Ja też uważam że to dużo bo przed tym jak rozpoczęli promocję dilerzy oferowali mi (po negocjacjach) około 7-8%.
Printable View
Ja też uważam że to dużo bo przed tym jak rozpoczęli promocję dilerzy oferowali mi (po negocjacjach) około 7-8%.
Generalnie w Europie nowe auta nie najlepiej się sprzedają. Ja bym liczył dzisiaj na 15% niezależnie w jakiej marce i to dla robionego autka na zamówienie.
Hahahahaha, idź do salonu BMW i im to powiedz. I opisz tutaj, jaka była reakcja :D.
15% :) Chiałbym to widzieć tzn miny sprzedawców którym mówisz że chcesz 15% na auto z fabryki :) Np. w Maździe na 3 na przełomie roku oferowali dywaniki - i to wszystko "Bo mamy tyle zamówień". Warto pomarzyć!
no właśnie że sie sprzedają, jakieś kilka miesięcy wstecz wąsacz z mercedesa opowiadał że raczej skłaniają sie do podnoszenia cen bo widzą ożywienie w europie, producenci samochodów to teraz takie firmy reaserchowo-konsultingowo-rekalmowe i torche produkcyjne, znaczy zajmują sie możliwie najgłębszym i skutecznym drenażem kieszeni klientów, więc muszą dużo i wcześnie wiedzieć jakie są fazy w gospodarce, no oczywiście do tego drenażu potrzebny jest produkt, w tym wypadku auto,czyli trzeba produkować ale to sie zleca firmom zewnętrznym, stąd unifikacja podzespołów, firma daje tylko swoje logo, pakuje to w marke i sprzdeaje, czyli sprzedaż jest najważniejsza nie produkcja, produkcja to tylko działalność uzupełniająca do drenażu....
widzisz radek....jeszcze pare postów i razem będziemy sie po fujarach lizać, że tak za pulp fiction pojade....
tutaj chłopak ciekawie opowiada, wspomina tez alfe http://www.logo24.pl/Logo24/1,125389...rzyszlosc.html
Czytałem. Trochę zadufany w sobie ten Pan, ale ma sporo racji.
Zalezy czy sie "weszlo z ulicy" czy nie. Jakis czas temu mialem okazje robic maly biznes z pewnym dealerem BMW. Bynajmniej nie chodzilo o samochody, ale... o ladowisko dla helikopterow ktore tenze dealer posiada na dachu swojego salonu. Przy okazji rozmowy od slowa do slowa i ceny nie byly az takie sztywne :D
Ja kupiłem konfigurowaną Giuliettę z rabatem wyższym niż te 13% :). Ale tego się nie załatwia tak z ulicy...