Kołpak, czy te felgi występują w kolorze srebrnym? Jaki to jest rozmiar?
Printable View
Moja Giulia również doczekała się kółek od Kołpaka. Kołpak, dzięki za cierpliwość, pomoc i sugestie, a i dzięki za prezent!
GMP Italia Drake, w kolorze Glossy Dark Anthracite, rozm. 18"
Załącznik 278226 Załącznik 278227 Załącznik 278228 Załącznik 278227 Załącznik 278229 Załącznik 278230 Załącznik 278231 Załącznik 278232 Załącznik 278233
Jestem nowy tutaj i mam pytanie odnośnie zestawu kół do Giulia 2.0 Veloce RWD , czy można założyć 18' 225/45/R18 ROF na zimę na obie osie, będzie dobrze, o felgach MSW 82 Gloss Black myślałem, nie mogę podać linka , bo za krótko jestem . Macie jakieś pomysły z tym związane, ja wiem, że lato teraz idzie, ale pytam z wyprzedzeniem, bo przewiduję, że wszystko pójdzie w górę na jesień. Mogą być też bez ROF, ale wtedy drożej wyjdzie.:) Chodzi mi głównie o rozmiar opon, czy na takich się w zimie nie zabiję. I jakbyście podali mi, gdzie można dostać czujniki i dekielki. A może 18' 235/45/R18 lepsze by były, tylko czy się wtedy zmieszczą w nadkola?
Na zimę 225/45R18 to chyba najrozsądniejsze rozwiązanie.
Z tym, że nie wiem czemu piszesz, że BEZ ROF wyjdzie drożej? Jest dokładnie odwrotnie.
Tak, na sezon zimowy wszystko podrożeje - taki trend ostatnio.
Mam wszystko czego szukasz, więc jak masz chęć, to pisz, aktualnie najlepiej na fulltuning@wp.pl, bo rj@autopon.pl często się zapycha :/
- - - Updated - - -
Chyba pierwsza u mnie w tym zestawieniu... wygląda super!
Dziękuję :)
Kolor na żywo jest fantastyczny, szkoda że go wycofali bo polowałem na coś takiego
Wstawiam obiecane fotki prosto z Litwy od kolegi Tomasa.
Gotowe kółka pojechały na palecie z Częstochowy prosto do Wilna :D
Tomas - wielkie podziękowania za zaufanie, zresztą po raz drugi :)
Koła, to felgi WSP nr 18, czyli wzór IDENTYCZNY jak OE Stelvio Q.
W tym wypadku również rozmiarowo bo tył jest szerszy. Również opony, to oryginał jak w Q.
P - 255/45R18 / 9x20
T - 285/40R20 / 10x20
Pirelli P-Zero AR
Czujniki TPMS.
Jedno ze zdjęć pokazuje jak szeroki tył "współgra" z nadkolem w Stelvio 2.0.
Załącznik 278669Załącznik 278670Załącznik 278671Załącznik 278672Załącznik 278673
Wreszcie po dłuuuugim oczekiwaniu dotarły moje felgi: WSP w rozm 20 cali, kolor antracyt. Teraz dopiero Stelvio wygląda obłędnie :D Aczkolwiek sam kolor wg mnie za ciemny i na zimę idą do malowania w jakiś grafit czy coś podobnego, na poprzednim aucie miałem i wyglądały super, nie widać tak na nich brudu jak na jasnych ale też nie zlewają się tak z oponą, wg mnie felga musi być widoczna, zwłaszcza tak ładna :cool: Podziękowania dla kolegi Kołpak za ogarnięcie tematu no i za mały prezencik, od razu poranki przyjemniejsze ;)
Mam pytanie co do felg nr 1 w rozmiarze 18 cali.
Szerokość na przód i tył to 8 cali i ET33.
Natomiast oryginalne felgi 18 cali do Giuli mają takie parametry na przód, ale na tył jest już 9 cali i ET34.
Po co stosuje się taki zabieg? Wpływa to jakoś znacząco na parametry/prowadzenie/wygląd?
To nie jest takie proste. Mogą być szersze z tyłu (racingline nie ma tego wariantu w 18 calach, msw 82 np ma), a mogą być takie jak z przodu równierz w oryginałach. 9 cali z tyłu wygląda lepiej bo opona Jest mniej schowana. Zależnie od wzoru felga ma też czasem wklęśnięcie co wygląda (zdaniem większości) lepiej.
Dla jazdy ma to większe znaczenie przy rwd. Przy q4 to chyba wygląd jest decydujący.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Panowie ma ktoś 20 na giuli??
