-
też miałem taki pomysł żeby to odrysować na kartoniku i zrobić odbicie lustrzane, ale a zaślepka jest tak powyginana że szkoda zachodu. Wziąłem suwmiarkę pomierzyłem oryginalną ramkę i odrysowałem suwmiarką linię według której wyciąłem to później nożem. Wygląda to teraz całkiem dobrze, jak się nie przyjrzy to nie widać że to nie oryginał.
-
-
250 ojro, o marko i córko.
Swoją droga nie podoba mi się dtmowy charakter 159.
-
-
czy ktoś miał już jakieś doświadczenia z firmą MTS,
bo na allegro jest do kupienia nowy prawy tłumik tej firmy ale nie wiem jak z jego jakością i czy końcówka rury wydechowej bedzie wyglądała jak oryginał.
Link do aukcji - http://allegro.pl/alfa-159-2-4-jtdm-...423395050.html
-
1 załącznik(i)
wygląda zupełnie jak oryginał ...:) zamontowałem ultera i porównuje ten mts i tak z tym co zdemontowałem i wygląda na pierwszy rzut oka dokładnie to samo :) ps wklejam to co mam teraz ja ;) jako dokładkę tłumika z prawej strony wyciąłem użyłem starej zaślepki :) jeśli chodzi o dzwięk to wiem to 4 cylindrowy diesel ale....przy odpaleniu słychać z tyłu taki leciutki bass tak samo jak się przy gazuje "delikatnie" :) wewnątrz tylko troszkę inaczej jest przy około 2,5 k obr/min :) nie żałuje, wg duzo lepiej wygląda, a ta dokładka zrobiona chałupniczą metodą nie wygląda źle....napewno jest gorzej bez niej bo wtedy prawy otwor jest widocznie większy i razi w oczy :) sory za jakość zdjęć...zrobione bananem... :P
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=170300&stc=1
-
Hej, czy ktoś już instalował podwójnego Ultera do 2.0 JTDm? Trzeba coś przerabiać? Czy pasują średnice rur? Które zawiesia gumowe kupić?
-
Ja jutro będę montował do mojej 2.0 już kupiony i Pan ze sklepu zapewniał mnie i malilowo i telefonicznie że nie trzeba żadnych przeróbek i ma nowe gumy na prawą stronę do zawieszenia a z lewej moje są w b dobrym stanie i nie wymieniam.
Jak już wymienię do wrzucę zdjątka.
-
Jak Ci się uda założyć do 2.0 tego ULTERa to zrób jakąś małą fotorelację. Krążyły miejskie legendy, że "się nie da" bez rzeźby.
-
Na stronie Ultera jest już przecież oficjalnie wersja do 2.0 JTDm