hehe dokładnie tak jak piszesz :D a tak na poważnie to pewnie z 15 nie schodzi :D
Printable View
hehe dokładnie tak jak piszesz :D a tak na poważnie to pewnie z 15 nie schodzi :D
Tak właśnie myślałem, no ale było byciekawie jakiegoś Leksusa po trasie wyprzedzić:)
hehe napewno nie tylko Lexusy byś wciągał taka Alfa :D
No napewno:) ale i tak choruje na 164:)
Poprzedni democar AC tez byl zajebisty :)
Tu mozecie zerknac :)
http://www.youtube.com/watch?v=hBQbN6qtglI
Tez byl na sprzedaz i jeden klubowicz odkupil go :)
I chyba postanowil zrobic z niego RWD tu mozecie poczytac
http://www.alfaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=29958
Pzdr :)
Ok Panowie, papiery złożone w urzędzie teraz czekam na tablice i dowodzik, mam nadzieję że szybko dojdzie to wszystko i niedługo pojeżdżę z wami :D
OK GDZIE KIEDY I JAK SIĘ USTAWIAMY :D TABLICE ODEBRANE I ZAMONTOWANE ALICJA JEŹDZI :D
Piąte/Sobota/Niedziela PASUJE :D przystosuje się do was
Ja poki o nie pisze sie na 100%. Niewiem jakie plany co do weekendu dlugiego.
A po 2 trzeba wziasc pod uwage ze to Majowka i pewnie nie wszyscy bd mogli zajechac :)
Pzdr
woooooo zapomniałem o majówce ;/ dobra next weekend może :D
panowie ogarnia ktoś dobrze elektryke i jakieś schematy kabelków??
http://www.forum.alfaholicy.org/tuni...tml#post561808
mój temat może ktoś by pomógł:]
Groszekk zaloguj sie i zapytaj tutaj chlopakow.
http://www.p-f-m.pl
A wracając do weekendu- jak bedziecie spotować w piątek lub sobote to będe napewno:)
Panowie potrzebuję waszej rady, mam taki dziwny problem, chodzi mi głównie o wskaźnik paliwa, zachowuje się dziwnie, faluje, na kompie pokazuje mi jeszcze zasięg 110km mniej więcej a wskazówka jest na przed ostatniej kresce, rezerwa się pali oczywiście, nieraz nawet jak zatankuje to faluje mi wskazówka między jedną a drugą kreską mówiąc tak ogólnikowo, ostatnio miałem taką akcję że pokazywało mi zasięg 90km a wskazówka opadła już chyba na maksa, tak mi się wydawało, średnio tankuję za 40-50 zl i teraz nie wiem zrobiłem po mieście około 90-100km, na tym po czym zapaliła się złodzieja i teraz za bardzo nie wiem ile jeszcze mogę zrobić po mimo wskazania komputera o zasięgu. Nie mogę znaleźć na forum tematu z takim opisem dokładnym w 166 2.4 jtd niby coś jest ale nie do końca opisane ale przypadki podobne (wiem że nie zalecane jest jeździć na rezerwie ;/) jak ktoś spotkał się na forum z takim tematem albo ma sposób na to dajcie znać
Generalnie wskazniki nie są zbyt dokładne, szczególnie komputer, który pokazuje zasięg w danym momencie, czyli ruszasz na zimnym będzie palił więcej, więc komputer wylicza znacznie mniejszy dystans niż gdy samochód już jest ciepły, albo jedzie ze stała prędkością. W rezerwie jest około 9 litrów, także teoretycznie te 90 na mieście powinieneś pojechać, ale ja bym nie ryzykował, wystarczy że samochód będzie mocniej przechylony i pompa może już nie zaciągnąć końcówki paliwa. U mnie też wskazówka faluje, ale właśnie wtedy gdy samochód stoi pod dużym kątem. Czasami po wyjeździe z parkingu potrafi być wyżej nawet o jedną kreskę.
No niestety w Alfach te czujniki paliwa są bardzo czułe, i tylko stanie się na górce to już zmienia się stan na wskaźniku paliwa, i raczej tego nie naprawisz, poprostu ten typ tak ma :) Po jakimś czasie jazdy powinno pokazywać faktyczny stan paliwa, przynajmniej u mnie tak jest, ja staram się nie jeżdzić na rezerwie bo różnie to bywa, a najprościej to sprawdź sobie ile samochód pali Ci na 100 km i wtedy będziesz mniej więcej wiedział ile możesz jeszcze km zrobić, najrostszy sposób to jechać zatankować do pełna zrobić 100 km i znowu jechać zatankować, ile wejdzie tylko Ci spaliła :)
Planuję też zakup takiego kabla, niby wszystko jest ładnie napisane że do alfy itp tylko nie wiem czy ktoś z was może miał styczność z tym i czy będzie dobry http://allegro.pl/interfejs-fiat-alf...575272344.html
Co do tej wskazówki to najbardziej martwi mnie to że jak tylko złodzieja się zaświeci, to po przejechaniu czasem kilku kilometrów wskazówka potrafi opaść na same dno po mimo wskazań komputera o zasięgu, czasem się podniesie, później znowu opadnie, głównie chodzi mi o to żebym się czasem nie zdziwił że "o rezerwa się zapaliła to jeszcze z 50 km zrobię" a tu się okaże że dupa blada i po chwili może zgasnąć samochód :D. Rezerwa średnio zaczyna mi się zapalać na pierwszej, więc mniej więcej że chociaż te 50km zrobię na tym
Chyba potanialy te kabelki cos ;p
Groszek widzę że nie tylko Ty nie widzisz plików :) właśnie czytałem na alfaclubie że koleś kupił kabel od Viakena i miał pustą płyte... ale jak coś to zaleć to Ci pożycze swojej :D
seba dało by radę się podpiąć na dniach jakoś i sprawdzić co i jak :D jak coś byś był gdzieś w okolicach winiar i miał byś sprzęt ze sobą z chęcią bym skorzystał do puki mi nie dojdzie kabelek :D mój kom 883968599 daj znać jak by była możliwość, może nawet ja bym podjechał gdzieś :D
No nie ma problemu :D możemy się spotkać jakoś w tyg i podłączyć Alfe pod kompa, możemy umówić się na Myjni bezdotykowej na Maszewie jest gdzie stanąć spokojnie :D
jak dasz rade to tylko smsa i podjeżdżam w każdej chwili cały dzień mi pasi, siedzę na razie bezrobotny jestem więc nie ma problemu najlepiej to po 17:00, jak coś czekam na info
Dobra dobra to jak coś to dam znać wcześniej to się ustawimy. Pozdro
Witajcie
Mam awarię w swojej 147, strasznie mi zamula samochód praktycznie nie przyspiesza. Mam do Was zapytanie, kto w okolicach Płocka jest w miarę godny polecenia, aby ewentualnie podjechać z spróbował zdiagnozować problem ?
