dziwne to wnętrze...niby jasna skóra (aczkolwiek nie wiem czy to jest skóra) a dół deski rozdzielczej jest czarny..wydawało mi się, że jak jasne siedzenia i boczki to i jasny dół deski..
Printable View
u mnie przy jasnych fotelach cały dół jest tez jasny...
Może ktoś wymieniał same fotele?
Były w 159 takie kompozycje:
1. czarna góra deski + czarne plastiki na drzwiach + jasny dół deski + jasne dywany + jasne fotele/tapicerka na boczkach drzwi (sama skóra/welur) - najczęściej spotykane z jasnobeżową lub jasnoszarą tapicerką
2. czarna góra i dół deski, czarne plastiki na drzwiach, czarny dół deski, jasne fotele + jasna tapicerka na boczkach drzwi - najczęściej spotykane z tapicerką skórzaną czerwoną lub rudą (camel)
3. całe wnętrze jasne (deska góra/dół, plastiki na drzwiach i tapicerka) - jasnoszara / jasnobeżowa tapicerka skórzana lub alfatex
4. całe wnętrze ciemne
no to u mnie jest konfiguracja nr 1
tez sie zastanawialem nad ta tapicerka ale nic nie pisalem bo chcialem zobaczyc co Wy wylapiecie ale widzialem juz wczesniej taka tapicerke i plastiki w tym kolorze.Nikt nie ogladal jej na zywo??Moze ktos ma rzut beretem do Mysłowic??Tomek czyli rozumiem ze taka opcja z ta tapicerka nie powinna budzic watpliwosci??
ta ma takie samo wnetrze http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sko...C20254787.html .Co o tej sadzicie??
a co myslicie o tej http://cwanek.auto.com.pl/index.php?...4cce041&all=70 .Jechalem dzis do domu i ja zauwazylem w komisie kolo mojego miejsca zamieszkania.Od razu spod komisu zadzwonilem do sprzedajacego.Powiedzial mi ze przebieg cos kolo 150 tys a w ogloszeniu jest 95 tys.2 zdezaki do malowania.Tylny tez jest otarty.Zapewne auto jest z Wloch bo juz kiedys mial SW z Wloch.Niespodobala mi sie niezgodnosc w przebiegu.Zgodzil sie jak cos na sprawdzenie auta w serwisie.Cena 38 tys
Fajna wersja silnikowa z dobrym wyposażeniem. Szczególnie podoba mi się alfatex i alusy. Jeżeli rzeczywiście ma 150 tys to wcale nie jest źle. Pytanie tylko o ogólny stan, a tego z fot i opisu się nie dowiemy
jeszcze lewy przedni blotnik widze ma wgnieciony.2 zderzaki do malowania to jakies 2 tysiace plus ten blotnik do robienia.Prawy blotnik jest bez logo Giugiaro-mogla tez juz wczesniej miec jakas przygode.Z ulicy wygladala pieknie.Moze jutro po robocie podjade ja obczaic z bliska ale i tak bardziej jestem juz zdecydowany na SW
czarny też byłem zdecydowany na SW ale trafił mi się fajny sedan i zmieniłem zdanie :-) Za niecały miesiąc go odbieram to się wtedy pochwalę ;-)
moim zdaniem...szukaj raczej pewnej sztuki a nie jakiejś bitej poobdzieranej itp. chyba że chcesz się wpakować w koszta po zakupie. i wyjdzie Ci, że auto kosztuje 45tyś więc tyle za ile kupiłbyś pewniejszy egzemplarz.
ale ja nie mowie ze ja chce kupic.Zauwazylem,zatrzymalem sie,zadzwonilem do sprzedajacego z ciekawosci,zerknalem na ogloszenie i dopiero wtedy zobaczylem te otarcia bo stala w taki sposob ze nie bylo widac z drogi.Wrzucilem tu linka zeby poznac wasze zdanie.Mysle ze wybiore sie po ta SW z Myslowic w nastepna sobote ale najpierw musze zadzwonic do tamtego sprzedajacego i popytac czy jest w ogole sens jechac.
Daj znać jak kupisz tą z Mysłowic.
a to dlaczego coachu??Ty mieszkasz w Sosnowcu nie dalbys rady podjechac i ja oblukac??Chyba nie masz daleko do Myslowic??