Napisz please na fulltuning@wp.pl
I dodaj czy tył ma być też szerszy jak w Q.
- - - Updated - - -
A czy to nie Ty pytałeś o to na FB?
https://www.facebook.com/autoponjedr...38833289581383
18-tki są w 2 rodzajach:
18x8J tył i przód
18x8J przód i 18x9J tył
Tak przynajmniej mówi instrukcja.
Czy ktoś ma foto Giulii na tych felgach? Najlepiej czerwonej :).
Załącznik 279918
I jeszcze pytanie - czy wiadomo, które felgi 18" OE są w komplecie 8J przód i tył?
Kolego [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] czy producenci, z którymi współpracujesz mają też model felgi 3EF? 20 cali Black Miron.
https://www.google.com/url?sa=t&sour...OCilJ1_QwbRVtH
O ile mi wiadomo, to nikt nie robi "podróbki" tego wzoru.
Natomiast jeśli Cię interesują, to myślę, że mam lepsze rozwiązanie - posiadam takie NOWE ORYGINALNE, tylko w kolorze srebrnym. Możemy je przemalować na dowolny kolor (na pewno nie stracisz na jakości lakieru), cena będzie pewnie i tak niższa nić w ASO, no i zachowujesz jakość OE.
A te nowe oryginalne bez przemalowania to w jakiej cenie? Masz może dostęp no tych nowych 21 calowych w srebrnym kolorze?
[MENTION=80009]Kolpak[/MENTION]: a komplet WSP W259 (numer 15 z pierwszej strony) w jakiej miałbyś cenie? I czy masz dojście do fabrycznych turbin 18"?
Tak z ciekawości - jakich używacie opon 255/40 R18 95W? Mam wrażenie, że wybór w tym rozmiarze i indeksach jest dość skromny...
A można je dostać w komplecie 8J przód + tył? Miałem nadzieję, że chociaż te są bez szerszych tyłów...
Hej.
Jestem na etapie zakupu 17" do Giulietty (brembo) na zimę. Naturalnie z kompletem opon. Czy mógłbyś przesłać mi na PRV jakieś propozycje?
Dzięki
Wyślij Rafałowi maila fulltuning@wp.pl
Priv
- - - Updated - - -
Hej,
Mam w tej chwili jeszcze 1 kpl., który mogę "oddać" za 3300 brutto.
Te OE tylko w ASO (nie wiem jaka teraz cena, bo wszystko tam ostatnio mocno drożało).
I tak jak pisałeś - 255/40 jest mało popularnym rozmiarem, więc jak nie zależy na wyglądzie, to lepiej 4x 225/45.
Pozdrawiam :)
- - - Updated - - -
Dokładnie [MENTION=89003]Wasabi79[/MENTION] tak bym prosił :)
Ok Panowie,mi udało się dorwać w super cenie 17” z oponami zimowymi na OLX pasujące do mojej Julki. Mam tylko dylemat czy kupić 4 nowe zimówki czy dokupić 2 tyle ze w rozmarzę 50 225 (nie wiem czy się zmieści taki rozmiar opony) Dzieki za info :)
kup takie jakie ma auto w homologacji - nie kombinuj
Chciałbym kupić do Stelvio komplet z rozmiarze 19x8 cali wzór 1664 HB dymione i za diabła nie mogę ich znaleźć w necie , nawet jak są w ogłoszeniu czy sklepie internetowym , to faktycznie są niedostępne . Może Ktoś z Was wie gdzie je znaleźć na 100% ? Konieczna FV .
pozdrawiam
jacek
Cześć :) W związku z nadchodzącą wielkimi krokami zimą wysłałem zawczasu do jednego z dealerów zapytanie o felgi z zimówkami (20 cali aluminiowe oksydowane). Wycena mnie zszokowała :-O W BMW płaciłem koło 8 k za wszystko a tutaj wychodzi 20... :D Czy dealer próbuje ze mnie "zedrzeć", czy faktycznie są takie ceny?
felgi model 9GF / wskazane przez Pana / numer 156147412 cena 3182 brutto za 1 sztuka
czujniki ciśnienia nr 50554747 260,92 brutto za 1 sztuka
nakrętka czujnika nr 50538465 11,09 brutto za 1 sztuka
opony 255/45 r20
Pirelli Scorpion Winter 105W z homologacja Alfa Romeo 1380 brutto za 1 sztuka
Cena oczywiście kosmos, jak to na ASO przystało :D
Niedawno robiłem wycenę na podobny zestaw, tylko z inną felgą (taka też może być, ale na zimę nie polecam), to wyszedł ok 8,5k brutto.
Jak coś to pisz na fulltuning@wp.pl