Bonzo, zauważyłem ze masz czas wtrysku na wolnych 3.9ms. Auto nie pali Ci dużo benzyny?
Printable View
Bonzo, zauważyłem ze masz czas wtrysku na wolnych 3.9ms. Auto nie pali Ci dużo benzyny?
- mógł mieć włączoną klimatyzację.
- jak MAF-a jest do wymiany to tak tez może być.
Bubu racja że klima może być włączona, u mnie przy wyłączonej klimie i zero lampek mam 3.9ms, a MAF i sonda nowe. Obstawiam u siebie wtryski + kolektor nieszczelny. Rano przy odpalaniu auta jest gwizd, i występuje on przez ok 5 minut tylko przy obrotach powyżej 2000obr/min, jak dodaje gazu to gwiżdze, tylko trudno mi ustalić w którym konkretnie miejscu bo siedzę za kierownicą. Po 5 minutach gwizdania nie ma w żadnym zakresie obrotów. Może jakiś pasek?
-Powiedz Bubu, czy przez falowanie może auto więcej palić?
-Czy możliwe że poprzedni właściciel regulował odchylenie przepustnicy śrubką i teraz są przez to falowania?
Cos jakby wiecej mi palilo, ale jak wstawilem sonde BOSH i wstawilem ta dzialajaca przeplywke to nie mam juz bledow zadnych i spalanie tez spadlo. wiem bo wczesniej wyjechalem na miasto z cwiartka baku i zanim odpalilem silnik nastepnym razem to juz pusto bylo. Ja slysze jakis gwizd jak biegi zmieniam.
Zrobilem zmiane licencji Alfadiag na innego laptopa. Wczesniej musialem z pracy brac laptopa z XP a teraz udalo sie przerzucic na windows 7, ale cos poszlo nie tak i zablokowali mi licencje i nie mialem jak testow zrobic. Dzis sie podlacze jeszcze raz i znowu bede walczyl by wszystko chodzilo mi dobrze.
Ja mam świst jak dodaję gazu tylko na zimnym, ciekawe może to pasek któryś. Następnym razem zatrudnię kobietę aby gazowała i posłucham z przodu. Z ćwiartką baku kolego bonzo to ja mam tak jak wyjadę ze Słupska do Redzikowa i z powrotem (łącznie 16km) i zapala się żydek. Śmieszne ale prawdziwe.
Gdzie zakupiłeś licencję do AD? można zakupić inaczej niż kartą kredytową?, sprzedaje ktoś w Polsce?
Ja jestem w Angli i mam paypal wiec nie bylo problemu ale slyszalem ze w Polsce ludzie tez paypala zakladaja. Moze ci ktos sprzedac swoja licencje ale lepiej tego kogos miec przy sobie bo czasami tak jak mi i kilku innym Derek zawiesza licencje bo cos zle wcisniesz a pozniej to trwa by odblokowac.
wracajac do tematu czy moglibyscie zerknac i ocenic moje odczyty?
Załącznik 21237Załącznik 21236
- to nowy MAF, całkiem dobre parametry.
- 408 z alfadiaga, 460 z pomiaru napiecia.
- jest juz moze nowsza wersja alfadiaga niz 3.4 ?
MAF to ten sam co ze szrota wyciagnelem ale jak chodzi to nie bede kupywal. Czyli wszystko u mnie dobrze?:) nadal wersja 4.3.1 i interface polecam od rarebear z alfaowner.com. To wieloletni pasjonat alfy i znajomy Derka z Alfadiag. Ja kupilem od niego kabelek co mozna pod airbaga podpiac, tyle ze 34 euro bylo.
Witam
Kolego motofan ja mam tak samo jak auto postoi długo na sporym mrozie, piszczy jak stara baba na roratach. U mnie lokalizacja pisku to okolice rozrządu. Może pasek wielorowkowy chyba się zwał albo jakaś rolka. Mamy ten sam rocznik auta i silniki.Cytat:
Ja mam świst jak dodaję gazu tylko na zimnym, ciekawe może to pasek któryś.
A zapytam tak czy przepalone złącze elastyczne ma wpływ na czasy wtrysków?
Bubu podaje wykresy ktore pisales zeby zrobic ( 11 strona tego tematu) w zwiazku z moim postem z wysokim spalaniem:
http://img707.imageshack.us/i/przedp.jpg/
wykres po ticku :
http://img864.imageshack.us/i/potiku.jpg/