Ja jeszcze nie miałem czasu założyć, ale jutro się postaram. tylko czy te szerokie obejmy będą też mi pasować? bo nie spodziewałem się że będą aż takie szerokie...
Printable View
Ja jeszcze nie miałem czasu założyć, ale jutro się postaram. tylko czy te szerokie obejmy będą też mi pasować? bo nie spodziewałem się że będą aż takie szerokie...
Witam
Panowie czy post nadal aktualny? Wczoraj poszla mi rura IC - kolektor. Czy jest ktos kto mialby, wykonalbby lub wie kto ma do sprzedania taka rurke? Oczywiscie nie gumowa lecz taka o jakiej dyskutowaliscie:)
Poszla PW:)
No to hoop:)
Podbijam:)
kolego masz takie rurki do jtd 105kunia ? I za ile :)
czy do gtv 3.0 v6 cos moze jest, bo nie chce mi sie 49 stron czytac;p
Do 105 km poszedl priv,a do GTV niestety nic niema:)
Zapraszam:)
Podbijam:)
Do gory:)
misiu nad rura dolotowa do 156 v6 byś pomyślał, ta miedzy przepływka a przepustnica co idzie :P, moge j dać swoja plastikowa na wzór , zostać jej testerem :D i zdać relacje potem zobowiazuje sie :)
wreszcie zamontowane
Załącznik 82502 dolna
Załącznik 82503górna
na razie nie powiem czy to coś dało bo dopiero wróciłem z garażu, ale dopiszę jak coś zaobserwuję
z podziękowaniem kryniu78
Jakiej wielkości opaski tam masz i jakiej długości łączniki?
opaski są 63-67mm 7 szt
łączniki 54mm fmic tylko weź długość 100mm bo moję 76mm troszkę krótkie szt 3 i kombinowałem by było szczelnie a 100mm załatwią sprawę bez problemu
redukcja silikonowa fmic 51/54mm plus obejma 60-63mm szt 1
redukcje brałem bo jakoś mi się nie widział łącznik 54mm w końcu ma to być szczelnie :)
Wiem, że się już wypowiadałem w tym temacie ale pozwolę sobie misiowi podbić. Co prawda EGR mam do czyszczenia wskutek czego czasami mam pełną moc czasem nie ale...kolega ostatnio jechał z pełną... wierzyć mu się nie chciało jaki efekt dała rua sztywna. Jeździł ze mną sporo niegdyś do pracę więc zna moją alfę, także nie jest to tylko moja subiektywna opinia :)
No to w takim razie zapraszam kolejnych:)
do turbo,tam jest troche mniejsza srednica,z Pisiordinim zakladalismy 54 i tez jest ok:)
Tak też myślałem, bo jak zakładałem to pocięty wąż też tam nie bardzo pasił...ale udało się;)
Tak to wygląda u mnie na zwykłych opaskach i łącznikach z rury Turbo-IC
Załącznik 82653Załącznik 82654
Gdyby ktoś był zainteresowany to górna gumowa oryginalna rurka w 100% sprawna jest do wzięcia za symboliczną stówkę:P
Ile za komplet rur do 147 1,9 jtd 16v 140 km ? Pasuja bez problemow bo czytalem ze z gorna trzeba sie troche nagimnastykowac zeby wlozyc do dolotu i moze o maske zawadzac.
Wszystko juz dopracowane:)poszla PW
Jak ktos ma zdjecia ostatniej wersji dolotu do 16v w alfince to wstawcie na forum ;)
Co jest panowie,kryzys macie:)
Wszyscy już mają zamontowane:)
Mógłbyś podesłać cenę kompletu ( i każdej z osobna również ) do mojej alfinki ma PW?
Misiu a co z podkładkami? Produkcja ruszy?
Ruszy:)a ma to byc tylko blaszka czy jakies wypalone logo?napis?najlepiej osobisty nick ale to bedzie trwalo wieki(konstruktor):)oczywiscie czcionka AR:)
Chyba wystarczy taka perforowana, bez logo nawet.
Zapraszam po rurki:)
Do gory:)
Byłbym zainteresowany takowymi rurami. Alfa 156 SW 2000r. 1.9 JTD 110KM.
Potrzebowałbym dwie: IC-kolektor i turbina-filtr.
Prosiłbym o cenę kompletu i każdej z osobna.
PoszlaPW:)
Witam interesuje mnie koszt zakupu razem z przesyłką górnej i dolnej rury do alfy 156 1.9 jtd 16v
poszla PW