Witam no i sprawa się wyjaśniła, masło pozostałe w bloku blokowalo przepływ płynu i dlatego wywalalo płyn. Dzięki za pomoc panowie Pozdrawiam
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Witam no i sprawa się wyjaśniła, masło pozostałe w bloku blokowalo przepływ płynu i dlatego wywalalo płyn. Dzięki za pomoc panowie Pozdrawiam
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Naprawiał ktoś klamki w 155 spawając je?
Jak tak to pytanie - czy warto? Czy lepiej znaleźć w miarę zdrową?
Druga sprawa - czy inni użytkownicy 155tek też mają dość mocne szarpnięcie/żabkowanie silnika po puszczeniu gazu?
Niemiłosiernie mnie to irytuje, a nie wiem cóż to może być...
Pozdrawiam :)
Zderzaki w 155- na bokach- są wsuwane na takie czarne plastikowe "grzybki". Występuje to jako część zamienna czy pozostaje szukać na szrotach?
Jako część jest na pewno, kwestia tylko czy są dostępne.
Jeśli potrafisz wykręcić z niego śrubę mocującą, to taki używany grzybek mogę Ci odstąpić po cenie przesyłki.
Za szybko napisałem, bez sprawdzenia co i jak ;) nr części 60584418 wg eper. Juz zamówione- 18 zł.
Bardzo ładny, krótki film o 155:
www.youtube.com/watch?v=vK7_jyenq48
Czołem
Spod korka oleju wywalało mi olej- jakiś korek lipny miałem. Nie zwróciłem uwagi i jak auto stało na lekkim wzniesieniu to mi się kontrolka oleju zapaliła na desce rozdzielczej. Dolałem ile trzeba- teraz mam pod maksymalną ilość, ale...
-kontrolka oleju na desce zapala się teraz po odpaleniu i świeci przez 3-4 s
-zapaliła się kontrolka oleju na panelu środkowym (tam gdzie sygnalizacja otwarcia drzwi/aku/świateł stopu/itp), ta już nie gaśnie wogóle
Co to za przypadłość? Czas już na nowy motor :) ?
Oooo panie juz po silniku.... :P
czujnik poziomu oleju padł, jest jeszcze szansa że na nowym oleju wroci do normy ale to bardzo mała szansa.
Jedyną kontrolkę, na która trzeba zwracać uwagę to kontrolka za niskiego ciśnienia w układzie.