A dlaczego ma kupić Orlena, Lotosa, Elfa czy Totala? Tak samo bez sensu pytanie jak twoje :) Olej za te cenę całkiem fajny na nowym pakiecie mocno przypominający pakiet nowego Shella pod normę API SN Plus nie wiem czy Orlen i Lotos go stosują.
Printable View
A dlaczego ma kupić Orlena, Lotosa, Elfa czy Totala? Tak samo bez sensu pytanie jak twoje :) Olej za te cenę całkiem fajny na nowym pakiecie mocno przypominający pakiet nowego Shella pod normę API SN Plus nie wiem czy Orlen i Lotos go stosują.
CZy uzyskam u Was poradę co wlać do motocykla Yamaha Warrior 1700? To duże, niskoobrotowe V2 z przebiegiem 50 tys km, jak dotąd zalewane Motulem 5100 10W40...
Witam Panowie.
Będę niedługo zmieniał olej w swoim obecnym aucie - BMW F11 530d z 2011 r.
Szukam oleju z normą BMW LL-04, 5W-40. Obecnie był zalany Motul X-Clean 8100 + Archoil 9100. Chętnie zmieniłbym na jakiś inny - na zasadzie sprawdzenia. Zastanawiam się nad:
Millers Oil EE 5W-40
Neste Pro C3 5W-40
Valvoline Synpower MST 5W-40 C3
Również chcę dodać Archoila 9100. Czy któryś z tych 3 olejów wyróżnia się czymś szczególnie, co przemawia za jego kupnem?
Pozdrawiam.
Do Millersa serii EE nie dolewamy już Archoila, ponieważ ten olej ma już sam w sobie dodatkowy pakiet dodatków.
Ja wziął bym jeszcze pod uwagę Penrite Enviro+ 5w40 - https://www.forum.alfaholicy.org/ima...020/04/302.jpg
Ale pytanie czy np dolanie do Millersa EE, tego Archoila9100 (nawet dodając tą najmniejszą buteleczkę, która przeznaczona jest bardziej na 5-6 litrów oleju - u mnie wchodzi 7-7,5) ma jakieś przeciwwskazania? Będzie jakoś kolidował z dodatkami w Millersie?
O Penrite Enviro to już wiem, że to bardzo konkretny olej ale chciałem też zapytać o takie, które są z innej puli cenowej.
Dzięki za info.
Pozdrawiam.
Panowie auto to 166 2,4 20v 175. Użytkowane głównie na autostradach/drogach szybkiego ruchu. Prędkości 160-190 // Generalnie powyżej 3000 rpm. Czy uzasadnione jest zalanie oleju 5W50, czy 5W40 z rozsądnym interwałem spokojnie wystarczy ?