A konkretnie to o co Tobie chodzi?
Printable View
Panowie pochwalcie się przebiegami jakie już osiągnęliście z boxem lub programem i zdradźcie czy w trakcie eksploatacji były jakieś problemy spowodowane przez boxa lub program, pochwalcie się też jakie to boxy i jak zmieniły się doznania z jazdy po "wzmocnieniu" jednostki napędowej, może ktoś mierzył 0-100 km/h przed i po? Sam myślę aby wrzucić do swojej race chipa RS ale ciągle mam opory ponieważ chciałbym z autem zostać na dłużej.
Box RC (najsłabszy) praktycznie od początku eksploatacji. Używam 5. programu, gdzieś na forum zamieszczałem zrzuty z Drag Racera - niektórzy piszą, że fałszuje wyniki, a ja miałem najlepiej chyba 5,4 lub 5,6 do 100. Ja o 1 sekundę się nie spieram, jestem zadowolony, zaraz będzie 50 tys. i odpukać, zero problemów. Zaznaczam, że mój spisób eksploatacji to spokój w mieście i szybko na trasie ale nie oznacza to, że w mieście na zielonym tylko ja zdążę a z drugiej strony, że poza jadę ile fabryka i box pozwala. Raz jest to 140, innym razem 160-180, a w Niemczech i dwójka z przodu.
Dzięki za informację, sam właśnie myślę nad RC RS i chyba się skuszę. A powiedz mi jeszcze, subiektywnie wyraźnie odczułeś różnicę w przyspieszeniu po podłączeniu boxa?
O to, że zakładając brak różnic między wersjami 200KM i 280KM i patrząc na wykresy aut robionych z 200KM (do właśnie okolic 280KM) - zastanawiam się czy to nie jest już górna granica tej jednostki w serii, a dalej to już rzeźba.
Szukam opinii osób, które rozważały lub podjęły się chipowania wersji 280KM.
Clear?
Tak, wyraźna różnica na najwyższym programie. Ale powiem Tobie, że najlepiej poczujesz jak założysz, pojeździsz tydzień i zdejmij. Wtedy poczujesz, że czegoś brak. Tak robiłem jak w czasach gdy sprzedawałem takie rzeczy: niedowiarkom montowałem i po tygodniu wyjmowałem. Wszyscy wrócili po towar.
No. O jakich różnicach piszesz. W uproszczeniu: na początku prawie nie bylo różnic w mechanice. Były w sofcie. Potem drogi 200 KM i 280 KM się trochę rozjechały. Więc tak skracając, kiedyś zrobienie z 200- konnej wersji 280 KM dalej można było nazwać serią, w późniejszych wersjach już było pewnego rodzaju "rzeźbą". Owszem, 280 KM albo i wiecej jest osiągalne ale czy tak samo zdrowe jak wyciagniecie tego z pierwszych egzemplarzy 200 KM tego nikt pewnie nie wie.
Zakładam, że koledze chodzi o zmiany poza software'owe.
Pewnie tacy się znajda ale niewielu.
Mocy dużo nie zyskasz. Pewnie lekko ponad 300 jest do zrobienia na 98.
Ale dla tych co lubią mieć moment na średnich obrotach jest 50nm z łatwością (400->450).
Pyt też ile rzeczywiście mocy mają veloce.
Jeśli wierzyć squadrze to ponoć te pierwsze miewały 300k. Później były najsłabsze 270koni. Później były z gpfem które były pomiędzy.
Osobiście gdybym miał veloce to chyba bym się w to nie bawił.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Chodzi mi o zmiany softwarowe ale w Veloce, czyli ~280KM już jest - i tutaj pytanie co można jeszcze z tym zrobić, nie zmieniając bebechów. Większość doświadczeń tutaj na forum to chip 200KM w górę, natomiast mnie interesują doświadczenia osób, które startowały z 280KM