-
Nakleiłem nakładki i jest dużo lepiej :) Piszczenie prawie ustało, tylko przy ostrej jeździe po mieście, gdy często i mocno hamuję powraca, ale jest ciszej. W trasie zazwyczaj cisza :)
Nakładki najtańsze TRW i. to motocyklowe, bo takie znalazłem dostępne od ręki w sklepie :)
-
U mnie kloce i tarcze Bosch i nic nie piszczy (odpukać) czy to deszcz czy 30 stopni w cieniu. Ale za to klocki strasznie pylą. Bardzo, bardzo pylą - pucowałem felgi preparatem z bleed efect, wszystko zeszło ładnie, ale po tygodniu czarne.
-
Klocki i tarcze
U mnie ogólnie nie piszczy ale strasznie skrzeczy po naciśnięciu hamulca najbardziej z przedniego Brembo. Z tylnych jakby minimalnie też ale głównie z czterotłoka lub tych okolic. Mega głośnie, słychać z kilkunastu metrów naciśnięcie hamulca. Ktoś coś takiego miał?
-
Potrzebuję do swojej 1.9 115 koni kupić klocki i tarcze na przód. Mam małe Brembo. W zimie trochę się przypiekła prawa strona i teraz bije przy jeździe na wprost i hamowaniu.
Doradźcie proszę co brać i gdzie. Co się u was sprawdziło?
Chciałbym coś z tzw średniej wyższej półki, żeby to trochę pojeździło i miało rozsądną cenę. No i oczywiście będę wdzięczny za informację, gdzie znajdę takowe... żeby po 10k km nie wyszło, że klocki były robione przez sprytne chińskie rączki :)
-
Witajcie,
Czy ktoś może mi pomóc w dopasowaniu klocków (tył i przód) do Alfy 159 2006 1.9D 16V 150KM (automat)
VIN: ZAR93900007079604
Tarcze rozumiem wszędzie montowano takie same (pomijając TI)?
Z góry dzięki!
-
Jakiś sprawdzony zestaw hamulców do 159 2.4 (2006) moglibyscie polecić? Ostatnio coś zaczyna mi właśnie popiskiwac z okolic prawego przodu więc pora się przyjrzeć hamulcom.
Pozdrawiam
-
ja mam tarcze rotinger i klocki galfer sport, hamuje fajnie wytrzymuje 2xtyle co seria ale co wymiane klockow tarcza tez do wymiany, w sumie wychodzi kosztowo podobnie jak ori ale hamowanie lepsze. teraz zamierzam przetestowac kombinacje rotinger i ebc yellowstuff
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
-
u mnie niestety tarcze Brembo zaczęły bić po 40k przebiegu. Teraz poszedł zestaw Zimmermann Sport + Jurid White
-
Witam,
Jakie klocki przednie polecacie na przód, wiadomo w przystępnej cenie nie piszczące i mało pylące ( obecnie mam TRW i są tragiczne) jest coś co zmieszczę się do 150 zł. (Numery OE: 77364900/77365202).
Może polecacie do tego jeszcze jakiś sklep (nawet w Poznaniu :) )
Znalazłem coś takiego: http://www.brakeparts.pl/2008-/23004...852-160-2.html
-
Stoję przed wymianą klocków teraz i postanowiłem wziąć cały zestaw.
Chcę tarcze nawiercane i się zastanawiam - zimmermann czy brembo?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk