Pierwsza wygląda fajnie druga to złom , źle poskładana i jak mocno walona że ktoś to zrobił (maska z błotnikiem nie patrzą na siebie (1 zdjęcie), brak śrubek w błotniku i plastiki pod maską z przed liftowej).
Printable View
Pierwsza wygląda jak moja - tyle, że ma xenony i 3.0 w manualu ;)
Swoją drogą nie wiem, czy nie będę latem mojej sprzedawał... ostatnio mocno GT mi po głowie chodzi :)
Ale na razie jeszcze decyzji nie ma, więc korzystam z coraz lepszej pogody i felg 17 :D
Muszę za to przyznać, że rozpiętość cen 166 jest powalająca!
iwok ma rację: sam też robiłem całą zawiechę, to wiem :)
jedyne co, to nigdy nie jest tak, że totalnie wszystko trzeba wymienić - ale warto zrobić przód i tył od razu. Po wyjechaniu takim autem czułem się jakbym nówkę z salonu odebrał :)
pozdr,
Kontaktowałem się z właścicielem - http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...237aacdd;r:;s: i powiedział ze wszytko na bieżąco wymieniane, lakier bez żadnych rys i wgnieceń z tym ze gaz ma już parę latek, wiec trzeba doliczyć pełen service ( wymiana reduktora, wtryskiwaczy ) :(
A moja poszła bidulka za 2900 PLN ;(
Nic nie stało na przeszkodzie żebyś ją kupił, tyle że ona się nadaje na lawetę więc dochodzą koszty. Kupił jakiś koleś na allegro - niby opis ma alfista czy coś ale nie wiem czy ją będzie ratował - nie wnikam. Teraz głowe mam zajętą szukaniem następnej :D Dlatego sprzedałem pierwszemu który się zdecydował. Moja była prawie "goła", welur, bez tel, bez tempomatu, navi czy DSP. Alu 16' zwykłe telefony.
się dołączę do tematu.
znalazłem taką lalkę
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-16...273765667.html
co o niej sądzicie??
Szkoda , że brak fotek wnętrza i komory silnika-hmm przyoadek?. Z zewnątrz to rzuca się w oczy wgniotka na tylnym lewym nadkolu i zarysowany zderzak. Ramki klubowe i w tle 147, więc zdaje się , że może być godna uwagi, ale wg mnie cena dość wysoka biorac pod uwagę stan blacharki... I wydech zdaje się leży troszkę nisko...Za ta kasę to musi być w stanie IDEALNYM przekonasz się po oględzinach...
Fotki wnętrza dostałem mailem i jest ok. Skóra w rewelacyjnym stanie.
Zdjęć silnika nie widziałem.
Mówi że wszystko działa.
Mną pytanie co trzeba zrobić powiedział że wymienić tarcze hamulców ( klocki ma )
Jest też mały wyciek spod misy.
Mam też na oku inną
http://m.otomoto.pl/oferta/C23123552?fromweb
W 2 nie bardzo podoba mi się przyciemnienie szyb ale można sobie z tym poradzić.
1 pali w trasie 14 co jest chyba wysokim wynikiem. 2 na 40L zbiorniku robi 320 km co jest znowu chyba zbyt mało.
No i podobno 1 jest trochę inna.
Ceny takie same.
z tych dwoch wolalbym 1. Wiadomo auto ma swoje lata , nikt idealnego auta nie sprzeda.. Ta drga jakas dziwna , i ta regulacja wysokosci podwozia.. nerki srebrne tez zalatuja szyderą.. Ta druga byla juz na forum gdzies w zapytaniach...
Sportronic ma to do siebie, że spalanie w trasie bardzo zależy od stylu jazdy. Częste wyprzedzanie oznacza częsty kickdown, czyli redukcję na 2 bieg i kręcenie do 6,5 tys obrotów, które to osiągane są przy 120km/h :)
Prędkość na trasie ma mniejsze znaczenie - możesz jechać płynnie do 160 i mieć spalanie 11,5 (ja tak miewam), a możesz sporo wyprzedzać i jechać do 130 ze spalaniem 13 (też tak miewałem).
Powyższe spalanie oczywiście LPG.