Szukam mechanika, który sprawdza się w Alfach. Możecie mi kogoś polecić?
Pozdrawiam
może problem wyskoczy przez podpięcie pod kompa wiec nie ma co płacić mechanikom za tą usługę. moze drobnostka. ale jeżeli chcesz dobrego mechanika to ja polecam mojego Darmoto chyba czy jakoś takl na ul Górnej (w bok od wyszogrodzkiej/źródlanej) moze nie należy do najtańszych ale zna sie na rzeczy i szybko ogarnia temat. ale to na bank po weekendzie
Tak jak Groszek pisze, na początek możesz podjechać to Ci pod kompa podepnę i zobaczymy co jest, może jakiś błąd tylko a potem będziesz działał dalej. Jak coś to pisz na forum ja często bywam :)
---------- Post added at 16:36 ---------- Previous post was at 14:24 ----------
Lokers dzwoniłem do Ciebie miałem chwile i myślałem że podjedziesz ale niestety byłeś poza zasięgiem sieci :)
W zasadzie mam Fiat Ecu Scan i podłączyłem, ale on nie wykazał, żadnych błędów wymaga to poważniejszego podejścia do tematu. Jadąc w okolicach Warszawy była zdarta nawierzchnia oraz spory uskok, auto mi trochę walnęło w dół, wyjechałem ale samochód nie odzyskał już dynamiki. Musiałem coś uszkodzić, może rozwaliłem przepływomierz trudno powiedzieć. Auto działa jakby turbina nie domagała dławi się. Podjadę chyba do tego gościa na Górnej czemu nie. Dzięki za info.
Może najpierw sam odepnij przepływomierz i zobacz czy problem zaniknie, jak tak to będziesz miał rozwiązanie, a przepływke to i sam wymienisz, tylko musisz najpierw ją wypiąć i sprawdzić jak auto jezdzi.
Udało mi się naprawić problem samemu. Nie ma to jak życzliwy sąsiad z kanałem. Krzychu52 dobrze kombinował winna co prawda nie była przepływka, ale bardzo blisko mianowicie sterowanie elektrozawór turbo overboost. Podczas uderzenia wykruszył się kawałek od węża co powodowało anomalia. Dziękuje, za sugestię oraz zainteresowanie.
Pozdrowienia dla Alfistów z powiatu płockiego.
Seba w sobotę padł mi telefon i byłem nie dostępny zresztą ;/ choroba dobra jak coś czekam na info dalej jak coś
Jak tam majowy weekend Panowie ;> :D Może jakiś spot w następny weekend jak pogoda będzie ładna ;> :D
Groszek dziś widziałem tą Alfę co mówiłeś o niej :D powiem Ci że kozak :D
ta srebrna z zegarami w słupku?? nooo ciekawe co tam pod maską :D
No no podjechałem już do kolesia ale patrze jest z ojcem nie będę zagadywał :D a już szybę otworzyłem i miałem w bajere uderzyć :D a powiedz jak tam Seja podłączyłeś pod kompa ;> :D
no chciałem dziś podpiąc ale chyba gniazdo jest w nim uszkodzone bo nie świeci sie kontrolka na kablu musze sprawdzić w drugim samochodzie jeszcze
Zobacz moze jakis kabel sie ukrecil przy gniezdzie ;) Moze to byc jakas mala sprawa ;)
No mi kabelek doszedł, płyta od groma programów ale nie miałem możliwości się jeszcze podpiąć, nie mam lapka, a stacjonarnego nie będę przenosił, :D, jakie są dobre programy, szukam takich które mają jak najwięcej możliwości :D (chociaż nawet nie mam pojęcia jakie mają możliwości pozostałe programy :D :D )
Podstawowy to FiatEcuScan. Poszukaj na forum masz odpowiedni temt, tam jest wszystko wyjasnione ;)
Dobra panowie mam lapka kabelek i FES 2.6 i teraz niech ktoś mi powie z czym to się je?? mógł by mi ktoś zademonstrować i w miarę możliwości wyjaśnić jak go używać?? mogę podjechać tylko gdzie i kiedy :D
Lokers no jak coś to możesz wpaść to Ci zainstaluje kabelek, tylko jak coś to zadzwonię do Ciebie w wolnej chwili dziś i Ci powiem tak mniej więcej o której