---------- Post added at 12:25 ---------- Previous post was at 12:00 ----------
albo chociaz ta z Sosnowca bys mi obczail http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sko...C20254787.html ??Bylbym Bardzo Wdzieczny.Oblukaj ja ogolnie-szczeliny,szyby,przebieg,jak pali,sprzeglo jak bierze,wnetrze czy jest w miare zadbane i co Ci sprzedajacy powie.Bardzo Ładnie Prosze kolego
---------- Post added at 12:26 ---------- Previous post was at 12:25 ----------
a moze znasz ten komis Dybi-Car i moglbys go polecic albo zdecydowanie odradzic tam zakup??
Daj linki i wymagania na PM.
niech mi ktos powie ile 159 maja air bagow w poszczegolnych opcjach??ja naliczylem sie w tym ogloszeniu 9 a jest napisane 10-nie ma poduszki kolanowej pasazera.Dzwonilem do sprzedajacego.W rozmowie wydawal sie w porzadku.Zgodzil sie bez problemu na ASO.Przebieg auta to jak mi podal 150 tys,rocznik 2007,120 KM,nadwozie SW.Jest kilka niescislosci bo np.lusterko fotochromatyczne,czujnik deszczu i zmierzchu-tego nie ma ale to mysle ze bedzie tez powod zeby cos ponegocjowac.Pozatym ma zadrapany zderzak.moze cos sie uda utargowac.
---------- Post added at 19:18 ---------- Previous post was at 18:26 ----------
dzwonilem do Ganinexu Katowice-umowilem sie na diagnostyke w sobote.Jutro chlopak ma mi ja sprawdzic po VINie bo dzis nie wzialem od sprzedajacego ale ponoc jest prowadzona w ASO do 2010 r tak mi powiedzial sprzedajacy.Ksiazki serwisowej do niej nie ma.Zobaczymy co wyjdzie z VINu.Powiem tylko tyle ze jestm naprawde milo zaskoczony tym Ganinexem.Widac ze sa solidni w porownaniu do tego co bylem i sami proponuja sprawdzenie samochodu po VINie.
Tomek jutro bede mial VIN ok.10 bo dzis gosc byl w domu a dokumenty zostawil na komisie wiec jutro wieczorkiem Ci puszcze ale bede jeszcze dzwonil do ASO bo mi sam gosc zaproponowal ze mi posprawdza historie.Wedlug sprzedajacego serwisowany byl przez ASO do 2010 r.Ty moze mi sprawdzisz te poduszki i tapicerke-ale w ASO tez zapytam o to.A moze masz pare godzin w sobote wolnych i podjechalbys ze mna ;-).Z reszta puszcze Ci na PW linka do ogloszenia
Jak będzie VIN to się dowiemy dokładnie, jaka była historia i jakie powinno być wyposażenie. Faktem zmiany samej tapicerki na skórzaną bardzo bym się nie przejmował - do mnie czasem zgłaszają się osoby zainteresowane kupnem 159, które chciałyby mieć np. czarną 159 z czerwoną skórą - a na placu mam czarną 159 z alfatexem i szarą 159 z czerwoną skórą. Nie widzę problemu, żeby wymienić w tych egzemplarzach tapicerki - to jest prymitywnie proste (oczywiście trzeba przedyskutować wtedy dopłatę). Co do wolnego czasu w sobotę - może być z nim u mnie trochę ciężko ;)
zartowalem z tym.I tak pojade do ASO jak mi sie bedzie wydawalo wszystko OK.A co myslisz o tym ze brak jest ksiazki serwisowej??Jezeli beda informacje w ASO o serwisach i ewentualnych wymianach czesci to chyba ksiazka nie jest wazna??Tyle ze przy ewentualnej odsprzedazy ktos moze miec podejzenia.W ASO juz jestem umowiony wiec luz zaraz dzwonie z VINem-zobacze co mi powiedza.Aha sprzedajacy tez zaproponowal mi czujnik swoj czujnik lakieru.Powiedz mi-powinna miec ok 150 (gora 200)mikronow na calosci czy coniektore elementy byly inaczej malowane z powodow slabego lakieru??Ja kurcze niezabardzo umiem sie poslugiwac tym czujnikiem.Wiem o co chodzi ale jakie wartosci powinny miec sasiadujace elementy itp to nie wiem.Bo moze byc roznie-moze byc na jednym 120 mikronow a na sasiednim 135/140 i co wtedy??Ale caly jeden element powinien miec taka sama wartosc w kazdym punkcie tak??Pytam bo sie nie znam.W sumie to i tak wole juz wywalic te 250 zl na ASO niz wladowac kase w szrota.
po tel do ASO auto mialo ostania wizyte w ASO w 2009-wymieninoy zostal wtedy grill przy przebiegu 110 tys z powodow korozji(tak mi powiedzial serwisant ale czy chrom moze zardzewiec??).Pozatym mialo 15 wizyt ale z jakimis pierdolami typu uszczelka szyby,cos ze slupkiem,poprawienie zderzaka(tyle pamietam).Nic mechanicznego nie bylo uszkodzone-chodzi mi o silnik itp.Na jedno dobrze a na drugie nie bo jakby sie cos zepsulo to zostalo by wymienione,a teraz jak cos padnie to juz moj problem.Rozrzad chyba tez nie byl robiony,a przebieg 150 tys ma w tym momecie.
