Klapki wywale, szukam tylko kogoś kto to profesjonalnie zrobi, a odnośnie wtrysków takie dostałem wyniki ze stołu podawczego, przed i po wymianie końcówek wtrysków. Co o nich myślicie? Są OK?http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=163330&stc=1
Printable View
Klapki wywale, szukam tylko kogoś kto to profesjonalnie zrobi, a odnośnie wtrysków takie dostałem wyniki ze stołu podawczego, przed i po wymianie końcówek wtrysków. Co o nich myślicie? Są OK?http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=163330&stc=1
Mógłby ktoś zerknąć na moje korekty, dosyć są porozjeżdżane.
+ przycina, - leje
Witam.Odebrałem właśnie autko od mechanika i po sprawdzeniu wtrysków okazało się,że 4 z 5 to szrot.Mam do kupienia 5 wtrysków z AR159 po przebiegu 70tys km ,i tu moje pytanie,gdzie w okolicach Warszawy ktoś zrobi mi kodowanie wtrysków??Bo podobno trzeba po wymianie je zakodować ?
Dawaj do Radomia :)
Ale trochę dziwne, że od razu 4 wtryski do wymiany... W jaki sposób mechanik je sprawdzał?
Kodowanie jest bardzo proste:) nawet na spocie ogarniemy ten temat;)
Ogolnie to oddalem autko bo mialem wachacz do wymiany i sprawdzenie cisnienia w cylindrach bo chcialem wiedziec czy w ogole.jest sens szukac wtryskow.No i jak odbieralem to mechanik stwierdzil,ze 4 z 5 to szrot ale nie powiedzial,jak to sprawdzil i wydaje mi sie,ze zrobil probe przelewowa i tyle.Akurat mechanikiem jest swietnym,moze i jednym z najlepszych w mazowieckim,robi glownie lexusy i toyoty od lat.Sam juz nie wiem co robic bo mam tydzien na ogarniecie tego bo wracam do Holandii.Autko smiga jak zle i nie kopci ito ale fakt,ze slychac jak wtryski cykaja i sa na bank do wymiany ew.regeneracji ale nie mam czasu.Dlatego chce kupic uzywane jak jest okazja tylko problem bedzie z kodowaniem,mam fesa,mam kabel.Ale jak to zrobic to juz nie mam pojecia...moglbym to zrobic jak wroce do pl w sierpniu na 2miesiace ale boje sie ze silnik padnie :/
Majkel wiec masz wszystko co potrzebne do kodowania:) a może sprawdzimy korektami co i jak czy są do wymiany wtryski?jak masz czas mogę pomóc. ..nie jestem mechanikiem ale...:) bedziemy wiedzieć co i jak wstępnie. ..692369684...daj znać. .opowiesz co cię niepokoi w silniku a wtedy podejmiemy decyzję; )