-
Tylko po pierwsze kto mi umyje silnik??? Miala byc uszczelka pokrywy zaworow a jest zupełnie cos innego. Co jeszcze moze mnie spotkać???? Ja pierdziele, kto pracuje w tych warsztatach? Jacys debile???? Wymieniają na pale czy jak??? Nie rozumiem,tego 3 tydzień bujam sie z autem...ile jeszcze???
Ci co rozrząd zakładali to powiedzieli ze to uszczelka pod glowica. Jeżeli ja,nie dam auta do kogoś kumatego to zginę. Co tydzień klade 1500 zl na stol..generalnie to juz nie mam z czego dalej walic w nią kase. Chyba nie będę ruszać tego wariatora bo to bez sensu. Czy ten co rozrząd wklada nie widzi skąd cieknie?????? Czy jest ktoś kto wie jak to zdiagnozować??? Moze lepiej caly silnik wymieniac bo uszczelek w aucie jest dużo do wymiany i wymieniac mogę do renty
-
Podjedź do nich : http://www.trojmiasto.pl/Fiat-Club-o18325.html
bądź do nich : http://www.lecar.com.pl/mechanika.html
To są spece od alf którzy będą wiedzieć co zrobić z twoją alfą.
-
Do tych nizej to dzwonilam w sprawie wariatora koles z którym,rozmawiałam totalnie mnie zlal. Nie powiedział nic. Tylko ze pewnie mam silnik zajechany. Kazal do siebie dzwonic jeden drugi raz przy czym nie udzieli mi żadnej informacji. 3 raz juz nie dzwonilam
-
To jedź do tych pierwszych. Też ich na necie polecają.
-
Bo było u słabych mechaników. Był u takich którzy nawet nie wiedzą co to jest wariator.
Zawieź do jednego porządnego i on ci powie wszystko czarno na białym,
-
Oby. Bo ci co naprawiają to i tak nic nie daje. Jeszcze troch a pod auto sie wcisnę i sama zobacze gdzie leci
Jednak wygląd to chyba nie wszystko
-
Dokładnie jak mówi Martinez. TS nie każdy mechanik zna, ale który się przyzna jak wyczuje łatwa kasę. Na własnej skórze się o tym kiedyś przekonałem. Strasznie dużo wydalas, piszesz ze 3x1500, pomijając cenę świec, rozrządu i uszczelki to i tak sporo :( zwłaszcza, ze nie wiadomo do końca za co. Remont silnika można by za taką kasę ogarnąć spokojnie. Zaczynam Ci wspólczuc i podziwiać zarazem za stalowe nerwy :)
-
Konkretnie to wydalam juz 3600 a do wymiany mam jeszcze wariator. Kazdy kase ciagnie a problem dalej jest. Jak mam umyć silnik żeby zobaczyć skąd cieknie?
-
Tak czytam ten temat i nie wiem co myśleć,pieniądze ogromne w zasadzie nie wiadomo za co,problem z wyciekiem jest na pewno prosty,jeżeli nie leje ci z pod pokrywy zaworów klasycznie w rogu po stronie rozrządu to leje pewnie uszczelniacz któregoś walka.musiszznaleźć dobry warsztat albo iść do tych którzy składali rozrzad,pewnie nie wymieniali tych uszczelniaczy
Wysłane z mojego MT15i za pomocą Tapatalk
-
Goniaa. Wiosłem dziś moja belle na wymiany wszelakie i podpytalem o tego typu wyciek. Jako ze mój mechanik jest naprawdę specem od TS, bez wahania odpowiedział, że może być to simering na wałku. Może partacze ci rozrząd robili i nie zadbali o uszczelki w tej okolicy. Czyli dokładnie to co napisał kolega wyżej :D
Dodatkowo mechanik ten obowiązkowo przy wymianie rozrządu i wariatora zaleca zmienić simeringi na nowe.