Zapraszam na priv, mam gotowe komplety (valeo) z uszczelniaczami (corteco) półosi, wału i co tam jeszcze będzie potrzeba.
Printable View
Regeneracja koła dwumasowego ....... ktos robił ????
Była jakieś 2-3 tygodnie temu dyskusja na ten temat z głosami osób, które regenerowały. Ogólnie wyszło na to, że przy aktualnej cenie zestawów do 1,9 nie ma sensu bawić się w regenerację, ponieważ wytrzymuje zdecydowanie krócej. Chyba, że szykujesz auto na sprzedaż, co po ostatnich Twoich zapytaniach o najtańsze tarcze jakoś specjalnie by mnie nie zdziwiło.
Takie pytanie. Czy kpt sprzęgła pasuje z Vectry C z19dth ?
Mam na sprzedaż kolo dwumasowe do 2.4 jtdm w bardzo dobrym stanie po ok 40-45 tys. przebiegu. Pospieszylem sie z wymianą. Zainteresowanych zapraszam na pw.
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Panowie nie znam się. Wymieniłem komplet 2mase, sprzęgło, docisk, łożysko + nowy olej w skrzyni. Nie wiem jak powinien chodzić pedał sprzęgła czy lekko czy z wyczuwalnym oporem i czy ma brać wysoko czy nisko.
U mnie sprzęgło bierze dosyć wcześnie, i lekko to ono nie chodzi. Więc jak powinno to być? Biegi wchodzą normalnie, nic się nie ślizga. Po chwilowej przesiadce do laguny 3 kiedy nacisnąłem pedał sprzęgła to o mało nie wpadłem tak lekko chodziło. A gdy chciałem ruszyć to przyznam się było jak na nauce jazdy, wcale nie mogłem wyczuć sprzęgła tak lekko chodziło, a gdy je puszczałem to nie czułem że mam sprzęgło pod stopą.
Już dwa razy wymieniłem taki komplet w 159 i za każdym razem sprzęgło chodziło lżej. Powinno łapać wysoko.
Patrzyłeś czy czasem połówka sprężyny nie pękła?
Sprężyna ta co jest przy pedale i odpowiada za jego powrót? Jeśli o to chodzi to jest cała.
Tak, za jego powrót, a przy tym też lżej wciska się pedał. A wysprzęgnik jakiej firmy kupiłeś?
Wysprzęglik nie pamiętam jakiej firmy ale nie był to no name. Bardziej TRW, Valeo czy LUK ale stawiam na valeo.