Tak się dzieje kiedy uszkodzone jest sitko, co było typową usterką w tych pierwszych zbiorniczkach. Generalnie jeśli jest to zbiorniczek starego typu to ja bym wymieniał na ślepo.
Printable View
Tak się dzieje kiedy uszkodzone jest sitko, co było typową usterką w tych pierwszych zbiorniczkach. Generalnie jeśli jest to zbiorniczek starego typu to ja bym wymieniał na ślepo.
No ale wtedy buzuje płyn, no nie? A u mnie jest spokojny... Chyba że nie musi buzować...
U mnie wycie ustapilo dopiero po wymianie pompy, 1400 w plecy,ale nie bylo innej opcji.
Wysłane z mojego LG-D682 przy użyciu Tapatalka
Witam.
W skrócie. Jakiś czas temu wymieniłem zbiornik na nowy ( typowy powód), zalałem zielonym płynem ... Ostatnio zszedł mi płyn. Co sie okazałe nieszczelny przewód. Wszystko chodziło cicho przy zalanym zbiorniku.
Przewód został wymieniony, płyn dolany i .... "Coś panu hałasuje ..."
Wali przy kręceniu kierownicą jak chol.... Głównie w prawo ale wali.
Tak czytam to forum i zastanawiam się: zmieniać płyn na czerwony czy problem tkwi w wymienionym przewodzie. Ktoś tu pisał, że przy innej średnicy mogą pojawić się problemy.
Bałem sie o magiel ale być może to jeszcze nie to.
Co robić ?
Witam w klubie, u mnie też dziady wymieniły (a w zasadzie naprawiły) przewód i od tej pory cyrki. Przewód Tobie wymienili na nowy, czy tylko zakuli jego kawałek (ten za silnikiem) tak jak u mnie?
Cały nowy przewód, tj. od samej pompy do magla, kosztuje oryginał ok 500zł. Niestety zwlekam z wymianą i przekładnia pracuje coraz gorzej, pewnie jeszcze dojdzie do tego regeneracja magla :/ Kij wie co z pompą.
A i u mnie też znacznie gorzej jest przy skręcaniu w prawo...
Nie wiem co z nim zrobili ale jak tylko pojechałem po samochód to mi powiedzieli, że coś sie dzieje ze wspomaganiem. Dziwne, że jak jechałem do nich to nic się nie działo. A ile kosztuje używka? Bo, że trzeba wymienić go to jest pewne.
Nie patrzyłem nawet na używki, bo za duże ryzyko że znów będzie dziurawy.
Ma ktoś może filmik nagrany jak wygląda to "gumowanie" w spomaganiu
Jeszcze jedno gdyby była uszkodzona pompa lub magiel rozumiem ze płyn pienilby się w zbiorniczku
uszkodzony magiel to najprawdopodobnie pklynu w zbiorniczku by nie bylo. Gdy sie pieni plyn to najczesniej uszkodzony jest zbiorniczek i wystarcza sama wymiana zbiorniczka. Sprobuj najpierw tak bo to najprostsze i najtansze