Ma i to bardzo duzo.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Printable View
Ma i to bardzo duzo.
Mam turbo w Giulietcie i pali sporo mniej od JTS pomimo podobnej mocy i masy auta.
Pisałem o wersji 200 KM. Na trasie krajowej przy normalnej jeździe powinna palić w granicach 8 litrów, nie więcej.
Wydaje mi się, że 8 jest spokojnie do zrobienia jadąc zgodnie z przepisami. Skrzynia ma 8 biegów i przy prawilnych prędkościach obroty są bardzo niskie. Btw mi wyszło 9.2l w trasie 500km z Warszawy do Jastarni. Przy czym pierwsze 200km to było ciśnięcie nawet i po 215km :P a potem ciut powyżej autostradowych.
Faktycznie w mieście to cholera wie ile pali w korkach bo max to 15l na kompie :) ale mi ostatnio wychodziło przy normalnej jeździe bez korków po Warszawie z 50km ok 11-12l. Nogę mam dość ciężką i jeżdżę na wyczucie i dostosowanie prędkości do warunków a nie do znaków :D
Wcześniej jeździłem Brerą też 200KM TBI 1.7 i dojazd do pracy w korkach to było ponad 20l. Po mieście 15l i więcej W trasie to raczej 13l.
Nie uważam więc, że silnik w Giulii jest paliwożerny. 200KM trzeba nakarmić :) Dynamika jest rewelacyjna. Co prawda przegrywałem dzisiaj z Golfem ale jak się okazało to był R Variant z 300KM więc szans raczej nie miałem ale w top speed go goniłem :P Zużycie średnie wzrosło do 13l ale warto było :)
Właśnie wyszedłem z term maltanskich a wchodząc zaparkowałem niedaleko dwóch sztuk Giulii Q ;) pierwsza czerwona niedaleko a druga szara w tle
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/05/450.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/05/451.jpg
Popularne samochody... ;)
Mi w 159 wersja 170KM paliła 6.8l ale to już maksymalnie jak się cisnęło grubo w 2 osoby z bagażami. W korkach to i nawet 9 szło :D To był genialny silnik na trasy. Do miasta totalnie się nie nadawał bo mulił na niskich obrotach ale trasa to sama przyjemność była. W połączeniu z prawilnym zbiornikiem paliwa można było na wakacjach 2 razy tankować :) W Giulii to mi już rachunki do schowka się nie mieszczą :D
Dla Giulii 8l to znakomity wynik. W Boże Ciało będę miał trasę ok 100km. Jak wytrzymam psychicznie to postaram się jechać o kropelce :D Zobaczymy ile wyjdzie.
- - - Updated - - -
[MENTION=68265]sebol75[/MENTION] Ładne felgi :) To był mój pierwszy wybór ale zdecydowałem się jednak na płaskie szare.