spoko Rob!
niech sie troche wyprostuje z moja bella to zaopatrze sie w jakis examiner lub alfadiag z licencja!!:)
Printable View
spoko Rob!
niech sie troche wyprostuje z moja bella to zaopatrze sie w jakis examiner lub alfadiag z licencja!!:)
No właśnie i tu pojawia się pytanie??
Examiner, Alfadiag czy FES ????
który z nich najlepszy???
Może któryś z kolegów ma doświadczenie i doradzi ??
wszystkiego po kawalku!??:D:D
spoko rob przetestujemy!!!
heh no to będzie trochę zabawy :)
Siemka
Coś na wczoraj zwiesiło Forum :)
Paweł zdziałałeś coś z Bellą??
uuuuu lipaaa
A co magiki powiedziały???? miało być coś z sygnałem??
@pabloilala napisz czy twój znajomy kupił tą 156 z ogłoszenia? Jestem ciekawy co z tego wynikło.
Wczoraj dowiedziałem się od swojego mechanika że już ją widział jakiś czas temu za 500eu na DD
Własnie wrocilismy z wycieczki po alfe.
Autko kupione za 350 ale bardzo warte grzechu.
Tak jak w ogloszeniu rozrusznik stoi ale na pych odpalilo za pierwszym razem i variator nie zagral
Sprzeglo mieciutkie i lata jak strzala :)
Dodatkowo problem ze sterowaniem nawiewami i kierunkami - raz chodza raz nie.
Zawieszenie w stanie idealnym pomijajac jeden lacznik.
W srodku zadbane, czyste i nie smierdzace.
Takze na 100% nie zostanie dawca tylko biorca.
Jakbys cos potrzebowal to napewno z jego czrwonej beda graty do wziecia za jakis czas.
POZDRO
Tylko pozazdrościc :)
Napisz dokładnie jaki ma kolor tej starej Alfy? Taki sam jak ta dopiero co kupiona, czy dosłownie czerwona. Zależy mi na blachach, dokładnie tylne prawe drzwi. Jak by cena była dobra to bym jeszcze zabrał przednie drzwi, klapę bagażnika i tylni zderzak. Tylko warunek że jest to w tym kolorze:
Daj wiedziec co jest 5!
Panowie czy ktoś z was widział gdzieś na szrocie alfę w moim kolorze z dobrymi drzwiami z prawej strony? Za jakiekolwiek informację był bym wdzięczny.
czester085 masz możliwośc jeszcze jakoś sprawdzic czy te bananowe skóry nadal leżą na tym szrocie. Za tą wiadomośc odstawię piwo przy najbliższej okazji :)
Zdecydowałem że je kupię, jeśli dalej są!!! Właśnie dostałem czek z ubezpieczalni i myślę że Belli się należy ;) Dostałem 590eu, drzwi, jeśli wymienię tylko tylne to max 100eu. Dlatego zainwestuję w skóry i felgi chyba też kupię.
Pozdrawiam Rychu
Back on the road!!!!!:):):):):)
GRA I BUCZY!! wracam do gry panowie!
kostka od selespeeda (ryley-jesli tak sie pisze:P) wymieniona i nowy softwear wgrany!:D:D
150 w plecy bannan na pyszczydle!!:o
richi102
dopiero w poniedzialek moge sprawdzic!!
---------- Post added at 23:50 ---------- Previous post was at 23:41 ----------
richi102
http://cars.donedeal.ie/for-sale/cars/2453403
czerwona skorka na sprzedaz!!:rolleyes::eek:
Paweł gdzie ci zdiagnozowali przyczynę i kto wgrał nowy soft do belli??
Zakrawa na magika ;)
HEJ
Chyba bylem krolikiem doswiadczalnym, raczej nie czesto mieli takie problemy z AR-aczkolwiek facet powiedzial ze bardzo lubi belle!!
podobno bylo ze czterech cudakow z kompami do potpinki!!
dopiero jeden magik z odpowiednim sprzeciorem i kwalifikacjami!
(skoro naprawil selespeeda;), a slyszalem na forum ze to nie latwa sprawa)
tak czy siak mech zostawil sobie namiary na magika i ewentualne problemy to odrazu do niego drynda!!
(niechcial mi zabardzo zdradzic nr:P)
wiec Rob mamy na osiedlu lekarza dla belli!!!
no to spoko że jest ktoś kto ma pojęcie co i jak...
szkoda że mechaniki nie chcą podać namiarów na kolesia :)
A ci mechanicy to polacy czy irole??? i gdzie maja swoja dziuplę ;)
Panowie ciągle poszukuje drzwi w moim kolorze. Zjechałem już pięc szrotów, ale nic nie znalazłem. Kupic w innym kolorze i malowac się nie opłaca! Jak ktoś gdzieś widział na szrocie, albo na portalach aukcyjnych itp 156 w tym kolorze to dajcie znac. Będę bardzo wdzięczny.
