U mnie identyczny problem rozwiązała pełna zaślepka EGR-u.Ta z otworami poszarpywań nie eliminowała. Co Ci szkodzi dać na próbę pełną blachę i sprawdzić czy silnik nie szarpie.
Printable View
Spróbuj odłączyć czujnik ciśnienia paliwa. ten po prawej stronie na listwie i zapal i się przejedz.
Zobacz brak szarpnięć ;)
W każdym razie ASO nadal nic nie wie . Pajace
a ja wymieniłem moją przepływkę...auto przestało szarpać a zapalił mi się check engine :(
- - - Updated - - -
a ja wymieniłem moją przepływkę...auto przestało szarpać a zapalił mi się check engine :(
Podłącz pod komputer skoro check jest :]. Może odwrotnie przepływka założona?
Turbo rozebrane wyczyszczone chociaż czyścić za bardzo nie było co, luzów na wirniku brak, łopatki w stanie idealnym itp. Sam demontaż/montaż dość prosty cała operacja ok 5h. Poprawy brak auto dalej przymula na niskich obrotach i ma wahania w przyspieszaniu.
Dziś oficjalnie ASO wywiesiło białą flagę. Ich wersja jest taka - "Proszę pojeździć i dać szanse aby EGR się autoadaptował a najlepiej gdyby Pan pojechał gdzieś w trasę i auto by dostało trochę, wtedy najszybciej szarpanie ustanie" :D
Wymienili mi EGR a auto szarpie jak szarpało - nawet nie wiem czy nie bardziej :) Pany co robić?
Zaślep całkowicie EGR i się przekonaj.