Ja mam 2.0Jt i silnik kręci się super. Kto słyszał ten dźwięk wie o czym mowa. Podobno w modeleach do 2005 roku czesto padały panewki, ale szukając mojej GT faktycznie najczęsiciej w kiepsykim stanie było zawieszenie. Warto więc mieć to na uwadze.
Printable View
Ja mam 2.0Jt i silnik kręci się super. Kto słyszał ten dźwięk wie o czym mowa. Podobno w modeleach do 2005 roku czesto padały panewki, ale szukając mojej GT faktycznie najczęsiciej w kiepsykim stanie było zawieszenie. Warto więc mieć to na uwadze.
Co do samochodów z Francji, słuchajcie wszystkie samochody sprowadzone z stamtąd sa albo bite albo z uszkodzonym silnikiem. Dlaczego ? Dlatego ze dobry samochód we Francji jest droższy niz w Polsce i sie nie opłaca takich sprowadzać.
Panowie,
zna może ktoś tą Alfę? Wg wydruku z serwisu miała na koniec 2007 34 000km
Warto wywalić 20 000?
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-gt-d...tml#37f9ddbb84
gdzie jest gniazdo diagnostyczne w GT?
pod kierownica
dokladniej po lewej stronie tam gdzie bezpieczniki
Musisz odkrecic dwie śrubki (krzyżak)
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
thnx Panowie, jak dobrze pójdzie to jutro też będzie mi się gęba cieszyć :)
o tutaj
spoko, tak jak w Stilo
jak neta przeszukiwałem to pokazywało po prawej stronie, koło lewarka i gdzieś z tyłu
Kupiona :)
Pierwsze co muszę zrobić to przeszukać temat z temperaturą (wskazówka jest maksymalnie na 4 kresce od 50)
Nie przesuwa się sam fotel kierowcy po odchyleniu oparcia.
Reszta wygląda dobrze:
rachunki na dwumas i sprzęgło, wymienione wszystkie wahacze, mapa na 170 KM, tarcze i klocki, aślepiony EGR i wywalone klapy wirowe
Witajcie,
Chciałbym się dokleić. Przymierzam się do zakupu GT w dislu. Dotychczas jeżdżę modelem 147 w benzynie 2.0 ale czas na małą zmianę.
upatrzyłem sobie model z Niemiec juz po opłatach z 2005r lecz nic nie wiem o silniku a w poprzednich postach nic konkretnego się nie dowiedziałem.
czy warta kupna ?
co się w niej psuje ?
warto kupić ściąganą w Niemiec ?
czy 1,9 daje radę sobie ?
chce przeznaczyć na samochód 17tyś max.
Proszę o poradę Belli
Rozumiem nikt nie ma takowej wersji ani nic nikt nie wie.. Dzięki Alfaholicy za porade !!!
Bo bez sensu pytania zadajesz.
Czy warto kupić - nie mamy tu wróżek. Zależy od egzemplarza.
O tych silnikach - na forum jest milion postów o tym. Generalnie są ok.
Czy warto kupic ściąganą - na 99% nie, ten 1% jeśli jesteś w stanie dokładnie sprawdzic i byc pewien że dobrze poskładana (bo w dobrym stanie nikt nie sprowadza). Ale jeśli mało wiesz o samochodzie (a wynika to z pytan) to ten scenariusz odpada.
1.9 daje rade jesli tobie wystarczy, jesli nie, to nie daje rady. Mądra odpowiedź, prawda? Pewnie sam byś sobie odpowiedział gdybyś chwilę się zastanowił.
I jeszcze focha sadzisz. Zapamiętaj raz na całe życie - jeśli ktoś nie ma ochoty odpisać na forum to wyłącznie wina kiepskich pytań, albo mało interesujący temat, nikt tu nie płaci za pisanie.
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Witam
Czy ktoś z Was kojarzy ten egzemplarz, oglądał, a może autko jest forumowe ?
http://allegro.pl/show_item.php?item=5739288441#5930a1c54c
Ta druga wygląda dosyć fajnie z Niemiec, cena też nie jakaś mega jak na 2007 r.
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gt-q2-igla-ID6yayzX.html#5930a1c54c
Ta czerwona alfa q2 jest od magików z olkusza. Ogólnie widać, że auto było sprowadzone w złym stanie i zreanimowane. Pytanie tylko na ile solidnie jest poskładana. Sprzęgło ciężko chodzi, podczas ruszania czuć drgania (dwumas?), na desce wyskakują błędy żarówek. Oba przednie błotniki były już wcześniej malowane, teraz znów wypadało by się zająć odpryskami od kamieni. Maska jest zagnieciona. Poza tym Kiedy ją oglądałem to radio było w innym kolorze, teraz już chyba zmienili na pasujące. Oprócz tego nie działały spryskiwacze reflektorów, czujniki parkowania i te światła do jazdy dziennej. Poza błotnikami lakier oryginalny.
Panowie to prawda ,że GT ma problem z korozją , szczególnie z podłogą?