Załącznik 33278
rany Rychu,
przez ta sprawe z moim selespeedem calkowicie zapomnialem ze mialem ci sprawdzic te siedzenia w kilcock!!:eek:
sorrki:P
dam znac jak bede mial mozliwosc lukniecia!
irysy pierwszy po lewej na stacji benz. BLYRY!!:)Cytat:
A ci mechanicy to polacy czy irole??? i gdzie maja swoja dziuplę ;)
jutro znow zostawiam swoja slicznotke na pare drobnostek!!:)
Spoko Paweł
Z tymi siedzeniami się nie śpieszy. Bedą to będą, nie to nie!
Znalazłem drzwi na adverts.ie co śmieszne od koleżki z naszego forum. Co śmieszniejsze pisałem dzisiaj do niego na forum i na adverts myśląc że to dwie różne osoby :P Jutro wycieczka do Wicklow mnie czeka!
A ja chlopaki po dwoch dniach meczarni wymienilem nagrzewnice ktora sie rozszczelnila, ale to z czego jestem dumny to to ze nie sciagnalem deski i dalem rade :)
Przy okazji wyciagnietych przednich siedzen wyprana podloga i Bella jest juz prawie idealna ;)
---------- Post added at 00:59 ---------- Previous post was at 00:56 ----------
Kurde
Ale czlowiek czasami to ma krotka pamiec.
Caly czas sledze na forum prace w/w kolegi nad autkiem dla zony :) i do tego nawet z nim pisalem na temat wyciecia podlogi z dawcy i nie skojazylem ze ma ten sam kolor co twoja. Sorrki wielkie!!!
Siemanko
Jako ze cisza na forum to cosik dopisze
Jako ze biegi mi ciezko chodzily to zabralem sie razem z mechaniorem do roboty ;)
1, Pierwsza mysl - stary olej w skrzyni - do wymiany - i co??? - zamiast jakiegokolwiek oleju a tym bardziej zalecanego 75w90 okazalo sie ze ATF zalany - irlandzki standard niestety.
2Ze to zmienilo tylko tyle ze biegi po nagrzaniu skrzyni juz nie wchodzily jeszcze ciezej to dalej dzialanie - stwierdzilismy ze trzeba sprawdzic stan linek i lewarka - po odlaczeniu linek okazalo sie ze sa OK - po prostu sruba 17" na zmieniaczu byla zapyziala i ledwo co dalo to reka ruszyc - 20 minut i skrzynia przelacza biegi lepiej niz nowka :):):)
to na tyle - pozdrówka
a czy którys z was wybiera sie na maly spin z AO 29/09 ???
a gdzie ten mały spin?
hej Rychu,
twoje skorki jeszcze sa, ale trzeba sie spieszyc bo marnieja tam!!
Załącznik 33685 Załącznik 33686
a tak przy okazlji w mullingar jest chyba twoj kolorek:):)
Załącznik 33687Załącznik 33688
Spin ma byc z tego miejsca : http://www.midwaym7.com/
Planowany jest przejazd do Athy ale to sie moze jeszcze zmienic :)
Dzięki Paweł za info!
Drzwi kupiłem kilka dni temu w Wicklow i już są wymienione! :D
Trzeba było trochę się pobawic z wymianą mechanizmu podnoszenia szyby i całej elektryki.
Co do tych skór to mam jeden dylemat: brak przedniego podłokietnika. Wczoraj jechałem trasę Kilkenny-Cork-Kilkenny (ponad 300km) i specjalnie zrobiłem ją bez podłokietnika (tzw ze złożonym) i strasznie mi brakowało tego ustrojstwa.
Dzisiaj porozglądam się na Allegro za jakimiś uniwersalnym w przystępnej cenie, pasował by na wzór GT,147 i jeszcze się z tym prześpię.
Ostatecznie jednak chyba po nie pojadę w tym tygodniu, ale muszę koniecznie jakoś rozwiązac problem podłokietnika.
Kolejna sprawa to czy ktoś z was wie Panowie wie jak wymontowac regulator ciśnienia paliwa który znajduje się w pompie (o ile się da). U mnie ledwo dyszy i coraz częściej mam problemy z rannym odpalaniem, a jak zostawię auto zaparkowane z górki tyłem to prawie całe paliwo spływa z przewodów i wtedy jest problem. Próbowałem go wymienic, ale za cholerę nie mogłem go wyjąc, a ze starej pompy udało się za pomocą młotka :P
Mogli byście podpytac swoich szpeców od Alf. U mnie takich brak, wszyscy znają się na gnojowozach, a Alfy nie chcą dotykac.