Co do tego co napisałeś to się nie zgodzę, jakoś jeżdżę praktycznie tylko w trasie, nie należę do tych którzy grzecznie jadą za tirami:), ale jakoś nie specjalnie korzystam z kickdown'u, w V6 do szybkiego wyprzedania wystarczy redukcja o jeden bieg.
Kręcenie tego samochodu do 6,5 tys nie jest koniecznie, aby jeździć bardzo szybko i płynnie.
To jako komuś nie pasuje automat to ja się chętnie zamienię :P
:offtopic:
wystarczająco szybko, żeby wyprzedzać po klika a nie po jednym samochodzie
Czy ktoś może wie o co chodzi z tą mocą w 2,4 jdt 2000-2001 - http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-sko...C23467593.html już drugą taką widziałem i obydwoje właścicieli mówi ze takie samochody ściągnęli z Niemiec już z taką mocą wbita w kartę pojazdu? wychodzi na to ze były tam chipowane? Czy ktoś się już może z czymś takim spotkał?
Nie bylo takich fabrycznie. 175KM bylo tylko po lifcie. A to jest sciema albo chip. Jak nie ma na to papierow z hamowni to moze sobie w buty wsadzic taki opis. Poza tym dziwne ze pokazuje zdjecia kanapy ktora zawsze jest ladna a nie daje najwazniejszego zdjecia fotela kierowcy....
Jak z niemiec to niech ci da scan ichniowych dokumentów z przeglądu.Tam jest podana moc.
Jutro powinienem się widzieć z kolesiem, wiec wszystko postaram się sprawdzić.
Może jeszcze tego w drodze powrotnej zachaczę http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-3-0...C23052123.html wygląda bardzo interesująco, tylko gaz ma już od ok. 4-5 lat :confused:
Dzięki za pomoc :)
Jeśli instalacja jest dobrej firmy np. BRC to wytrzymuje więcej, kiepskie wtryskiwacze padają dużo szybciej. Też już byłem pytać o to gazownika i ocena była taka, że jeździć dalej i się nie martwić. Tylko,że ja robię małe przebiegi i do tego 95% przebiegu robię w trasie, więc to podobno też ma wpływ na żywotność instalacji.
Koniecznie patrz czy instalacja jest dobrze dobrana do mocy samochodu, powinna być przewymiarowana, tylko wtedy masz pewność, że nie będziesz odwiedzał gazownika raz w miesiącu i się denerwował:)
Kolega ma AR166 3.0 V6 i zrobił już na instalacji gazowej 90 kkm i wszytko jest dalej w oryginale. Podstawa to tankować dobry sprawdzony gaz i regularnie wyminiać filtry.
j.w.
dodam ze wtryski kosztuja 60zl. sam je wymienisz + kalibracja 30zl.
reduktory lataja po 100-150 tysiecy km a nie zadne 50.........
instalacji nic nie powinno być po 4-5 latach, chyba ,że poprzedni właściciel zalewał wodą instalację to wtedy parowniki mógł nadpęknąć, albo ktoś zrobił na gazie ponad 250 tyś . Każde autko prze ze mnie użytkowane zrobiło co najmniej 60-70 tyś na gazie a z kuchenką mam już 6 autko. Peugeot , którego miałem zrobił na gazie u mnie zrobił ponad 70 tyś a kolega który ode mnie go kupił zmienił instalację dopiero po przekroczeniu 350tyś(zajeździł 206 na śmierć).
no to tylko pozostaje mi skromnie podejść do rzekomego fachowca od gazu i grzecznie wbić mu do jego mądrej główki żeby ku....a klientów nie robił w balona :mad:
Dzięki wielkie za radę :)
Spoko, dlatego ja sam przy gazie robie. Chocby dlatego ze np. gaziarz bierze 30zl za wtryskiwacz + montaz. ja kupuje za 8,5 :) jak reduktor szwankuje to mowia ze trzeba nowy, a ja kupuje wszystkie bebechy za 60zl i mam nowy reduktor (to jest trywialne urzadzenie). Kabel kosztuje 50zl i diagnostyke robie sam a gaziarz za kazde podpiecie wola 30-50zl, w dodatku w wekszosci wypadkow wiedza mniej od uzytkownika.
