Tylko nie w polskiej wersji :cool:
Printable View
Są babole.
Np do 3.2 JTS zalecają Shell Helix Ultra Diesel. Nadmienię tylko, że ten olej wg karty anglojęzycznej absolutnie nie nadaje się do silników benzynowych (ACEA B tylko), natomiast w polskiej wersji karty technicznej ten olej jest identyczny jak Helix Ultra. To już o czymś świadczy :)
Pany,
a jak wygląda łoej Penrite HPR 10w50 ? Na zimę będę musiał eksmitować JTS'a z garażu i trzeba byłoby zejść na coś lżejszego...
Aktualnie mam motul 10w60, przy 40°C ~~ 162,0 mm²/s, przy 100°C ~ 23,0mm²/s, ten penrite ma 132/19mm²/s
Tylko dlaczego 10W50, a nie 5W50? Piątka będzie miała lepszy start przy minusowych temperaturach.
U siebie w BMW z 10W60 Motula na zimę przechodzę na 5W50 Mobila lub Gulfa. Oba mają dobra opinię.
Lubię dać ogniem po tłoku, a 10w50 z czego widzę jednak trochę ma lepsza specyfikację w górnej granicy. Zaopatrze się w penetrite. Zresztą jak są mega mrozy to i tak jeżdżę rowerem -polecam:D
Załącznik 262057
Załącznik 262058
Naprawdę? :D
Napisałem od razu - email. Zero odpowiedzi. Pisałem do nich na początku sierpnia chyba.
Następnie odezwałem się na Fb. Bardzo uprzejmie odpisali, że przekażą sprawę gdzie trzeba. No i nic się z tym nie podziało. ;)
Używam po prostu anglojęzycznej wyszukiwarki.
Witam,
co polecacie do Peugeot 207 (2008r) 1.4 hdi bez dpf, przebieg to 176 tyś. Producent chyba zalewa Total Quartz Ineo ecs 5w-30. Jest to olej low-saps, a te ponoć do auta z dpf.
Alfa 159 1.75 tbi i Ford C-max 1.8 jeżdżą u mnie na Millersie EE i z niego jestem bardzo zadowolony.