Qurde ja nie kojarzę, żeby tam były te blaszki. Klocki wchodzą prosto w jarzmo po prostu.
Printable View
Qurde ja nie kojarzę, żeby tam były te blaszki. Klocki wchodzą prosto w jarzmo po prostu.
W 166 nie ma takich blaszek
A klocki mają byc takie jak tutaj
https://www.autosklep24.pl/pl/p/Kloc...66-KAPPA/13944
Nie ma tych blaszek.Są one w grupie VAG co pamiętam.I zaklada się je na zacisk i ma to powodowac,że klocek się ślizga po tych blaszkach i nie powoduje tarcia i rdzewienia w tych miejscach.
A faktycznie,klocki maxgira to raczej zły pomysł.TRW lub ATE.
Blaszek nie ma ale trzeba pamiętać o porządnym oczyszczeniu jarzma i w miejscu pracy klocka dać trochę smaru do hamulców (klocek musi swobodnie pracować). Polecam ATE, w porównaniu nawet do TRW są jakościowo o wiele lepsze (klocki jak i tarcze).
Ja wiem po co są te blaszki i żałuję, że nie można ich u nas zamontować. Niby da się je umieścić w jarzmie, ale latają na boki, a powinny wskoczyć na wcisk. Nawet gdyby je przykleić, to i tak klocek wchodzi pionowo, a szyna blaszki idzie poziomo.
Zdecydowałem się na Ferodo :-)
- - - Updated - - -
Szkoda, że nie wiedziałem o tym wcześniej :D. Blaszki kupione i nie podejdą, a jarzma błyszczały się przed lakierowaniem i mogłem zasłonić :D.
Tak, pasta Ate Plastilube już czeka :D.
Chciałem jednakowe tarcze, ale ATE na przód nie ma. Wziąłem ori MM z linii Fiata. Wiem, że szału nie będzie, ale przy przejściu na Zimmermany będę miał porównanie, a o to mi też chodziło.
Też mam Ferodo klocki z tyłu i brak uwag, na przód chyba też się zdecyduję.
Ja mam zestaw na przód Jurid w kpl.I wszystko fajnie hamuje,niestety od prędkości około 120-140km/h w dół jest OK.Przy hamowaniu z więcej niż 160-230 w dół zaczynają buczeć i robią się jakby twarde.I nie wiem,czy wina tarcz czy klocków.Teraz założę klocki Ferodo lub Textar i zobaczę wtedy.