jak masz to wrzuć całe auto z tymi torino z różnych ujęć.
Printable View
jak masz to wrzuć całe auto z tymi torino z różnych ujęć.
Tylko jedno niestety - więcej najwcześniej w week-end
Załącznik 215568
Już to kiedyś mówiłem - na aucie wyglądają na oryginał "Alfa made" i to lepiej od ori 17" ;D
ale z katalogu to ja na bank bym ich nie wybrał, okropne maja zdjęcie promocyjne ;D
Prześlę moje namiary do ich działu marketingu - jak będą zainteresowani udostępnię Julkę do fotek promocyjnych...:P
Gdyby ktoś szukał - klasyka gatunku czyli półksiężyce :) Jak leżą na Julce każdy wie :)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2017/02/60.jpg
Podbijam :) gdyby ktos byl zainteresowany, mam na sprzedaz nowe originalne felgi 18" wzor 7HP 7.5j tak jak na zdjeciu
Cena catalogowa to 1465zl/szt. sprzedam caly komplet za 2.5 tys.
Załącznik 221749Załącznik 221750
Witam, zastanawiam się nad kupnem felg (teraz niestety jeżdżę na stalowych 16), mam pewien dylemat. Początkowo chciałem 18 calowe potem 17 bo wszyscy odracali ze komfort się pogorszy itp. Jak to w końcu jest czy różnica w komforcie między 17 a 18 cali jest aż tak zauważalna?
W lecie jeździłem na 18', na zimę zmieniłem na 17', rozmiary opon wg zaleceń producenta. Owszem jest pewna różnica, ale absolutnie nie takiej skali, żeby rezygnować z 18'. Giulietta ma jednak dość komfortowe nastawy /jak na to czego można się spodziewać, to nie jest np. Citroen/ i jazda nawet na 18' nie powoduje ubytków w plombach :) A układ dwóch różnych
zestawów lato-zima sprawdza się najlepiej
Poza tym sam wygląd samochodu zachęca do kupienia 18. Wiekszosc nowych julek z tego co widze stoi na osiemnastkach. Coraz bardziej się do nich przekonuje
Jeździłem MiTo na 17 a teraz jeżdżę Giuliettą na 18. O wiele wygodniej jest teraz (bo Giulietta i tak jest wygodniejsze niz MiTo) więc w ogóle nie będziesz czuć różnicy według mnie.
A ja jutro odbieram 19. Profil opony 35. Zle nie bedzie.
W końcu zmieniłem na zimówki (czuję się jak debil, że w połowie lutego ;)))
MAK nitro 5 i pirelki s3. Choć człowiek od kół jednak stwierdził, że te felgi na zimę to słaby pomysł (dwukolorowe lakierowane, ponoć przyjmą sól szybko i je pożre żywcem).
no i ma rację.
"diamond cut" nie znosi soli drogowej, wystarczy jeden odprysk i korozja bedzie podążać
eh, teraz trzeba byc ekspertem od wszystkiego - za stary jestem juz na takie rzeczy ;))) czy nie sa polerowane, czy pasuja na brembo, czy potrzeba dystansow, czy sa sruby w komplecie, czy tpms jest bezposredni czy posredni, ile napompowac (bo alfa nie raczy nigdzie na nalepce podac tych wartosci, wiec zawsze przy kompresorze jest poszukiwanie instrukcji ;) podobaja mi sie z wygladu :D mysle ze szybciej sie uszkodza na jakims krawezniku niz pozre je sol ;)))
Załącznik 222247Załącznik 222248Załącznik 222249Załącznik 222250Załącznik 222251Załącznik 222252Załącznik 222253Załącznik 222254Załącznik 222255Załącznik 222256
Panowie prośba o opinię, oryginał czy podróbka ? Na każdej feldze mam zeszlifowane oznaczenia.
Cześć,
chcę kupić ładne felgi 18 i opony do mojej Giulietty z zaciskami Brembo. Rozważam teraz dwie opcje, chciałbym Was spytać czy zgadzacie się, że te komplety powinny pasować, czy czegoś nie przeoczyłem albo czy macie inne propozycje:
Sorry, nie mogę dodawac linków:
1) regenrowane turbiny z allegro 18" 7.5 ET 41 + michelin pilot sport 3 225 40 r18
2) Team Dynamics PRO RACE 1.2 8x17 ET 35 z dystansami 5mm (zakladam, ze dostane w PL felgi takie, jak sprzedają na shop.alfisti.net) + michelin pilot sport (jak wyżej)
opona taka jak wyżej, pytanie czy opona 225 40 pasuje do felgi 8'?
