nawet moja v6 tam jest ! dzięki jahu.a pokaz super
Printable View
nawet moja v6 tam jest ! dzięki jahu.a pokaz super
Jeżeli kogoś pominąłem to strasznie mi przykro :oops: Macie ochotę żeby zrobić dłuższy pokaz i żeby Wasze autka i osoby w nim uczestniczyły to wyślijcie mi zdjęcia które chcieli byście abym umieścił w nim na e-maila. Ale dajcie max 3-4 fotki bo wyjdzie mi brazylijski serial długometrażowy.
Dla ułatwienia superjahu007@wp.pl czekam na zdjęcia :mrgreen:
to chyba moja pierwsza wypowiedz w tym temacie, nie mam czasu na czytanie wszystkeigo bo zaraz naginam do pracy :/ ale powiem tylko tyle że było super i już teraz pisze się na nastpępny, prosze tylko organizatorów o większy wybór browaru :) :P
pozdrowionka
Filmik zajebiaszczy!!!!!!!!!!!!! :)
Oclonalem juz, wiec pora na pare wskazowek na przyszlosc, czyli co zrobic, by kolejny zlot byl jeszcze lepszy.
Po pierwsze, organizator musi miec tube. Wtedy nikt mu nie powie, ze krzyczy czy gwizdze, i nie ochrypnie jak AR33 na koniec zlotu.
Wybory najladniejszego auta warto zrobic w czasie, gdy jest najwiecej aut, czyli np. w srodkowym dniu zlotu.
Podobnie, rozdanie nagrod te przydaloby sie zrobic zanim czesc ludzi zdazy sie ewakuowac. Odpadnie organizatorow wysylanie ich poczta, co tez kosztuje czas i pieniadze.
Popieram za to piwo puszkowe - bo jesli zostana puszki, to moga byc uzyte pozniej, nawet przejsc na kolejny zlot. A raz otwarty KEG trza spic do konca, co nie zawsze sie uda. I nie trzeba sie martwic o puszki.
Warto tez wyznaczyc kucharza do grilla, zeby nie marnowac kielbasy przerabiajac ja na wegiel.
Warto tez ustalic co trzeba z policjantem, nim poprowadzi on kolumne. Nie wiadomo, czy znow nie trafimy na szybkiego lopeza.
MUSI byc tancbuda pod dachem, tak jak bylo na tym zlocie. Deszcz nie pokrzyzowal planow, co mnie b. cieszy.
No i proponuje przedstawiac plan finansowy zlotu oraz WLASNE koszty - wowczas zaden ............ (nie powiem kto) nie zarzuci organizatorom naduzyc, oszczedzajac nerwow nam wszystkim. Pomine fakt, ze organizator nie powinien ponosic zbyt duzych kosztow z wlasnej kieszeni, a przedstawic kwity do rozliczenia, doliczajac wydatki do oplat za impreze.
Poztulowalbym tez wykonywanie nieco mniejszych identyfikatorow - beda zwyczajnie wygodniejsze.
To na razie tyle - i zaznaczam, ze nie czepiam sie, tylko podpowiadam, co mozna jeszcze ulepszyc. Wiadomo, ze nikt nie ma wrodzonych umiejetnosci organizacji zlotu, wszystkiego trzeba sie nauczyc. A jak widac, z imprezy na impreze jest lepiej.
Zwykle jest tak ze im dłuzej się robi imprezy tym lepiej, nie tylko w tym przypadku...
A co do ustaleń z policjantem to z tego co słyszałem przed wyjazdem z Oleńki było wyraźnie powiedziane do jego wiadomości jak ma jechać, wolno i sam policjant powiedział że bedzie blokować skrzyżowania, przepuszczał nas i wyprzedzał, a on od razu jechał...
Więc zastanawiam się jak można jeszcze inaczej się z nim dogadać, przekupić, postawić flaszkę?
Co do pieniędzy to nie mam nic przeciwko żeby dołączyć koszty za paliwa i inne wydatki organizatorów, do kosztów zlotu, jeśli tylko będzie wszystko uczciwie, bo tylko o to mi chodzi, żeby nikt nie okłamywał zlotowiczów najlepiej wszystko czarno na białym, no może prawie wszystko, trudno wymagać każdego najmniejszego szczegółu...
Jejku co ja pisze, zaraz znowu ktoś mnie obrzuci błotem.
Słuchaj no BYKrak, jak na razie to Ty tutaj obrzucałeś błotem, więc daruj sobie swoje kąśliwe uwagi.Cytat:
Napisał BYKrak
Jeśli chodzi zaś o cenne uwagi na temat poprawienia organizacji zlotów, Ty już się wypowiedziałeś w sposób bardzo dosadny i byłbym bardzo wdzięczny, jak byś powstrzymał się od kolejnych wypowiedzi na ten temat :evil:
Może sam zorganizujesz jakiś zlot (motoryzacyjny) i pokażesz jak powinien wyglądać. :!:
Fred z Kate, proponowali zrobienie mniejszych identyfikatorów, ale na moją wyraźną prośbę zostały one wykonane w tej wielkości :oops:Cytat:
Napisał adasco
Miały one, nam(organizatorom) pomóc w opanowaniu sytuacji na lotnisku, i w paru sytuacjach sprawdziły się bardzo dobrze :wink: , chociaż paru osbą nie podobało się to, że mając żółty identyfikator mogą tylko patrzeć jak inni się bawią :P
[quote="rigobert"]Teraz napiszę ja - zwycięzca :DDD
pametaj ze nie wszystkie nagrody zgarnąłeś :P...
... a tak serio to jak Ci wyszla hamownia??? sadzac po wynikach 1/4 to cuore sportivo masz zdrowe:)
pozdrawiam
Rzeczywiście nie ma co narzekać, wręcz można być zadowolonym.Cytat:
Napisał OO__V__OO
Na hamowni wyszło mi 122,7KM (powinno być 120) i 144Nm (powinno być 144)
Także silnik wyszedł mocniejszy niż podaje fabryka :!: :mrgreen:
Moja Alfa to chyba jedyna z TSem, która miała lepszy wynik niż fabryczne dane.
A silnik od początku zalewany jest olejami uznawanymi za część forumowiczów jako "wynalazki". Dla przykładu od ponad 50kkm zalany jest Agipem 5W50 8)
Ale nie ma się co czarować, że stan samochodu zawdzięczam poprzednim właścicielom. Po raz kolejny okazuje się, że nie ma to jak kupić Alfę z pewnych rąk.
Niech ktoś spróbuje mi wytłumaczyc to:
http://img363.imageshack.us/img363/7...ytuufm9.th.jpg
Katalogowo:
- moc - 170KM
- moment - 245Nm
Dodam, że w silniku nic nie było dłubane, a przebiegu ma prawie 170 tysięcy km.