Tak jak pisze Rafał do zrobienia całego tyłu jeszcze trochę ci brakuje bo tam jest co wymieniać.
Printable View
Tak jak pisze Rafał do zrobienia całego tyłu jeszcze trochę ci brakuje bo tam jest co wymieniać.
A ja dodam tylko od siebie z doświadczenia, że ilość koniecznych do wymiany tulei wyjdzie dopiero po rozebraniu zawiasu na części.
Panowie jestem w trakcie wymiany dolnego lewego wahacza i mam problem ze śruba od cukierka. Skubana kręci się wokół własnej osi wraz z nakrętką... Czy ktoś kojarzy czy od strony silnika jest jakaś opcja żeby skontrowac ta srube? Od strony sanek silnika.
wysłane z WC
Od strony skrzyni/silnika są śruby a od kola,nakrętki.Tam jest zwykłe połączenie.Musisz płaskim kluczem skontrować,jeśli się nie mylę,to 17mm klucz.
Kris Nowy montuje. Motogold jest dokładnie rak jak piszesz. Dzięki za pomoc skontrowalem i idkrecilem
wysłane z WC
Nowy fast zalozony. Poprzednio też miałem fasta ale zakładał mi go w 2009 mechanik. Na tamtym starszym od momentu montażu miałem wrażenie że koła są rozkraczone lekko. Na tym nowym stoi ładnie równo. Może coś poprawili od 2009...
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2016/07/35.jpg
wysłane z WC
Panowie...żona zdecydowała się na małą regenerację zawieszenia z tyłu po tym jak zobaczyła zdartą oponę od wewnątrz /---\ aż do szwów. Generalnie na szarpakach nic nie wyszło poza dolnym dużym bananem z obu stron. Myślę o tym: allegro.pl/tuleja-wahacza-tylnego-wahacz-tyl-alfa-romeo-166-i5846681894.html
Naprawdę dużo poczytałem sobie na temat wahaczy i na temat dcsautko tylko jedną opinię znalazłem negatywną. Od nich zawsze brałem żeby przód robić na FAST. Wracając do tematu czy ten komplet ktoś zamontował i czy zadowolony był z niego? Czy lepiej coś oddzielnie szukać? Co polecacie do tego banana? Może jakąś przykładową aukcję dacie.....
P.S. Żona powiedziała: "Ma być dobrze i tanio podkreślam tanio"
I weź tu walcz z kobietą.... :)