Proszę o opinie!
Moim zdaniem to jedyny słuszny wybór 18 do Julki.
Załącznik 231086
To i ja się podepnę i zapytam o opinie - Mam możliwość kupienia tych felg w naprawdę dobrej cenie (nowe, prosto od producenta). Przymierzałem i wg mnie fajnie siądą do mojej Julki, ale chętnie przeczytam inne opinie.
https://www.oponeo.pl/model-felgi-aluminiowej/att-630g
Z góry dziękuję !
16 cali w ciemnym kolorze będzie wyglądało jak dojazdówka
Cztery dojazdówki w moim samochodzie, to jest teraz trendy, to jest teraz w modzie...
Mówicie o tym modelu, czy ogólnie ciemnych felgach ? Widziałem Julkę Rosso z ciemnymi felgami i wyglądało to dość fajnie.
Ciemny kolor pomniejsza optyczne koło- moje 18 stki turbiny w czarnym połysku wyglądają jak 16 stki.
ciemne koło to min 18 cali inaczej wygląda jak guano.
A może takie? 18 cali. Oddam za 950 zł z dostawą
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/07/351.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/07/352.jpg
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Te ATT są grafitowe, ale to wciąż ciemny kolor. Fakt, nie widziałem ich z oponami na samochodzie. U mnie w grę wchodzą na razie tylko 16 - mam dwa nowe komplety gum w takim rozmiarze.
szczerze - zostań przy ori
ja np po zmianie hebli na 330 muszę sprzedać komplet felg ori kołpaków ori i prawie nowych zimówek 16 cali Conti TS 850
:)
Ori zostają, szukam drugiego kompletu żeby mieć po jednym lato/zima ;)
Dzień dobry,
Miałbym do Was pytanie i może uda się komuś mi pomóc.
Zastanawiam się nad kupnem 18calowych felg, tzn. kupię je napewno, ale nie wiem jakie :)
Tutaj przesyłam link do katalogu z akcesoriami:
voyagergroup.pl/wp-content/uploads/2017/02/Akcesoria-Giuletta.pdf --- strona 8 felgi
Zastanawiam się nad tymi 50903313 lub 71807263.
Problem polega na tym, że w tych drugich nie do końca wiem jaki one mają kolor, czy połsyk, czy mat? Zdjęcia tej felgi w internecie nie przedstawiają tego jasno.
Może ktoś ma z Was lub widział gdzieś zdjęcie tej felgi na aucie w normlany dzień co by rozwiało wszelkie moje wątpliwości :)
Te koła 50903313 już u jednego z użytkownikó naszefo forum :)
Dziękuję za pomoc!
U mnie 3 kpl wyglądają tak!; Może Ci to pomoże wybrać ;
Dzięki za zdjęcia! Ostatnie wymiata! :)
Decyzja podjęta :)
Na Julce mam założone OZy Ultraleggera 19x8 do tego opony 225/35 które się kończą. Chce zmienić na inny rozmiar bo 225 jest mocno naciągnieta. I tutaj pytanie. Jaki najwyższy profil z rozmiaru 235 wejdzie w nadkole. 235/40 czy 235/45?
Dzięki wielkie bo jestem totalnie zielony w tym temacie a na wulkanizacji mi doradzali 235/45. W takim razie różnica będzie taka mała że komfort podróżowania pewnie się mało poprawi... a i tak od tych walców plomby lecą. Trzeba się poważnie zastanowić nad mniejszą felgą...
Kupiłeś tą QVke z rozkradzionym wnętrzem? tzn tą co nie miała środka, a handlarz wsadził tam standardową szmacianą tapicerkę i min wyposażenie?
na felge 19x8 do QVki opona 225/35 jest w sam raz, opona trzyma się dobrze rantu, to nie jest naciąg - jak już to mikroskopijny. Idealna szerokość opony na felge 8" to 235. rozmiar 235/35/19 też możesz zastosować, ale komfort jazdy w koleinach będzie niski. Plus jest taki że ten rozmiar jest tańszy od 225/35.
pytanie jakie ET mają felgi i czy w związku z tym opona 235/35 nie będzie tarła o błotniki lub nadkole od wewnątrz przy skręcie