Tam już dawno dzwoniłem i nie mają od ręki :/
Printable View
Tam już dawno dzwoniłem i nie mają od ręki :/
Dzwoniłem tam. Dostępne od ręki tylko teraz problem to cena, bo jest w kwotach 500-700zł, w zależności od typu skrzyni.. Całe szczęście że olej nie ucieka, to spróbuję to najpierw zaspawać/skleić i zobaczymy czy będzie trzeba wymieniać na nowe.. A miało być tak pięknie :/
Trochę przesada. Ceny z kosmosu.
Jestem po wymianie oleju w skrzyni. Zalałem tutele 75W-85, weszło 2100ml. Stary olej po 152.000 był czarny jak smoła. Wymiana profilaktyczna nie miałem do tej pory problemów ze skrzynią, natomiast po zmianie czuję że skrzynia pracuje bardziej zwarcie i precyzyjniej.
Ja wymieniłem tydzień remu.
Przebieg 258tys.
na tym oleju 70tys. km
2100 weszło. 75W85
Skrzynia jak prawidłowo działała tak dalej działa - nie zauważyłem żadnej różnicy po wymianie oleju ( nie taki był zamysł jego wymiany ).
Jestem po wymianie oleju, Tutela 75w85, dorwałem w cenie 30zł za litr w serwisie w Katowicach :)
Skrzynia chodzi płynniej i lepiej, jest "stabilniejsza" jeśli to tak można określić.
Witam
Czy ktoś sie orientuje jak jest z wymianą w Q4 ? Jaki olej i ile ? Słyszałem że olej zalewa tylko do skrzyni i jakimś magicznym sposobem dostaje sie do tylnego mostu i dyferencjału .... :confused:
chłopaki pamiętacie może jakim kluczem dokładnie odkręca się korek zlewowy oleju skrzyni?