Nazar !!! jo żech jesce nie widzioł twojego nowego autoka !! jo bych se zicnoł i se podziwioł coh żeś tam kupił i pewnie bys coś tam poklecił ło tym!!
Printable View
Nazar !!! jo żech jesce nie widzioł twojego nowego autoka !! jo bych se zicnoł i se podziwioł coh żeś tam kupił i pewnie bys coś tam poklecił ło tym!!
Rustupl nie ma problemu . Możesz se posiedzieć a nawet dom ci się kopsnąć po miescie:) . A jak nie to w końcu się trafimy na spocie. Ale powiem tak . Auto wizualnie piękne ( zawsze marzyłem o nim i o Brerze ) ,środek super , ale trąci na kilometr Oplem . Kuzyn mechanik jak otworzył maskę rzucił " widać ,że Opel" . Śrubeczki pordzewiałe . Po prostu detale metalowe niskich jakośći . Jak oglądałem tą z Olkusza to wyglądała jakby z miesiąc w stawie stała - pas górny skorodowany , łąpy silnika skorodowane inne metalowe duperele skorodowane . W mojej na szczęscie jest tylko kilka śrubek z nalotem ale i tak to bije po oczach . Coś z tym zrobie ale fakt taki ,że to nie do końca Alfa i czuć tą taniosć detali z Opla. Jednak nie zmienia to we mnie nastawienia do tego auta. Ma ryj obłędny , jakby miał jeszcze V6 pod maską albo 2,4 JTDm to już więcej do szczęscia człowiekowi nie trzeba . No i jeden minus bo sobie przypomniałem to - fotele . W mojej byłej 156 SW fotele przednie mimo ,że materiałowe to jednak były wyprofilowane jak kubełkowe ( świetnie trzymały ) mimo ,że moja SW była zwykłą SW:) a tu niby skóry i ładne ale same fotele skrojone jak w każdym innym aucie . Tu dopiero wersja TI robi robotę ale nie dam za felgi i fotele 15-18 tysi więcej bo mnie nie porypało . Jestem zadowolony ale kilka smaczków bym poprawił w fazie fabryki:D . Ps . Dalej bardziej mi się podoba konsola przedliftowej 156 niż 159:)
Panowie może jakiś spot w weekend?
dzisiaj nie dam rady, ale jutro to zapraszam praktycznie cały dzień pod mój garaż, bo bella uziemiona na klockach stoi i przy niej dłubię.
przekladnie oddałem do regeneracji, porozkręcałem trochę rzeczy wymagąjących chociażby przeglądu, walcze z rdzą w nadkolach i kilka innych pierdół które mogę porobić jak auto stoi porozkręcane
Przyjaciele z Bytomia i nie tylko . Wczoraj przypadkiem trafiłem na miejsce na ewentualne spoty/grille i inne przejawy aktywności naszej społeczności . Ze względu ,że zamknięty jest na czas remontu wiadukt -Bytom/Szombierki jechałem sobie tyłem przez kopalnie Rozbark ( przelot z Chorzowskiej na Łagiewnicką ) i oczom mym ukazał się nie wiadomo po co i dla kogo wybudowany tam niedawno parking .
https://www.google.pl/maps/@50.34139...FgXWRMIaFw!2e0
W mapach - w street view jest dopiero w budowie ale obecnie jest ukończony . Nie widziałem tam ani marketu ani nic co mogło być powodem jego utworzenia ( może w planach dopiero ) w każdym razie jest gdzie się spotkać .
Ja chętnie znajdę czas np. w sobotę. Fajną miejscówką, ale to chyba tylko w tygodniu jest Pogoria IV, choć jednak dużo dużo dalej niż parking opisany powyżej przez Nazara. Więc ktoś jeszcze chętny?
Pogoria spoko tylko ,że przy takiej pogodzie w weekendy tam pewnie jest ludzi jak mrówek:) . Co do soboty i Bytomia to jak zwykle obadamy pogode i powiedzmy ,że do czwartku się określimy na jakiś mini spocik :)
To parking ze szkoły tańca i Opery ;)
Nazar, jak pisał Bednar, ten parking jest dla szkoły i wielce możliwe, że przegonią intruzów ;)
Lepiej korzystać z tego dużego placu po kopalni 200m dalej w stronę Łagiewnickiej.
