No właśnie zastanawiałem się nad tym, dzięki za info - a jak z rozładowywaniem się baterii?
Printable View
No właśnie zastanawiałem się nad tym, dzięki za info - a jak z rozładowywaniem się baterii?
Dam znać jak dłużej pojeżdżę.
moje androidowe telefony żarły baterię strasznie - stąd miałem podłączony kabel do ładowania z ładowarki 3A w gnieździe zapalniczki. było OK jak musiałem podjechać blisko, ale trasy typu 1h tam i 1h powrót to już baterii zżerało z połowę lekko. telefony się grzały podczas takiej pracy. Korzystałem akurat z AAWireless, ale to pewnie bez różnicy.
Na iPhonie jest dużo lepiej, telefon się nie grzeje i nei rozładowuje wyraźnie, choć i tak jak jadę gdzieś dalek oto korzystam z ładowania.
10minut = 4% na wifi 5GHz (AAW), dane LTE, bez ładowania.
Chyba zależy od telefonu. U mnie android auto nie zżerał baterii, bo łączył się po kablu ;) i zwykle gniazdo USB dawało radę naładować telefon podczas używania AA.
Przy iPhone też ładuje, ale wolniej mam wrażenie (pewnie z powodu znacznie większej baterii).
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Właśnie (w sensie dziś) taką Motorolę zakupiłem - Giulia My21 - poszło bez żadnych problemów (szok bo u mnie takie rzeczy to zawsze coś...).
To była jedyna rzecz, której mi brakowało. Działa dobrze, przekaz 1:1, opóźnień nie zauważyłem, zrobiłem krótką trasę i nic się nie zadziało.
Jeszcze ogarnę taśmę dwustronną z rzepem, żeby nie dyndało.
Wróciłem do domu i się zastanawiam czy Giulia odcina prąd w tych USB, nigdy nic podłączonego do nich nie zostawiałem?
Rano się dowiem....
Tak, USB się budza jak i radio, jak otworzysz drzwi czy zamki, ale jeśli nie odpalisz stacyjki to szybko ida spać typu minuta. to jest dobre bo już dongle i radio się bootują. usypiają tez z minute ok po wyłączeniu się radia (tzn nie radia tylko ekranu, bo radio jeszcze jakiś czas jest w gotowości)
Ma diodę, ale musiałem się zbierać, a przez jazdę testową i tak byłem w niedoczasie, że nie popatrzyłem, no i mnie potem naszło, że w sumie to nie wiem na 100%.
Pewnie odcina, kiedyś drążyłem forum jak to jest i coś mi teraz świta (pamięć mam dobrą, tylko krótką).
- - - Updated - - -
No to mogę spać spokojnie. Z tego co piszesz to racja, taki układ "usypiania/budzenia" jest dobry, bo nie próbowałem jak długo po nocy, przy nowym rozruchu będzie się to cudo "budzić",
sprawdzałem/instalowałem i zaraz przejażdżka była.