ile bierzecie za regeneracje sworznia w górnym a ile w dolnym??
Printable View
FCA wprowadziło ostatnio do oferty wahacze z classic line. Są trochę tańsze od zwykłych oryginałów. Ciekawe jak będzie z jakością i kto je robi.
Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka
Witam , u mnie zawitały górne meyle hd na obie strony zobaczymy ile wytrzymają, jak coś do odsprzedania 2 ori do regeneracji jak coś
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
chetnie wezmiemy
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
25kkm temu zamontowałem górne wahacze Lemfordera. Luzów nie ma ale skrzypi jak stary tapczan. paweltbu napisał, że jest patent na efekty dźwiękowe. Jaki to patent? Do zrobienia we własnym zakresie? Zastanawiam się, czy skrzypienie wynika z pozycji sworznia - kula jest "na górze", smar spływa z niej w dół i stąd skrzypienie (???). Chciałem nawet otwór od góry nawiercić i dawać przez niego smar (coś na wzór kalamitki). Wiem, że to druciarstwo ale niewiele większe niż robienie wahaczy, które po 25kkm do szału doprowadzają.
nie ty pierwszy sie naciales na lemfordera, jedyny patent ktory czasem pomaga to smar do tulei liqui moly, jak masz orginalne stare polecam regeneracje. z reklamacja na lemfordera zycze powodzenia
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Ja skręcałem na opuszczonym i też mam taki dźwięk przeskakiwania tulei na większych nierównościach. Na początku myślałem, że może słabo dokręciłem, ale podniosłem auto i dokręcone jest porządnie. Muszę się upewnić, czy tuleja nie przeskakuje w wahaczu.