That's true :-)
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
Printable View
That's true :-)
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
również przerabiałem klamkę i zamienniki pasują
Przyszla pora na mnie. Nie udalo mi się wyjąć klamki, moze ktos mi poradzi jak to zrobić? Nawet po wyciągnięciu szyby nie udalo mi się...
Zamowilem zawias, ktory okazał się zły. Otwór na śrube jest pod kątem, a u mnie byl prosto. Z tego co widzę tu po zdjęciach, tez macie pod skosem, o co chodzi?
Załącznik 198031
Masz klamkę metalową ? Nie plastik w satynie ? Jeśli metal to nie pasuje zawias od fiata 500 tylko chyba od fiata bravo ale tego nie jestem pewny. DO wymiany zawiasu odkręcasz 1 nakrętke 10, którą już masz odkręconą skoro zawias na wierzchu, oraz 1 torxa widocznego na bocznej ścianie drzwi.
Dokładnie z Fiata Marea - ale nie pasuje tak całkiem idealnie, bo klamka na tym zawiasie troszeczkę odstaje od drzwi. Poza tym malutkim defektem natury estetycznej jest ok.
Mi klamki też nie udało się wyjąć, ale udało mi się ją na tyle odchylić, że bez problemu zawiasik zamontowałem.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/04/395.jpg
Czyli do mojej klamki nie ma nic "idealnie" pasującego i trzeba ta przystosowac?
kilka minut na szlifierce stołowej i dostosujesz...
klamka jest wsuwana w drzwi to raz, dwa trzeba ją pociągnąć jak przy otwieraniu, pisałem kiedyś
dokładną instrukcję na forum
to kup nową klamkę do GT w ASO, będzie pasować bez kucia i szlifowania :D
nie występuje coś takiego jak zamienna część zawias do GT w oryginale, chce się nie wydać majątku na pierdołę w sumie - trzeba sobie radzić