Cytat:
Doszedłem do tego, że montaż 305tek z GTV/GTA jest najmniej problematyczny ponieważ zarówno OC jak i mocowanie jest takie samo jak w normalnej AR156. Problemem natomiast jest dostępność na rynku tych tarcz (na allegro wypatrzyłem 1szt). W przypadku dwóch pozostałych tarcz te parametry są troche różne bo biorąc 305tki ze AR159 należałoby rozwiercić trochę mocowanie 110>98 no i zastosować jakiś pierścień centrujący 59>70 więc druciarstwo na całego. Tarcze 310mm z AR166 również trzeba rozwiercić z 108>98. Na forum wypatrzyłem to, że najpopularniejszy jest montaż tarcz 310mm jednak to rozwiercanie ich mocowania nie dale mi spokoju. Niby rozwierca się je do środka jednak obawy pozostają. Jak to się u was sprawuje ?? Jeszcze pytanie odnośnie wysokości w.w. tarcz. Czy zastosowanie odpowiednio dobranego adaptera rozwiązuje sprawę i wszystko się zmieści?? Z tego co oglądałem u siebie nie powinno być z tym problemu ale wolę zapytać. Jak coś pokiełbasiłem to mnie naprostujcie.
Więcej i taniej nie znajdziesz. Cena tarczy 305/310mm wacha się w ok 230zł za sztukę. Do wyboru normalne tarcze Brembo/ ATE lub np. EBC lub ATE z serii performance gdzie ceny zaczynają się od około 400zł za tarczę.