Ale cacuszko się pojawiło http://allegro.pl/show_item.php?item=2331797270 !!!
szkoda ze nie ma opisanego stanu technicznego, ale po środku można przypuszczać ze jest wszytko cacy :cool:
Widzę że poleciałeś na photoshopa..... :) koleś wydał na sesję zdjęciową i kosmetyki chyba więcej niż średnia krajowa :P
A tak serio to podpicowane zdjęcia zwykłego auta. Nie kwestionuję stanu tylko znam takie odpicowane fury przez handlarzy. Wygląda pięknie że aż mięknie a potem wpadka bo oprócz plaka to nic nadzwyczajnego. Przede wszystkim koleś nie ma bladego pojęcia co przytargał bo nie ma tam pamięci foteli i nigdy 166 nie miała fabrycznie domykania szyb..... A ta kontrola trakcji to zwykły ASR :)
Auto jeszcze trzeba opłacić a wtedy cena już dobra nie jest i za tyle masz do wyboru mnóstwo pięknych egzemplarzy w tym forumowych. No może nie mnóstwo ale sporo :)
Czarodziej z Płocka w topowej formie, Kangus przyczajony w tle. :)
Że ludzie jeszcze na to lecą.
Dziwna wersja bo nie ma ksenonów, fotek to takich Alfa nie miała nawet w folderze reklamowym, ale ta technika idzie do przodu, dziwne, że nie ma nic o stanie technicznym, ale może to dla zainteresowanych, ostatnio było podobne ogłoszenie z 2.5 V6, fotki zrobione w podobnym stylu,
Jak patrzę na te fotki to muszę poprosić kolegę fotografa, żeby zrobił parę fotek mojej belli po najbliższym myciu i woskowaniu, ciekaw jestem efektu:)
no i mój czar prysł jak tylko przepytałem wasze posty...:crazy_pilot: kubeł zimnej wody na głowę... ale za takie opinie wam bardzo dziękuję bo pokazują cała prawdę :)
Zawsze może się przejechać i rozwiać wątpliwości :D jednak ja bym się takim w życiu nie zainteresował. Przede wszystkim dlatego że sprowadzany. Jak sprowadzać to samemu a nie kupować puszkę pandory.
P.S. Widziałem Cię dzisiaj kubicze na granicznej ale jechałem złotym kropkiem to się nawet nie obróciłeś :P
Mam pytanie są tam 4 włączniki nad biegami.Ja mam 3 do czego ten 4 jest.
Powiem ,że beżowej skóry to jeszcze nie widziałem ale ten egzemplarz wygląda na tych fotkach ekstra.
Ciekawe czy przeszedł gruntowne mycie pranie bo nawet zwyczajowo gdzie kurz i brud jest tam go nie ma.
Zamykanie centralnego zamka, ASR, pusty, otwieranie baku.
Robiłem testy opon, wróciłem do 17", przy obniżonym zawieszeniu prowadzi się jak bolid F1, tylko nie trzeba mieć rozgrzanych hamulców, żeby działały:P
Niestety muszę się pilnować, bo znowu dostałem kilka punktów lojalnościowych od niebieskich jak jechałem na urlop i muszę uważać, żeby nie było kumulacji:)
Też mam profil 45. I zależy co kto lubi. Jedni twierdzą że za twardo ja uważam że fela i kapeć musi być. Ale przyznam że profil 45 na 17" w pugu bardziej przenosi dziury na dupę niż w 166. Alfa jest po prostu bardziej komfortowa i nie czuć tak jak w mniejszych autach.
Kolega założył profil 50 i ma większy komfort. Kiedyś miałem 18" cali i profil 40, jak ktoś umie delikatnie jeździć po dziurach to wszędzie przejedzie, a jak ktoś się ładuje jak terenówką to i 16 z dużym profilem uszkodzi, kto co lubi.
Jednak prowadzenie na niższym profilu to już inna bajka, najlepiej jest na ślimakach przy wjeździe na AOW z trasy na poznań:)
Co do tego cukierka z allegro opisywanego wcześniej moją jak kupowałem wyglądała tragicznie brudna w środku brudna skóra ale w zamian tego idealna pod względem technicznym jak to mawiają nie szata zdobi....