Ja rowniez mam autko z 2006 wzerow nie ma ale podloga jest delikatnie "przyproszona" rdza moglbym tego nie robic bo jest w bardzo dobrym stanie ale lepiej dmuchac na zimne :)
Czy ktoś z Was też oglądał tą czerwoną z olkusza?
link
Cena robi się znośna ale sporo do tego auta trzeba dołożyć.
Myślicie, że warto się nią interesować?
Kupię zadbaną sztukę w dislu . Kontakt PW Jestem z Katowic
Ktoś kojarzy auto ? Jakoś tanie i chyba zmarnowane ...
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-gt-1...tml#0d569511e0
navi jest ale kiera nie od navi
zadzwon pogadaj dopytaj itp
co bedziemy zdj3cia komentowac
ktoś się nie mógł zdecydować jak rozmieścić emblematy... popatrz na boki :-)
znaczek gt też nie na swoim miejscu
pod maską braki
wewnątrz syf
nie liczyłbym, że mechanicznie jest "do jazdy"
z 7tys. do wrzucenia
a taka, jutro bym pojechał obejrzeć.
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#98466bf211
Jak dla mnie tzw "okazja" :D Jeszcze nie wie, że jego auto ma 150 koni a nie 140.. Dobre wyposażenie, kosmicznie mały przebieg, niska cena, nie idą w parze :D
W olkuszu alf sie nie kupuje ;)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Coś w tym jest widziałem same podejrzane, jak szukalem dla siebie :D
niektóre gteki to pobnad 1,5 roku wiszą:))mi to podoba sie ten rodzyn z Lublina:))ten czerwony,ja jak oglądasłem był za 20 teraz 12:))))
Wystaw swojego, a przekonasz się jak "wielu" chętnych jest na GT
Sam jakiś czas temu sprzedałem swoje 2007 blackline w dieslu za marne 16500 z przebiegiem 123kkm... mało- wiem,ale na wiosnę 15tys. będzie drogo za podobne auto ... następne jest również z 1.9 150km(zdecydowanie pjolecam)- mniejszy żal,bo z własnej kieszeni poszło niewiele.
wg mnie podstawa zadowolenia z używanego auta, to uświadomienie sobie,że ono nigdy nie będzie idealne. Jeśli jednak ktoś chce ideału... wbrew pozorom NOWE naprawdę wyjdzie taniej.
Marny los czeka GT , za 2 lata będą je sprzedawać za 7-8tys, tak jak teraz 147 , znowu 159 już ma ceny poniżej 20 tys.
Coś jest nie tak skoro GT to rocznik + 2004 a takie ceny. Więc po co ja chce to kupić ? hehe
To nie dotyczy Alf tylko. Rynek przesycony "zabytkami" zza Odry to ceny lecą w dół. Audi A4 1,9 2003 za 12tysi , A6 2001 za 8-9 .Mnie osobiscie to cieszy bo kiedys człowiek pol życia odkładał na Poloneza a teraz za 2 wypłaty kupuje Eklase :-).
szpachla tu spachla tam,jeleniem bym był jakbym to kupił i dał 20:))
jesli sprzegło z dwunasą do wymiany,rdza pogiete progi ,przód cały pomalowany w innym odcieniu,kopciła strasznie:)
- - - Updated - - -
szukałem gt długo i widziałem 20 pare i te ogłoszenia a stan to zawsze inne na zywo:),gt jest mało i mysle ze dobrze będzie,gt teraz na allego koło 60 jest 159 ponad 400
- - - Updated - - -
i sprzedałes to gt bo jak nie to moge ci kogos podesłac??ja nie miałbym problemu 1 znajomy tylko czycha zebym sprzedawał:)jakbym chciał tylko:)
159 można już znaleźć poniżej 10, podobno jeżdżące. Co prawda tylko te najsłabsze benzyny, ale zawsze. Widziałem też na olx GT z JTS od pierwszego właściciela (polski salon) za 17 bodajże. Ma to plusy dodatnie takie, jak pisze Nazar - można tanio wyrwać wymarzone autko, pojeździć rok i pchnąć dalej, a samemu kupić kolejne. Plusy ujemne są takie, że zawsze się na samochodzie straci i używa już też "-30%" po odjeździe od poprzedniego właściciela.
Które felgi lepsze ? (bardziej chodliwe) ?
mam możliwość kupna na jednych albo drugich
16
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-gt-a...tml#0d569511e0
czy 17
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-gt-1...tml#0d569511e0
ja bym brał 17. Na 16 alfa wygląda biednie :(
Ale co ciekawe 147 na tych samych 16 z GT wygląda całkiem nieźle.
dla tych co szukają, szkoda, że nie pojawiła się miesiąc wczesniej
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#2fc5d6d92b
Odnośnie sytuacji rynkowej GT...
Kupiłem sobie GT 1.9 JTD po niespodziewanej sprzedaży 156, do poruszania się bo dopieszczanie mojej innej 156 jeszcze trwa i nie miałem czym jeździć.
I tu zaczyna się problem bo będę ją chciał sprzedać po zimie, ale kto mi zapłaci za nowe sprzęgło, dwumasę, parę elementów zawieszenia itp?