Nie miałeś problemu z montażem? Wpasowały się?
Printable View
Bella doczekała się końcówki na wydech...Pupa od razu ładniejsza :)
Załącznik 78175Załącznik 78176Załącznik 78177Załącznik 78178
Problem był jedynie taki że dziury w masce 147 są większe niż te w Peugeocie 206 wiec miejsca było aż za dużo. Myślałem początkowo nad przyklejeniem ich do maski od spodu klejem na gorąco lub silikonem ale (ponieważ pryskały za nisko) je wymontowałem i nie kombinowałem dalej w kwestii mocowania.
drażniący temat z zimowymi felami,chyba rozwiązany. :( przed Załącznik 78256 po :)Załącznik 78257 ,po niedzieli reszta
A u mnie dziś grubo:wahacz dolny RH,łożysko przód RH i osłona przegubu :)
Ta maszynka wychodzi poprostu najlepiej.Duza makita szyba za szybko sie nagrzewa i trzeba przestac polerowac a ta ze zdjecia jest wsam raz nie dodalem ze szybe polerowalem 40 min bez przerwy.Przy makicie poprostu bym nie dal rady tak dlugo polerowac szyba by mi sie stopila haha (wiem bo probowalem myslac ze bedzie lepiej )
u mnie dzis odebralem belle po wymianie kompletu wachaczy lozysko +piasta przod prawy linki recznego i dla smaczku malowanie zaciskow na czerwono :)
Przez ostatnie 2 dni wymieniłem olej, zakonserwowałem podwozie przed zimą, wymyłem i odkurzyłem moją bellę ;)
wczoraj wieczorem to ona mi zrobił niespodziankę i 200 000km mrugnęło na wyświetlaczu, aczkolwiek w rzeczywistości więcej jest ;)
wysprzątana w środku, dywaniki zimowe założone, zmienione spryskiwacze na mgłowe - niesamowita różnica w stosunku do oryginalnych spryskiwaczy :D
Wyczyszczone i nawoskowane felgi na lato.
Wymienione żarówki świateł mijania (łatwo nie było) :mad:. Fotele skórzane potraktowane mleczkiem. Noo... i najważniejsze: na Alfie zawitały ramki klubowe :party:
wczoraj:
- zamienione stronami żarówki świateł mijania, bo jedna świeciła bardzo słabo, teraz jest ok :)
- załatana nie wielka dziurka w róże filtr powietrza -> turbo, efekt... już nie puszcza dymka jak mu się depnie
- skóra wyczyszczona mleczkiem
po grubych remontach nastapil czas kosmetycznych poprawek tj piora wycieraczek :)
a ja wczoraj wymienilem chlodnice wody. Stara puscila na łączeniu radiatora z plastikiem;/ a dzis wymiana oleju filtra i klocków z tylu;)
Wyczyszczony czujnik ciśnienia doładowania i podczyszczona komora silnika ;)
Tym razem skromnie... przedmuchałem turbosprężarke - tylko:(
Podczas jazdy, czy za pomocą sprężarki? ;)
wymieniony rozrząd wraz z pompa klocki przód (ate) tarcze mikoda,
zostało zawieszenie i sprzęgło i pare takich tam:P
Majster, to prawidłowo :) Nie można pozwalać na zbieranie się sadzy ;)
W pon zalozylem tlumik koncowy Ragazzon. V6 brzmi teraz "grozniej"
Zamontowałam czujniki parkowania :)
Zdjęcia w moim temacie:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1032709
Panna poszła do dobrego człowieka na wymianę rozrządu. Jutro wraca. :)
dzisiaj wymieniłem pękniętą gumową rurę dolotową na rurę z kwasówki od miśka. jakiś czas temu wymieniłem też termostat. po tych zabiegach znowu jest ogień pod prawą nogą :P
Skonczylem wymiane bloku silnika,nowe plyny,oleje,filtry,nowy przewod od wysprzeglika skrzyni,nowy przewod hamolcowy do lewego przodu ;) pozostalo wymienic przegob zewnetrzny lewy,wycieraczki,zalozyc zimowki i mozna smigac:)
Wysłane siłą umysłu.
Własnymi siłami zregenerowany silnik wycieraczki tylnej ! w 156 SW
Już mi śniegi nie straszne ;) Jutro tylko porządne pióro założę i można latać ;)
No i dziś kolejna pozycja na checkliście odhaczona ;)
Naprawiony tempomat - a właściwie czujnik sprzęgła - już nie wywala błędu na kompie no i zaczął działać tempomat ;)
Przy okazji naprawiony kabel na koszyczku klemy plusowej - który napsuł mi ostatnio nerwów - powaracającymi błedami ASR ABS EBS VDC i brakiem prądu po przekręceniu stacyjki ;)
Tylko napojona porządnie :) Niestety na sprzątanko nie było odpowiedniej pogody :/
lozysko kola tym razem lewego nowe oponki zimowe( na razie 2 szt) zbieznosc i na zime gotowa :)
Otworzyłam maskę po zerwaniu linki od zamka, oraz wymieniłam całą linkę - koszt linki 2zł :P
zalana na full diesel ultimate'm:cool:
Wprawdzie nie dziś a wczoraj:
- wymieniony olej w silniku i filtr oleju;
- Wymieniony filtr powierza;
- zamontowana osłona koła pasowego pod prawym nadkolem(nówka sztuka 130 zeta!!!)
- zamontowana osłona pod silnik - trzeba było się trochę nagimnastykować z dopasowaniem bo nie oryginał ale sukces!!!;
- mycie z woskiem;
Po tych zabiegach mam wrażenie, ze jest jakby ciszej z zewnątrz no i może będzie cieplej silnikowi zimą :)
Pozdr.
DF