Prosta sprawa, nie ogarniasz tematu to oddaj do kogoś kto się zna.
Nie mówię tu o mechanikach którzy kasują błędy.
A tak męczysz się już miesiąc albo i więcej.
Powiedziałbym ci ale schowałem szklaną kulę do szafy jak kazałeś :(
Printable View
Prosta sprawa, nie ogarniasz tematu to oddaj do kogoś kto się zna.
Nie mówię tu o mechanikach którzy kasują błędy.
A tak męczysz się już miesiąc albo i więcej.
Powiedziałbym ci ale schowałem szklaną kulę do szafy jak kazałeś :(
Co ty nie powiesz? Wklej sobie lepiej w podpis "masz pytania idz do serwisu lub kup szklaną kulę na allegro" to ułatwi Ci życie nie bedziesz musiał nawet odpisywać... Zasadniczo jednym postem odpowiedziałeś wszystkim z tego 129 stronnicowego tematu... Najlepiej napisz do admina żeby go usunął bo jeszcze ktos kiedyś zapyta a przecież zamiast tu pytać ma szorować do serwisu
Miałem podobny przypadek do Twojego, MSCF na nierównościach... Okazało się , że overboost nie łączył na przewodzie zaraz przed kostką. Wystarczyło poruszyć i grało. Chwilowo zakręciłem supeł z przewodów i tak jeździłem do czasu aż elektryk ogarnął która żyła ma przerwę... Nie twierdze, że masz to samo ale spróbuj pomiętolić te kable idące do sterownika gruszki na odpalonym silniku i sprawdź czy wywołasz tak błąd.
pzdr
Kolego ja miałem dość podobny problem, mianowicie u mnie zaczęło wywalać błąd jak zmieniłem felgi z 17 na 15 po wyjeździe z wulkanizacji zero mocy i obroty max 3200, okazało się, że podczas zmiany kół odpiął się czujnik abs, po podpięciu problem znikł pojawił się 2 dni później jak wpadłem w wielką koleinę, znikł później sam,potem znów powrócił, egr, turbo, wężyki, no wszystko było sprawdzone i było ok, ale auto wywalało ciągle błąd, potem moc nagle wróciła jak byłem w Niemczech i zatankowałem do pełna na niemieckiej stacji, nagle auto zaczęło jeździć normalnie, więc podejrzenie padło na walone paliwo, użyłem czyścicieli, zmieniłem filtr paliwa, problem chwilowo znikł, by po 3 dniach znów się pojawić. Auto znów do serwisu, celem wymiany przegubów i wahaczy, problem z MCS odłożyłem "na później", odebrałem auto po remoncie zawieszenia i ku mojemu zdziwieni chodzi normalnie. Nie wiem czy MCS ma coś wspólnego z zawieszeniem, ale minęły 2 tygodnie i póki co jeździ normalnie. Ale za 2 tygodnie jadę do serwisu na zimowy przegląd i będę chciał żeby jeszcze raz mi przetrzepali auto.
Co to za wulkanizacja,ktora przy okazji rozpina przewody...
Podepnij pod komputer, czytałem już na forum że to sondy lambda u mnie właśnie to wyszło. Pojeżdżę zobaczymy co będzie dalej. Czy wywali go spowrotem.
Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
Cześć, mam identyczny problem z tym, że nie kojarzę żadnych drgań - MCSF pojawia się po przekroczeniu 3000 obrotów na włączonym tempomacie i w momencie przyspieszenia, gdy wyłączę tempomat mogę spokojnie przyspieszyć i błąd wtedy się nie pojawia. Od razu uderzyć w świece? Tobie już całkowicie pomogły? Czy może być inna przyczyna?
Pozdrawiam
Kolego w dieslu świec to mogłoby nie być... Przeczytaj pierwszą stronę tematu
Black jack a grucha w twej turbinie porusza się w pełnym zakresie ? Płynnie ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A tak wogóle to każdy chce się dowiedzieć czegoś w tym temacie powinien rozpoczynać post od " Witam drodzy forumowicze. Podczas jazdy wyświetlił mi się komunikat MCSF na wyświetlaczu i po PODPIĘCIU POD KOMPUTER..."
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk