Buratino nie chodziło o preparat, tylko maszynkę, która wyciąga z układu cały syf. Była już rozmowa na ten temat na forum. JET Clean Tronic się nazywa to urządzenie.
Printable View
Buratino nie chodziło o preparat, tylko maszynkę, która wyciąga z układu cały syf. Była już rozmowa na ten temat na forum. JET Clean Tronic się nazywa to urządzenie.
Troche to nudne ale niech bedzie...
Na zapytanie odnosnie preparatu,nie polecilem zadnego
Tylko podalem link do maszynki
A Twoj post,powyzszy,jest za moim.W ktorym juz mnie poinformowales ze Jemu nie chodzilo o preparat.
Aczkolwiek pytal o preparat,nie zaproponowalem zadnego....:confused:
ok moja wtopa nie wiedziałem że chodzi o urzadzenie :) ale dzis postaram się namierzyć warsztat który w Warszawie posiada takie urządzenie i skorzystać z tego jesli oczywiscie będzie to w kosztach reletywnie mniejszych niż regeneracja wtrysków, bo jak nie to uważam że lepiej będzie od razu dobrać się do dupy tym wtryskiwaczom :)
Nie mam pojecia jak sprawa przedstawia sie w Warszawie ale srednia to ok.2oo zl.
Nie pisalem do Ciebie, tylko do kolegi. Uwagi odnosnie uwaznego czytania i (!) zwracania uwagi na znaki przestankowe kieruj wiec do siebie :) Ale cudownie, ze wyjasniles raz jeszcze Axlowi o co Ci chodzilo :) Mam nadzieje, ze za stosunkowo niewielkie pieniazki rozwiaze swoj problem i obedzie sie bez dlubania. Koniec OT.
Rzeczywiscie moj blad...pardon:o
Axel a sprawdzales to na zimnym silniku czy na cieplym silniku ? Jesli tylko na zimnym to wtryski sprawdz po rozgrzania auta i przejechaniu jakiejs trasy, zobacz tez jak sie zmieniaja wartosci jak dodasz gazu. Bo jak odpalisz od razu na zimnym to moga ci pokazywac niemiarodajne glupoty, co wcale nie bedzie zonaczac ze wtrysk od razu do wymiany (bo i nowe bez jazdy po odpaleniu na zimno moga pokazac Ci za duze wartosci.
Fakt temperatura rowniez jest istotna.Tylko u niego rowniez podczas jazdy nie trzymaja parametrow,motor cieply