Tylko że ostatnio jest u mnie 9 stopni...
Printable View
Tylko że ostatnio jest u mnie 9 stopni...
Więc wystarczy tylko wcisnąć AC, żeby dioda zgasła.
jakim cudem?? u mnie po właczeniu "auto" automatycznie wlacza sie a/c i dioda sprezarki sie cały czas swieci i wydaje mi sie ze te dwie rzeczy sa ze sobą scisle zwiazane . Jak wyłacze AC to "auto" oczywiscie tez gasnie. Nie rozumiem jak moze Ci działac automat z wyłaczonym AC? U mnie sie nie da tak zrobic
Da się - po kliknięciu Auto i A/C wszystko działa w trybie automatycznym - czyli jeśli ustawiona temperatura jest przynajmniej kilka stopni powyżej zewnętrznej i nie ma dużej wilgotności powietrza, działanie jest identyczne jak w Full Auto. Jeśli temp. jest zbliżona lub niższa od temp. zew. to klima zacznie dmuchać jak opętana, a jeśli zaczną parować szyby, to ich oczywiście nie odparuje.
sprawdzone działa:D ustawiasz temp wciskasz auto a nastepnie wyłaczasz AC wtedy są zgaszone przyciski kierunków nawiewu. System sam decyduje ile i któredy nawiew puscić, żeby utrzymać zadaną temperaturę, ale nie korzysta przy tym z AC :D jedyny minus, że niepotrzebnie moim zdaniem daje duzy nawiew. Gdzie sądzę, że wystarczyły by 1-2 kreski tylko, przez co trochę szumi...
U mnie w tych temperaturach praktycznie zawsze są 3 kreski a mam ustawione Auto.
jeszcze raz tłumacze ze nie da sie u mnie tak zrobic, niewiem dlaczego ale sie nie da. Specjalnie zszedłem przed momentem do auta i probowalem wielokrotnie: temp zewn 7st, ustawiam temp na 22st-wlaczam auto i jednoczesnie zapala sie rowniez AC, jak nacisne AC to gasnie wszystko wlacznie z "auto"
To znaczy jak wszystko gasnie? Wylacza ci sie dmuchawa? Jak nacisniesz "auto" a potem wylaczysz "ac" to wylaczasz tylko klimatyzacje, a cala reszta dziala w trybie automatycznym. Fakt, ze jest to troche idiotycznie pomyslane, ze gasnie napis "auto" ale sprawdz sobie rano - bedzie dzialac :)
A jak ci sie wszytko wylacza to jedz do serwisu - tak nie powinno byc.
wyglada to tak ze kontrolka "auto" gasnie ale wentyl nadal chodzi. Chcesz powiedziec ze działa wtedy funkcja "auto" nawet przy zgaszonej kontrolce? Troche dziwne by to było , bo skad wiadomo czy działa automat czy nie i kiedy przestaje ona działac ? A jak po wylaczeniu stacyjki i ponownym uruchomieniu? Działa nadal czy nie? Bo jesli tak jak mowisz nadal dziala mimo nie palacej sie lampki auto to podejrzewam ze po ruszeniu pokretłem predkosci wentyla to auto sie wyłacza, ale to tylko moje domysły....
Wszystko jest dokładnie opisane w instrukcji (czym można kręcić, a czym nie). Polecam się zapoznać :).