Może ktoś z was ma sprawną pompę, na sprzedaż do TSa? Na szrotach chcą po 40-50eu no ale nie mam żadnej gwarancji że problem się nie powtórzy, a tu kilka osób ma Włoszki na przeszczepy! Wtedy wymienił bym całą pompę paliwa i bym sobie już tym nerwów nie psuł.
W sumie to tak się teraz zastanawiam czy nie da się po prostu mymienic samego koszyka?
Na forum już się rozpisywałem w tej sprawie i wiem że to na pewno ten regulator, ale nikt mi nie udzielił odpowiedzi jak go wymienic.
Może ktoś z was pomoże mi rozwiązac ten problem, ja sobię nie potrafię z tym poradzic. Dla mnie Alfa to szkoła motoryzacji, przed nią nie miałem o niczym pojęcia ;D
Tak wygląda regulator i wystaje od wewnętrznej strony między dwoma przewodami.
Pozdrawiam Rychu
a jak mi powiecie czy ten zaworek jest na zasilaniu czy na powrocie to bedzie latwiej ;)
Bo jesli na zasilaniu to spokojnie mozna zwykly zaworek zwrotny na przewodzie zalozyc (koszt okolo 6 euro) i po problemie na wieki :):):)
hej w koncu wekeend!!;)
czy ktos wybiera sie w niedziele do kinnitty na 1400??
CANNONBALL tam zawitaja, apotem na 17 w kilkenny!!
Rob nie mamy daleko!
Ja na zakończenie tego będę w Kilkenny, w końcu mam 5 min do zamku :)
Gdybyście się panowie wybierali na Kilkenny to dajcie wiedziec co jest 5
http://www.cannonball.ie/
Witam panowie widzial ktos moze popielniczke do alfy 156 z 2003r?po lifcie czyli popielniczka jest troche wieksza i zapalniczka jest po lewej stronie za info dzieki
No ja byłem w Kilkenny Na mnie największe wrażenie zrobiło białe Lambo . Jak wcisną w podłogę to ludzie ze strachu podskakiwali od strzelania z rury hehe :D
Najwięcej to chyba i tak było Porsche, co mnie osobiście najmniej interesowało. Najważniejsza włoska motoryzacja ;)
Ps: Robert napisz czy mój kabel dojechał! Myślę że chyba mi go podeślesz, bo w najbliższych dwóch tygodniach nie mam czasu nigdzie jeździc, a poducha już mnie drażni od miesiąca. Podeślij nr konta i napisz ile, to ci wyślę za przesyłkę. Dane prześlę na PW jak potwierdzisz że kabelek dotarł!
Pozdrawiam Rychu
Rychu kabelek dojechał.....co do wysyłki to nie ma sprawy.....
daj mi namiary na siebie to coś się zorganizuje :))))
Ja też witam nowego uczestnika - zorro :) fajnie że nas przybywa.....
Paweł co do zlociku to jestem za. teraz mam trochę rodzinkę na głowie ale jakos się zorganizuje i coś się wykombinuje :))
Nie mogłem wybrać się w weekend bo że tak powiem byłem lekko "wczorajszy"
przylecieli w sobotę i trzeba było delikatnie powitać nowy narybek w IR.....
Czester szczerze?Chyba ta :) fajne autko ostatnio wyczyscilem aluski prawie jak noweczki teraz w srodku to samo; ) do 17stki musze czekac jednak i wtedy dopisze sie do alfy :) kupilismy niedawno spoilerek do niej czarny za dyszke : ) popielniczke trzeba kupic bo ta sie nie zamyka pokleilismy jak narazie ale w Pl koszt 59zl z wysylka niestety teraz nie ma nikogo kto by przylecial jednak jak bedziesz cos wiedzial moze do Ciebie ktos przyleci daj znac :)
Czesc Robert; ) co slychac?Jak tam autko?
Ja na jakiegoś spota też się piszę, ale nie prędzej jak pod koniec września. Obecnie również mam rodzinkę na głowie.
Ogarnijmy w końcu jakąś miejscówkę! Ja kilometrów się nie boję, mogę dojechac bo i tak nie ma co robic. Dalej cisne na zwolnieniu, ale powoli trzeba się szykowac do pracy ;)
@Rob namiary ci wysyłam na PW
Ja również witam nowego Alfaholika zorro262, Piona