Wysłane z Pentagram Monster za pomocą Tapatalk
Nikogo nie przegonią, dziennie rano przeładowują się tam dostawczaki z siódemki i chcieli ich przegonić ale nie mają prawa ;)
A na ten plac gdzie kiedyś byliśmy to ostatnio jest zajęty na zmianę przez złomiarzy, driftującą audicę A4 na ręcznym i panów policjantów którzy odpoczywają w radiowozie :P Pełno na nim szkła więc szkoda opon...
Ten szkolny nigdy nie jest zapełniony. Ci z tej szkoły wolą parkować (blokować) na ulicy bliżej bramy niż na parkingu bo za daleko im przejść 50 metrów :P
Ostatnio już tylko śpią bo kiedyś sami testowali radiowozy bokiem na ręcznym ;)
No to co bylby jeszcze ktos chetny?
Tylko panowie obserwacja pogody co by nie była jak dziś . Jutro się zgadamy konkretnie .
PS. Bednar a ty już zdrowy???
póki co do weekendu pada
jak będę miał czas, to podskoczę na spota :) będę tu zerkał
ja dalej auto na klockach pewnie będę miał - więc jeśli nie bedę zajęty skręcaniem to podjade scenikiem :big_boss:
Kurde na chwile obecną jestem uwalony z weekendami bo moja kobitka pracuje a ja siedzę w domu z dzieckiem ( niania Nazi:) ) . Ale kiedyś musimy zrobić małego spocika wkońcu bo grono Bytomskich Alfaholików się poszerza . Obkładam wizytówkami każdą napotkaną Alfe .
A czerwona Gtv, która stała chyba we wtorek na Spokojnej zaraz przy Witczaka, to ktoś z Twoich znajomych? Miała bytomskie numery.
Wysłane z Pentagram Monster za pomocą Tapatalk
Kudłaty ta czerwona to nieznajomy:) ale wizytówke za wycieraczke dostał.
co to za ulotki za wycieraczki!? ja już się w centrum nie pokazuje :D czerwona GTV stoi kilka bloków obok mnie, może to ta widziana :)
i to się ceni ! :D
Świerklanieć <- okolice Tarnowskich Gór, chętnie wskocze na jakiegoś spota
Dopisuje sie jezeli dopisze pogoda. Kopiec juz funkcjonuje?
Kopiec jeszcze nie funkcjonuje:)
Kopiec byłby spoko miejscówą :)
Wysłane z mojego GT-I9300
https://www.google.pl/maps/place/Byt...441c90c4a37c96
https://www.google.pl/maps/dir//50.3...m3!1m0!1m0!3e0
Póki co ten parking jest spoko. Drifterów nie wyganiają więc i nas nie wygonią :P
Pytanie: Kiedy kto ma czas?
Ja mam urlop więc poza typowymi wypadami z rodzinką tu i tam, chętnie się spotkam i dostosuje w miarę możliwości plany do spotkania z innymi zarażonymi marką :D
No to ten parking za dawną kopalnią rozbark - pisałem o nim kilka stron wczesniej . Tam jest wiecznie pusto więc bez problemu idzie się spotkać . Ja mam tyle problem ,że w tygodniu do pózna się walczyw robocie a teraz w weekendy moja robi a ja z brzdącem siedze . Dowiem się jak robi w najbliższe weekendy to może coś się uda zorganizować .
Paczcie tam jako chopy :P mi jest obojętne kiedy musze tylko wczesniej wiedzieć
Wysłane z mojego GT-I9300
Chłopoki z metropolii zwanej Bytom . Nie wiem czy się orientujecie w temacie ale w piątek organizujemy z Grupą Śląską Alfa Romeo mega spot w Gliwicach - Centrum Europa . Deklaruje już się 60 pewnych uczestników i następne 30 rozważa więc będzie miazga . Kudłaty GTVka jest rodzynem - byś się pokazał :P
Temat na Facebook'u : https://www.facebook.com/events/3696...ilter=upcoming
No i temat u nas na forum : http://www.forum.alfaholicy.org/slas...rny_slask.html
Dawajcie !!! Piątek 19.00 a dla chętnych wycieczki grupowej w ekipie - część z nas spotyka się na Batorym przy Biedronce ( tej koło ronda przy wylocie na A4 ) . Sprężcie się bo to ma szanse być największy spot w historii naszej społeczności Alfistów :D
Dej znac jak policzysz tych co przijado a nie tych co piszo ze przijado :)
heheheh no też się boja ,że może być połowa mniej bo za ostro to wygląda na papierze co by było prawdziwe ale trzymom kciuki . A ty Bociek pokażesz wkońcu ta twoja TI ??? Przyjedziesz??
Mom zakaz przeca od oberów :p
No i na gruba musza dupic