W dwa lata ktoś nią przejechał 110 tys., a potem przez następne dwa tylko 40 tys? Coś ten przebieg mocno podejrzany.
Alfa 159 ma fabrycznie około 100 mikronów grubości powłoki lakierniczej. Wartości rzędu 140-150 mikronów nie powinny jeszcze wzbudzać podejrzeń (zdarza się czasem jakaś poprawka lakiernicza miejsc typowych dla tych samochodów - doły drzwi przednich i tylnych, maska - generalnie elementy narażone na odpryskiwanie lakieru ze względu na atakujące je kamienie i różne drobiny z drogi). 200 mikronów to jest już "pełne" malowanie elementu. Trzeba wtedy dokładnie ten element zmierzyć czy nie jest gdzieś szpachlowany + miejsca mocowania elementu (spawy, śruby).
Brak książki serwisowej + duża "zmienność" przebiegu rocznego to jest informacja, że coś mogło być z przebiegiem majstrowane. Jeżeli jest majstrowane - to w 95% przypadków sprawdzisz to podpinając auto pod komputer - ale to musi zrobić znający się na rzeczy diagnosta, a nie pierwszy lepszy praktykant.
Jeżeli ma zrobione > 150 tysięcy, a nie ma informacji o zrobionym rozrządzie - to natychmiast rozrząd do wymiany.
z rozrzadem to ja wiem.Koledzy z autami uzywanymi zawsze jest jakas niewiadoma.No ta ksiazka serwisowa powinna byc.Tez dziwne bo nie mogl znalezc VINu tylko podnosil maske i podawal mi z tej tabliczki.Sam juz nie wiem.Ty Tomek tez pisales o aucie z przebiegiem ponad 140 tys to dlaczego to mialoby byc podejrzane??Sam juz nie wiem co myslec ale tak to mozna do kazdego auta sie przyczepic.Znowu jakby mialo przebieg ponad 200 tys to byscie mi odradzali ze ma duzo nalatane.Jak nie jedno to drugie.To powiedzcie mi gdzie szukac idealu bo z tego co widze to nie ma takiego.
Wiesz - jeśli masz auto, które przez pierwsze 2 lata zrobiło 110 tysięcy kilometrów, a przez następne 2 - 40 tysięcy, do tego nie ma książki serwisowej, to możesz sobie spokojnie założyć ewentualność taką, że przez te 2 lata zrobiła tyle samo przebiegu - czyli ma teraz realnie 220 tysięcy. Oczywiście nie odważyłbym się wykluczyć tego samochodu jako modelu do zakupu, natomiast bardzo dokładnie sprawdziłbym wszystkie rzeczy, które przy tym przebiegu mogą już zaczynać szwankować - może Ci się pojawić więc problem z turbiną, jakieś huczące łożyska w kołach, dziwne odgłosy (wycie) ze skrzyni biegów, rozwalone koło dwumasowe, itp. Chodzi o to, żeby nie był to zakup na zasadzie "dałem 34 tysiące za rocznik 2007 i wpakowałem 5 tysięcy na pierwszy przegląd".
Tomek ja powiem ze chce to sprawdzic ale czy mi zawolaja za to wiecej to nie wiem.Jak za sprawdzenie DPF mi powiedzieli 100 zl dodatkowo.Czyli juz 250 + 100 = 350.Plus mozliwe jeszcze jakies 100/200 zll czyli ok.500 zl.Na diagnostyce sprawdzaja dwumase,sprzeglo,turbo,skrzynie biegow-w ogole jest mozliwos pod kompem sprawdzenia tych czesci??
