GT - w obd. Na razie tylko kilka szczęśliwych osób ma taką możliwość :)
Nie będzie takiej możliwości z przyczyn bezpieczeństwa.
Printable View
GT - w obd. Na razie tylko kilka szczęśliwych osób ma taką możliwość :)
Nie będzie takiej możliwości z przyczyn bezpieczeństwa.
Panowie przy ilu % zaczyna Wam wypalac dpf bo u mnie pokazuje 104 i jeszcze nie wypala?!!?
U mnie zaobserwowałem, że dochodzi do 110, zostaje na tej wartości przez 1-2 min. i zaczyna wypalać. [MENTION=32867]Mały[/MENTION]_777 czy te 1-2 min. to właśnie przygotowanie do wypalania?
Wysłane z Xperii przez Tapatalka
Nasuwa się pytanie: czy wartość, przy której startuje wypalanie świadczy o stanie ogólnym dpfa? W sensie: czy jeżeli startuje wcześniej to jest w gorszym stanie ogólnym?
Wszystko zależy od kompa. ..To on decyduje czy juz jest czas wypalac czy nie. Czy są warunki odpowiednie temperatura , obroty.Nawet w granicach 105%nadal to jest normalne zatkanie według kompa. Wiec jeżeli raz wypala się przy ponad 100% a czasami powyżej 70%to wszystko jest oki. Najważniejsze sprawdzić ile procentowo zostało po wypalaniu. U mnie mniej więcej jest 13%.
Napisane na Commodore C64..;)
U mnie w granicach 11.
A to niespodzianka z tym filtrem. Wczoraj specjalnie jeździłem żeby go wypalić. Wsiadając miałem 96%. Pomyślałem pojeżdżę chwilę pewnie zaraz zacznie się wypalać. Jeździłem ponad godzinę, przejechałem 70 km, stopień zapchania wzrósł do 104% i nic z tego. Oczywiście pierwsze co pomyślałem, to uszkodzony DPF :mad: ale skoro piszecie, że może się dopalać nawet przy 110, to czekam cierpliwie. Swoją drogą trochę lipa, że nie wypala się przy 100%, wtedy można by sobie zaplanować jakąś trasę.
Planuj na 110 :) A poważnie, to trzeba obserwować swój samochód i jeżeli wartość przy uruchomieniu wypalania się powtarza, to można zacząć na taką planować. Ja u siebie 2 razy już widziałem 110 (tylko 2 razy udało mi się złapać moment startu).
kiedy zostanie zatwierdzona ostateczna wersja ecu?
Jak przestaniemy mieć pomysły
ok. to czekam do końca roku z aktualizacją.
Do 166 coś ciekawego macie?
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Filtr w końcu się wypalił. Procedura zaczęła się przy 106,36. W filtrze pozostało dokładnie 16%. Czy u Was w trakcie wypalania od czasu do czasu też czuć delikatne szarpnięcia w trakcie jazdy? Szczerze powiem, że bez Dpf Monitor filtr długo by mi nie posłużył. O jakości oleju po kilkukrotnym wyłączeniu silnika w nieodpowiednim momencie nawet nie wspominam. Trochę uciążliwe byłoby ciągłe patrzenie na wskaźnik od turbiny. Maly_777 zrobiłeś kawał dobrej roboty!!!! Gratulacje i dzięki :-)
Jak będzie tetris to chyba już będzie można uznać za koniec pomysłów
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Zastanawiam się czemu jeszcze nie ma wersji dla użytkowników AR bez DPF, czyli taka wersja uproszczona ECU monitor.
Taka wersja jest, tylko zapotrzebowanie jest małe :)
A JTS i TBI się niecierpliwią :) - kończcie juz te pomysły
Powiem wam, że mi się wersja PRO, a właściwie kasowanie błędów przydało.
Ciekła mi obudowa chłodnocy EGR. Po wymianie, po kilkunastu kilometrach wywaliło mi check engine. Samochód przestał jechać, zero reakcji na dodawanie gazu. Dzięki modułowi od razu zczytałem kod błędu (związany z EGR). Postanowiłem go skasować. Dzięki temu dojechałem do domu, a i sam błąd już nie wyskoczył.
Sprawdzaliscie czy ten modul dziala z fiatem croma 2.4 niby to samo co 159
Nie działa.
Miał ktoś podjechać na testy na Cromie ale się rozmyło i wersji takowej nie ma.
Czy grzanie dupki jest widoczne przez ECU? W 159 te włączniki są mało widoczne, a w szczególności pasażera. Zastanawiam się czy nie dolutowac układu co by ponownym uruchomieniu auta grzanie było by na off. Ewentualnie połączyć to z czujnikiem wagi, czyli pasażer siedzi dupke grzeje
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
jak miałbydziałać aux?
Nie, nie chodzi o jego dołożenie.
Wręcz przeciwnie - chodzi o problem u osób, które już go dołożyły do fabrycznego radia (kablem podłączanym z tyłu radia w miejsce zmieniarki). Otóż niemożliwe jest jednoczesne słuchanie muzyki przez AUX w radiu i korzystanie DPF Monitora. Po włączeniu monitora radio przełącza się na "CD" i nie daje wejść w AUX do momentu wyłączenia DPF Monitora.
Mam nadzieję, że wyjaśniłem.
Jest możliwość wyłączenia opening ceremony ?
serio? po co? dla wielu to dodatkowe 'za' kupnem, bo alfa robi sie bardziej wyjatkowa. innym raczej nie piwinno to przeszkadzac
W innym module wprowadziliśmy taką opcję. Postaramy się dodać i do 159.
Dla mnie to akurat zbędny bajer.
Dzięki za wyczerpujące porady.
Prędzej wygram w totka niż jakaś wskazówka się powiesi.
Kiedy można ewentualnie się spodziewać takiej opcji ? Wiem że tu pewnie jestem wyjątkiem w tej kwestii.
no ale co Ci ona przeszkadza? w GIulietcie tak jest na stałe a nigdy nie słyszałem żeby ktoś z tego powodu narzekał, raczej na odwrót.
Marnowanie czasu, ale OK, to parę linijek kodu.
Co z TBi i JTS i funkcjami bardziej praktycznymi które wspominałeś jako możliwe (np. obniżanie lusterek przy cofaniu (krawężniki) i domykanie szyb z pilota w autach po lifcie)? Jak tylko będą te sprawy, od razu zamawiam, to samo mój kumpel z Bielska.
kiedy w końcu bardziej seryjna produkcja - komentarzy z alfaowner.com i z tego wątku rozumiem że ciągle małe ilości i sporadycznie wypuszczasz i w sumie to z zainteresowanych mało kto to kupił (szczególnie mam takie wrażenie z alfaowner, bo tam chyba nikt nie napisał że moduł już ma, i mam też wrażenie że temat tam zdechł, a chyba szkoda bo jest rynek i kasa, tylko trzeba ruszyć z kopyta).
Jakieś wieści w kwestii aktualizacji modułów? Zgodnie z prośbą pisałem na maila, ale bez odzewu.
A ja żądam napisu powitalnego "jesteś boski"
- - - Updated - - -
A ja żądam napisu powitalnego "jesteś boski"
Witam, odebrałem niedawno swój moduł wersja PRO. Naprawdę kawał dobrej roboty, brawo :-)
Również jakiś czas temu odebrałem po aktualizacji i raz jeszcze gratuluję roboty. Do nowego parametru tj. stanu Ac dodał bym stan wentylatorów czy się załączają czy nie. (fan 1/2). Parametr ten ma służyć do diagnozy, a więc stan wentylatora jest dość istotny
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka