawaryjny.
A wycisnąć wszystkie soki z jednostki byle była jak najlepsza cyfra to jest różnica.
Dla krytykujących Cinsoft proszę o przedstawienie do ww. wykresów pomiarów które zamieszczacie zwykłe logi wykres parametru AFR EGT oraz odczyt z sondy szerokopasmowej wtedy możemy coś więcej powiedzieć.
ale po co mamy to pokazywac ? zebys dal wskazowki innemu tunerowi jak ma zrobic ? :) Kazdy jedzie tam gdzie uważa, mamy wolny rynek, komentować tez nikt nie zabrania :)
Bez urazy ale właśnie te parametry świadczą o finezji tunera.
Cinsoft jak inni wykresy udostępniają online i nie jest to żadną tajemnicą.
Skoro wykres jak i podstawowe info są tajemnicą to ja uważam oraz z mojej wiedzy wiem iz bezpiecznie pow. 300HP w tym siniku jest nieosiągalne.(przelany AFR oraz wysokie EGT wcześniej czy późnej ....)
Tyle w temacie.
no ale jak występują drgania to chyba coś jest nie teges chyba? Na dłuższa eksploatację każde drganie jest bardzo na minus. Wolałbym mieć mniej mocy po tuningu, ale bez drgań.
jak ponad rok temu robilem u siebie chipa w vagtune, to tuner z vag dzwonil do cinka ( bo seria u mnie wyszla 190ps, bo byla nieprawdilowo shamowana, i cinek powiedzial ze to wina boxa racechip i mam silnik zajechany :D ) i cinek juz wtedy mowil ze ma drgania wału powyzej 450nm i to czuć... my zrobilismy na 480nm i drgań nie było, moze to wina auta, nie wiem, ale z tymi drganiami to temat sie widze przewija.
Właśnie o tym pisze.
Czekam teraz na stelvio sprint i mój remap będzie góra 250-260HP 400-420NM z powodu słabszego chłodzenia w wersji 200HP.
Samochód zhamowany będzie przed świętami albo po nowym roku oczywiście podzielę się info oraz wykresami.
Moim skromnym zdaniem rozmowa z tunerem przez remap to podstawa powinnyśmy go tez ukierunkować co chcemy uzyskać
jakie slabsze chlodzenie ? Cinek ci to powiedzial ze dolot sie gotuje ? :D:D:D