Czarny_28: zagadaj z Tomkiem_KRK co potrzebujesz, to pewnie Ci znajdzie Bellę, która będzie dobrym kompromisem pomiędzy ceną a przebiegiem / wyposażeniem. Ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony.
dzis dzwonie do sprzedajacego zeby potwierdzic jutrzejszy przyjazd a on mi mowi ze nieaktualne.Albo mnie zbyl bo stwierdzil ze bede trudnym klientem albo faktycznie poszla ale ogloszenie wisi i nie ma zadnej informacji ze sprzedane(do konca 11 dni).Zadzwonilem do ASO odwolac wizyte.Wszystko mialem juz dograne.Moze sie typ przestraszyl i szuka jakiegos naiwniaka.Moze ktos z kolegow tyrknie i zapyta sprzedajacego http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sko...C20254787.html
SprzedanaCytat:
Napisał Czarny_.Moze ktos z kolegow tyrknie i zapyta sprzedajacego [URL
dzieki Rafter
---------- Post added at 18:10 ---------- Previous post was at 18:06 ----------
ale w sumie mogl tez tak powiedziec i Tobie.Moze przerzuci auto na inny komis albo poczeka chwile i z now wystawi
Panowie spokojnie.
Nie ma już jednej fury to będzie druga, np. ta w otomoto z Sosnowca,2007r. - 159 SW godna przynajmniej wstępnej uwagi.Nie wklejam linka ,kto jest zainteresowany sam sobie zobaczy.Pzdr.
sa conajmniej 2 SW w Sosnowcu.Jedna czarna,druga szara ze skora i relingami ktore mi sie nie podobaja
Panowie, nie ma sensu się kłócić...
Jako że mojej belli szukałem 6 miesięcy, mam trochę doświadczenia.
Parę rad:
0. NIE NAPALAĆ SIĘ!!! Wiem, że czasami trudno się opanować, dlatego dobrze jest mieć osobę, która wskaże wady i podejrzane sprawy.
1. Okazje nie istnieją.
2. Jeśli ogłoszenie na otomoto wisi kilka miesięcy - dzieje się tak nie bez powodu...
3. Auta godne uwagi schodzą w dzień, dwa (tak!!)
4. Warto kupić miernik lakieru tego typu: http://allegro.pl/producent-miernik-...793758687.html Wbrew pozorom działa - pozwala sprawdzić gdzie jest szpachla i czy grubość lakieru na całym aucie jest taka sama. Malowane elementy od razu można odnaleźć.
5. Raczej nie warto jeździć po całej Polsce za autem, ale mówię to z pozycji osoby, która regularnie bywa na Górnym Śląsku, a mieszka na mazowszu - zdaję sobie sprawę, że to regiony, w których chyba najłatwiej o 159kę.
6. Jeśli przy aucie było coś kombinowane, sprzedawca kręci, proponuje jakieś półlegalne układy - najlepiej odpuścić, 40 tys nie chodzi drogą.
7. Jeszcze raz - niska cena nie bierze się z niczego...
Mi uciekło 4-5 aut, które chciałem oglądać. Nie spieszyło mi się z zakupem, bo mam drugie auto. Wybierałem sztuki, które na prawdę miały coś do zaoferowania. Należy parę razy dziennie przeglądać allegro/otomoto w poszukiwaniu nowych ogłoszeń - fajne sztuki schodzą w mgnieniu oka. Ogłoszenie belli, którą kupiłem, pojawiło się w niedzielę. W poniedziałek było święto, we wtorek pojechałem obejrzeć auto - kupiłem.
Zarówna na otomoto jak i gratce można sobie założyć powiadamiarkę, która informuje o pojawieniu się interesujących nas ogłoszeń.
Airen ja wiem tylko ze ja jak juz to moge sie wybrac w sobote i to nie w kazda bo pracuje codziennie i niestety moze mi nie uwierzycie ale nie mam jak wziac urlopu.
Rozumiem. Moje oglądanie aut ograniczało się też do weekendów i wcześniej zaplanowanych urlopów. Miałem dużo szczęscia, że bella trafiła się w czasie ostatniego urlopu... Gdyby nie to, nadal pewnie bym szukał.
A jaką zakupiłeś ?
Kupiłem z 2008 roku, mimo że nastawiałem się na 2007 rok. Wersja 136km Elegante z Belgii. Pewien znany sprzedawca ze Zduńskiej Woli ;) Przebieg 145tys, auto miało malowany prawy bok, jeszcze w Belgii, w 2009 roku (szyba przednich drzwi z tego roku). Sprawdzony w stacji obsługi. Wyszły do wymiany jedynie łączniki stabilizatora z tyłu + wymieniłem tarcze i klocki z tyłu, przednie do roboty na wiosnę. Liczę się z tym, że z czasem może coś wyjść i jestem na to przygotowany finansowo. Jak na razie jestem zadowolony :)
czyżby z Pre.. Cars ?