jak masz plastikowy to nie bedzie widac czy klpay sa czy ich nie ma.Ja tez nie mam DPFa,a EGR mam zostawiony tylko przyslepiony blaszka.
sa platikowo-alu i cale alu i oba maja klapy tylko w alu widac czy sa,a w plastikowym nie widac
Printable View
jak masz plastikowy to nie bedzie widac czy klpay sa czy ich nie ma.Ja tez nie mam DPFa,a EGR mam zostawiony tylko przyslepiony blaszka.
sa platikowo-alu i cale alu i oba maja klapy tylko w alu widac czy sa,a w plastikowym nie widac
Też się usuwa.
Masz nie aż tak daleko polecany serwis w razie czego.
www.pablogarage.pl
Spokojnie :) W plastikowym urywają się klapki to prawda ale 100 tys to nim spokojnie przejedziesz zanim coś się z nim zacznie złego dziać. Ja mam 120 tys i czekam do rozrządu aby zajrzeć do kolektora. Raczej będę go czyścił niż usuwał klapki ale zobaczę w jakim są klapki stanie.
Wiem, że obiegowa opinia jest aby usuwać klapki ale żaden z moich mechaników w okolicy i w Szczecinie w serwisie specjalizującym się we włoszczyźnie nie chce się tego podjąć a wręcz odwrotnie zdecydowanie odradza robienie tego. Z resztą pisałem już o tym na forum przytaczając ich argumenty.
No to chociaż wymień kolektor na nowy.
Ilość urwanych klap w kolektorach z przebiegiem powyżej 150 kkm jest tak duża, że jazda autem z kolektorem z klapami to duże ryzyko. Nie wiem dlaczego chcesz podejmować to ryzyko... Chyba, że masz już wycięty EGR, to wtedy ryzyko się wielokrotnie zmniejsza.