-
Zabrzmi to jak herezja, ale ten program od Matta wydał mi się zbyt ofensywny - zwłaszcza w dolnych zakresach. Prawie nie trzeba było naciskać na pedał gazu a auto i tak wyrywało do przodu jak rakieta.
Wypróbowałem plik EyAlfa085B.340 +15%.340+15% ze strony podanej wcześniej w wątku i jak dla mnie jest lepiej. Po wciśnięciu gazu auto dalej wyrywa do przodu, ale za to w niższych zakresach obrotów jest ciut bardziej cywilizowane.
Pozytywna wiadomość jest taka, że silnik na tym pliku chodzi bez problemu.
-
Czym się rózni przyśpieszenie na dolnym zakresie pomiędzy 171 a tym +15% ? Bo nie zrozumiałem do końca o co chodzi z tym ciwylizowaniem, chodzi ci ze bardziej agresywny jest program Matta?
Btw, Musi działac ! wszystko do czego sie dotkne działa więc ... :) haha joke.
-
Tak, chodzi mi o to, że na programie od Matta auto wyrywa do przodu jak głupie od samego dołu, a na tym pliku +15% na samym dole zachowanie samochodu jest zbliżone do tego co zaprogramowała fabryka.
Na plus jest i to, że zniknęła praktycznie turbo-dziura, która na standardzie była u mnie wyraźnie odczuwalna .
-
mamy taki luksus ze jest kilka map więc do wyboru do koloru :)
-
Nie wytrzymałem i przed chwilą wrzuciłem mapę, która podał mi Kayrol...
wzrost mocy odczuwalny od samego dołu, ale przy 3tyś. to dopiero zaczyna wciskać...:D Na 3 i 4 biegu wymiata.
Trochę boje się o silnik bo 300tyś. się zbliża - pojeździmy, zobaczymy....
-
wgrałeś tą którą ja ci wyszukałem ? No no ona wyglądała ładnie :) Hehe ciesze się ze wszyscy się cieszą :D haha
-
Tak, tą od Ciebie...
Kayrol możesz zerknąć czy ta mapa jest taka sama jak ta od Ciebie, czy to jeszcze coś innego?
Znalazłem ją na www.ice-advice.com
Załącznik 9025
-
to jest to samo bo tą mape co masz wgraną jest od ice advice.
BTW, Moze któryś z panów od V6 2,5 oraz 3.0 chce spróbowac bo się okazało ze i do benzynki som mapki.
do 0261204705 jest mapka ( 2.5 ) i do 032 to jest 3.0 jest mapa
---------- Post dodany o godzinie 20:46 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:52 ----------
KWP2000 Full Software.rar - 13.64MB
alex83 bidacyna nie mógł znalesc :D
-
Czy w KWP2000 prędkość transmisji ma jakieś znaczenie?
Chodzi mi o opcje fast i slow :)
-
Ustawiasz na: slow (nie inaczej!)